37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojans ei saanut kesytettyä Bulldogsia

05.06.2018 klo 14:59

Relico Trojansin taival III divisioonassa alkoi tappiollisesti, kun viime kauden finalisti Sipoo Bulldogs otti pelillisesti tasaisen kamppailun jälkeen pisteet mukaansa numeroin 24–6. Trojansin kompastukseksi koituivat pitkälti omat virheet, mutta otteissa oli myös paljon lupauksia antavia välähdyksiä paremmasta.

Trojans sai otteluun huonoimman mahdollisen alun, kun vastustaja teki maalin heti ottelun alkuun. Vieraiden Ville Roitto, joka nelinkertaisena Suomen mestarina Roostersista palasi kasvattajaseuraansa Bulldogsiin, palautti Trojansin aloituspotkun häikäilemättömästi maaliin asti. Santeri Korkee potkaisi lisäpisteen ja peli oli 0–7 ennen kuin pelikellosta ehti kulua puolta minuuttiakaan.

Trojansin hyökkäys lähti kangerrellen liikkeelle ja ensimmäinen hyökkäysvuoro päättyi syötönkatkoon, jonka nappasi vieraiden Tomi Karhu. Turkulaispuolustus nousi kuitenkin tilanteen tasalle ja esti suurempien vahinkojen syntymisen.

Peli muuttui tämän jälkeen tasaisemmaksi ja Trojansin pelinrakentaja Teemu Thorströmin lyhyet heitot ja sekä omat juoksut pitivät kotijoukkueenkin hyökkäyksen vauhdissa. Ennen puoliaikaa nähtiin enää yksi pistesuoritus, joka oli Santeri Korkeen potkaisema kenttäpotkumaali, jolla vieraat siirtyivät 10–0 puoliaikajohtoon.

Trojans avaa pistetilinsä

Toisella puoliskolla Trojansin hyvä hyökkäysvire jatkui ja palkkiokin odotti pitkän hyökkäysvuoron päässä. Thorströmin heitto tavoitti Markus Ikosen kädet ja kotijoukkue kavensi tilanteeksi 6–10, kun lisäpistepeli ei tuottanut tulosta.

Trojansin puolustus pani maalin jälkeen Bulldogsin ahtaalle ja oli jo hankkimassa pallon takaisin kotijoukkueelle, mutta sipoolaiset pelasivat neljännenkin yrityksen hyökkäysvuorostaan ja Ville Roitto oli jälleen turkulaisten kiusana viemässä pallon kotijoukkueen päätyyn.

Bulldogs ottaa ohjat

Bulldogs otti nyt ohjat käsiinsä ja saatuaan pallon itselleen Ville Roitto rokotti Trojansia nyt jo kolmannen kerran. Roitto poimi pelinrakentaja Joel Alasen heiton ja juoksi aina maalialueelle asti. Pienellä kikkapelillä Sipoo otti vielä kaksi pistettä aluksi potkulta näyttävästä lisäpisteyrityksestä. Tilanne 6–24. Trojans eteni viimeisellä hyökkäysvuorollaan vielä mallikkaasti vain jaardin päähän Bulldogsin maalialueesta, mutta enempää pisteitä ei turkulaisten sarakkeeseen enää merkitty.

Lupaus valoisasta tulevaisuudesta

Numeroiden valossa selvä ottelu oli kuitenkin erittäin tasainen. Trojansin ongelmana oli tehottomuus sekä muutamat virheet, jotka näkyivät myös tulostaululla. Hyvää oli kuitenkin myös paljon. Pallo liikkui kentällä ja pienellä skarppaamisella tulokset varmasti paranevat. Täytyy kuitenkin muistaa, että tämä joukkue on koottu pelaajista, joista suurin osa ei ole koskaan pelannut toistensa kanssa. Mukana on muutamia kokeneita aktiivipelaajia jonkin verran jo uransa lopettaneita, mutta lajiin palanneita sekä myös kokonaan uusia pelaajia. Jotta tämä orkesteri saataisiin soittamaan virheettömästi yhteen, tarvitaan vielä paljon harjoittelua ja yhteisiä pelikokemuksia.

Joka tapauksessa esitys oli lupaava ja pääasia on, että Turussa pelataan edelleenkin miesten tasolla amerikkalaista jalkapalloa. Syksyllä näytti todella huonolta, mutta nyt suunta on taas eteenpäin.

Tarjolla jännitystä murskajaisten sijaan

Yleisö ei vielä oikein löytänyt tietään yläkentälle ja on totta kai ymmärrettävää, että Trojansin kaltaisen vanhan kestomenestyjän pudottautuminen useampaa sarjatasoa alemmas voi herättää ajatuksia, ettei peli ole niin kiinnostavaa, että sitä viitsisi mennä katsomaan. Amerikkalainen jalkapallo on kuitenkin laji, joka on jännittävää kaikilla sarjatasoilla. Katsojan kannalta mielenkiintoisempaa kuin teknisesti korkealaatuinen peli on se, että ottelut ovat jännittäviä. Tasainen peli päihittää kiinnostavuudessa 100–0 murskajaiset, no... 100–0, vaikka ylivoimainen joukkue olisi kuinka taitava hyvänsä.

Yleisömäärään on vaikuttanut varmasti myös se, että Trojansin otteluihin myydään pääsylippuja. Kolmosdivarin otteluihin pitäisi joidenkin mielestä olla vapaa pääsy. Urheilussa tällä tasolla on kuitenkin kyse jostain muusta kuin vain urheiluviihteestä, jolla on tai ei ole rahallista arvoa. Urheiluun liittyy paljon tunteita, kuten kannustamista ja kotikaupungin joukkueen tukena olemista myös huonoina aikoina. Oman joukkueen kotiotteluihin tuleminen on tämän tukemisen symbolinen muoto ja pääsylipun ostaminen konkreettinen teko, jonka kautta voi auttaa kotiseudun urheiluseuraa sen pyrkimyksissä tarjota lajista kiinnostuneille mahdollisuus harrastaa ja pelata sitä.

Turussa Trojansilla on aina ollut oma uskollinen kannattajakuntansa, joka on saapunut yläkentälle kannustamaan joukkuetta riippumatta sarjatasosta tai menestyksestä. Toivottavasti väki löytää tiensä urheilupuiston lehtereille myös nyt, kun miesten joukkue rakentaa perinteikkäälle seuralle uutta tulevaisuutta.

Kari Toivonen