37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojans avasi voittotilinsä TAFTin kustannuksella

10.06.2018 klo 22:23

Relico Trojansin miesten edustusjoukkue otti ensimmäisen voittonsa III divisioonassa, kun se päihitti Vantaan TAFTin kotikentällään numeroin 16–0. Turkulaisten maalit tekivät Teemu Thorström ja Osku Myllykoski.

Ottelun ensimmäiset kaksi neljännestä olivat tasaisia puolustusten taisteluja, eikä kumpikaan joukkueista pystynyt luomaan kovin pitkiä hyökkäysvuoroja. TAFT pääsi kerran jo kolkuttelemaan Trojansin maalialueen kuvitteellisia portteja, mutta kotijoukkueen puolustus teki tunkeiluyritykset tyhjiksi aivan viimeisillä jaardeilla. Puoliajalle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Kolmannella neljänneksellä pelinrakentaja Teemu Thorströmin johtama hyökkäys alkoi saada jalkoja ja käsiä toimimaan siihen malliin, että maisema alkoi vaihtua. Ensimmäinen pistesuoritus pohjustettiin, kun Trojans oli päässyt 11 jaardin päähän TAFTin maalialueesta. Onnistunut 10 jaardin heittopeli toi kotijoukkueelle neljä uutta yritystä yhden jaardin linjalta. Ensimmäisellä Eemeli Valkamo yritti puhkaista TAFTin puolustuksen, mutta sinipaitaiset ehtivät tiivistämään linjansa umpeen, eikä Valkamolle löytynyt miehen mentävää aukkoa. Toisella yrityksellä Thorström tavoitteli Markus Ikosta heittollaan, mutta sekään ei tuottanut toivottua lopputulosta. Kolmannella yrityksellä Thorström piti pallon itse ja juoksi kohti vasenta laitaa. TAFTin puolustus seurasi tiiviisti vierellä, mutta jollain ilveellä Trojansin pelinrakentajan onnistui kahmaista palloa pitävällä kädellään pelivälineen maalilinjaan päätä markkeeraavan oranssisen pylonin oikealta puolelta. Tuomarien kädet singahtivat refleksinomaisesti ylös maalin merkiksi ja Trojans siirtyi ottelussa 6–0 johtoon. Lisäpistepelissä Thorströmin heitto tavoitti Joon Hedmanin maalialueelta ja tulostaulua rukattiin näyttämään numeroita 8–0.

Kovin kauan ei tarvinnut odottaa seuraavaa pistesuoritusta, sillä TAFTin oman hyökkäysvuoron jumituttua syvälle omalle puoliskolle, se joutui luopumaan pallosta lentopotkulla. Palloa lähti palauttamaan Osku Myllykoski poimi pallon nurmelta ja lähti pujottelemaan kohti TAFTin kenttäpäätyä. Napakka blokki heti alkuun avasi reitin auki Myllykoskelle, joka onnistui sen jälkeen vielä rimpuilemaan irti kahden TAFT-pelaajan turhan tuttavallisesta syleilystä. Loppumatka olikin helpompi ja muutaman ripeän askeleen jälkeen oltiinkin jo maalialueella. Lisäpistepelissä Mikael Kilickesen poimi Teemu Thorströmin heittämän pallon maalialueen keskellä kahden pisteen arvoisesti. Tulostaululle sommiteltiin lukemat 16–0, mikä jäi myös ottelun lopputulokseksi.

Ottelun erikoisuuksia oli Trojansin mielenkiintoinen peluutusvalinta puolustuksen linjassa. Takakenttäpelaajaksi merkitty Marcos Mikkonen oli siirretty puolustuksen linjaan, mikä vaikutti hiukan erikoiselta, sillä Mikkonen on kooltaan huomattavasti tavallista linjamiestä pienempi. Kokoero osoittautui kuitenkin eduksi, sillä Mikkonen puikkelehti toistuvasti vastustajan isojen linjamiesten välistä ja oli herhiläisenä pelinrakentajan tai keskushyökkääjän kimpussa. Mielenkiintoista seurattavaa olivat myös Mikael Kilickesenin lentopotkut, joissa oli samanlaista yllätyksellisyyttä ja showmeininkiä, jollaista totuttiin näkemään Ville-Valtteri Suojaselta.

Kuten jo edellisessä otteluraportissa kirjoitin, Trojansin joukkue koostuu kovin erilaisista palasista ja se on vasta hitsautumassa yhteen, mutta tässä ottelussa nähtiin jo selvää kehitystä edelliseen verrattuna. Luvassa on jännittävä kasvutarina, joka saa jatkoa viikon päästä lauantaina, kun Trojans matkustaa Hyvinkäälle kohtaamaan Falconsin.

Kari Toivonen