37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Relico Trojans Women kohtaa kotiavauksessa Wolverines Bluen

15.05.2018 klo 14:04

Relico Trojans Women saa kauden toisessa ottelussaan ja ensimmäisessä kotiottelussaan vastaansa vieraita Helsingistä eli Wolverinesin. Wolverinesilla on joukkue sekä naisten Vaahteraliigassa että I divisioonassa ja Trojansia vastaan asettuva joukkue kantaa nimeä Wolverines Blue. Ottelu pelataan poikkeuksellisesti Pansion kisapuistossa ja aloituspotku potkaistaan sunnuntaina kello 17.30.

Molemmilla joukkueilla on takanaan onnistunut sarja-avaus. Trojans otti vierasvoiton paikallisvastustaja West Coast Phoenixistä numeroin 54–28 ja Wolverines taisteli pisteet Lohja Lionessista kotikentällään lukemin 20–14.

Trojans esitti Raisiossa vakuuttavia otteita, mutta parannettavaakin löytyy vielä paljon. Selvistä numeroista huolimatta ottelun sisällä oli paljon vaihtelua. Alun hyvän vaiheen jälkeen Trojans päästi Phoenixin mukaan peliin, mutta ratkaisi sitten kuitenkin pelin lopullisesti parilla nopealla maalilla aivan ottelun loppuhetkillä.

Trojansin hyökkäyspelin monipuolisuus on yksi positiivisista asioista. Etenemistä tapahtui niin maata pitkin kuin ilmateitsekin, mikä on amerikkalaisessa jalkapallossa yleensä edellytys sille, että pallo kentällä liikkuu haluttuun suuntaan.

Maajoukkuepelinrakentaja Jonna Hakkaraisella on useita kohteita, joille toimittaa palloa, muiden muassa maan huippuihin lukeutuvat Kirsti Nirhamo ja Jutta Luhtala. Raisiossa Luhtala teki kolme ja Nirhamo kaksi maalia Hakkaraisen heitoista.

Keskushyökkääjäosastolla Lea Kaszas on juoksu-uhka, jonka pysäyttäminen vaatii aina useamman vastustajan pelaajan. Hänkin vieraili edellisessä ottelussa vastustajan maalialueella kahdesti. Erityisen tehokkaita Raisiota vastaan olivat kiertopelit, mutta juoksublokkien on vielä kehityttävä, jotta myös juoksut linjan läpi saadaan onnistumaan.

Avausottelussa Trojansin puolustus eliminoi tehokkaasti vastustajan heittohyökkäyksen, mutta juoksupelien pysäyttämisessä oli vielä hieman parantamisen varaa. Phoenixin liukas keskushyökkääjä merkkautti itselleen ison määrän jaardeja, vaikka ei oikeastaan kertaakaan päässyt avoimelle kentälle. Taklaustreeneillä asia saataneen korjattua. Positiiviselle puolelle taas voidaan merkitä pari komeaa pelinrakentajan säkitystä.

Myös Wolverines käytti Lohjaa vastaan erilaisia hyökkäysmenetelmiä ja onnistumisia tuli leveällä rintamalla. Seitsemän eri pelaajaa kantoi palloa ja heittopeleistä syntyi kaksi maalia. Wolverines Bluen pelinrakentajina toimivat Oona Hämäläinen ja Minna Tiainen. Viime kaudella Wolverines Blue pelasi II divisioonassa ja Hämäläinen valittiin joukkueensa hyökkäyksen arvokkaimmaksi pelaajaksi. Juoksupeleissä palloa helsinkiläisillä kuljettaa useimmiten Anna Martola, mutta hänet voidaan nähdä myös poimimassa Hämäläisen heittoja. Puolustuksesta esille voi nostaa takakenttäpelaaja Hannah Ploskonkan, joka pelaa myös laitahyökkääjän tontilla.

Pansion kisapuistossa ei valitettavasti ole tarjolla samoja yleisöpalveluja kuin varsinaisella Trojansin kotistadionilla, Turun urheilupuiston yläkentällä, joten toivomme katsojilta ymmärrystä.

Kari Toivonen