37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojans Women haki pisteet Porvoosta

27.05.2018 klo 23:37

Teurastajat ei pystynyt työntämään kapuloita troijalaisten taisteluvaunujen pinnoihin, vaan Relico Trojans Women otti helpon voiton Butchers Ladiesista numeroin 62–0. Porvoolaisten kompastuskiveksi muodostuivat lukuisat pallonmenetykset, joista Trojans rokotti korkealla onnistumisprosentilla. Ottelu oli puoliajalla jo numeroissa 50–0, joten toisella puoliskolla päästiin jo kokeilemaan kaikenlaista.

Trojans aloitti maalinteon heti ensimmäisellä hyökkäysvuorollaan, kun Lea Kaszas rynni vastustamattomasti pallon porvoolaisten maalialueelle kahdesti. Ensin maalin ja sitten kahden lisäpisteen arvoisesti. Tilanne 0–8, ennen kuin kukaan ehti kissaa sanoa. Porvoolaisten hyökköysvuoro tyrehtyi kolmeen yritykseen ja neljännellä suoritetun lentopotkun palautti Jutta Luhtala maaliin asti. Kahden pisteen lisäpistepeli ei tuottanut tulosta.

Porvoolaisten vaikeudet jatkuivat, sillä Trojans antoi aloituspotkun lyhyenä, eikä kukaan Butchersin pelaajista ehtinyt peittää palloa ennen kuin sen kimpussa oli jo valkopaitainen Trojansin pelaaja. Seuranneella turkulaisten hyökkäysvuorolla Kirsti Nirhamo lähti aloituslinjan oikealta puolelta, otti suunnaksi kentän vasemman kulman ja koppasi täydessä vauhdissa matkan varrella pelinrakentaja Jonna Hakkaraisen nappiheiton. Nirhamoa on lähes mahdotonta tässä tilanteessa enää pysäyttää, joten peli päättyi maalisuoritukseen. Lisäpistepelissä Hakkarainen piti pallon itse ja toi joukkueelleen kaksi pinnaa lisää vieden tilanteeksi nyt 0–22.

Butchersin hyökkäys ei vieläkään löytänyt yhteistä säveltä, vaan heti toisella yrityksellä rähmäsi pallon vapaille markkinoille, josta sen ensimmäisenä itselleen nappasi Trojansin pelaaja. Kirsti Nirhamon edellinen kuvio ei jäänyt kerrasta Butchersin puolustuksen muistiin, joten Nirhamo toisti sen ja lopputulos oli sama eli maali. Tällä kertaa lisäpisteet jäivät saamatta, mutta ensimmäisen neljänneksen tilanteeksi saatiin 0–28.

Toisella neljänneksellä Jutta Luhtala teki näyttävästä heittopelistä maalin, johon lisäpisteet juoksi Anni Hiivola ja Lea Kaszas lisäsi maalilla ja lisäpistepelillä vierasjoukkuen johdoksi jo 0–44. Ennen puoliaikaa nähtiin kuitenkin vielä yksi herkkupala, kun jo viime ottelussa syötönkatkollaan ihastuttanut Anu Laakso nappasi taas pallon Butchersin laitahyökkääjän edestä ja tällä kertaa palautti lelun myös maaliin asti. Tauolle mentiin tilanteessa 0–50.

Kolmannella neljänneksellä nähtiin yksi pistesuoritus, kun Hakkaraisen heitto tavoitti kentän keskeltä Elviira Saisaaren, jolla oli edessään tyhjää tilaa maaliin asti. Lisäpistettä koetettiin tällä kertaa potkaisemalla, mutta potku jäi matalaksi eikä yltänyt haarukkaan. Viimeisellä neljänneksellä Trojansin valmennus jatkoi kokeilukaan ja vaihtoi pelinrakentajaksi Lea Kaszasin. Yksi pistesuorituskin nähtiin vielä, kun Jutta Luhtala viimeisteli kolmannen maalinsa lyhyen heittopelin jälkeisestä juoksusta. Lisäpistepotku ei tälläkään kertaa tuonut enempää pisteitä, joten lopputulokseksi asiapapereihin merkittiin 0–62.

Butchers tuli peliin todella ohuella rosterilla, sillä sivurajalla oli vain 12 pelaajaa. Peli oli varmasti raskas, kun lähes koko kentällinen pelasi kahteen suuntaan mustissa peliasuissa helteisellä säällä. Trojans teki kuitenkin pisteensä pääasiassa jo ottelun alussa, joten vastustajan väsymisen piikkiin ei voittoa voi laittaa. Trojansin otteet ovat olleet kauden alusta asti erittäin vakuuttavia. Parantamisen varaa on silti aina. Seuraava vastustaja, Lohja Lionesses on aiempien otteluiden perusteella Porvoota kovempi vastustaja, eikä tästä voitosta kannata lähteä leijumaan. Lohja saapuu Turun urheilupuiston yläkentälle sunnuntaina 10.6. ja ottelu alkaa kello 12.00.

Kari Toivonen