37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojans ja Lea Kaszas juoksivat leijonilta karkuun

11.06.2018 klo 00:18

Naisten I divisioonan kärkikamppailussa Turussa kohtasivat sarjan ykkönen Relico Trojans Women ja Lohja Lionesses. Ottelu ei noussut unohtumattomien jännitysnäytelmien joukkoon, sillä Trojans oli alusta loppuun useamman askeleen vieraita edellä. Etenkin Lea Kaszas oli pelipäällä tehden peräti viisi maalia. Kirsti Nirhamo Säesti kahdella maalillaan. Trojansin puolustus oli hermeettisen tiivis, eikä ole päästänyt maaliakaan kolmessa viimeisessä ottelussa.

Trojans aloitti maalinteon heti ensimmäisellä hyökkäysvuorollaan. Lea Kaszas juoksi ensin pitkän siivun aivan Lohjan maalin tuntumaan ja muutamaa yritystä myöhemmin hän palasi kentälle poimimaan pelinrakentaja Jonna Hakkaraisen maalialueen vasempaan laitaan suuntautuneen heiton. Lisäpistepelissä Kaszas rynni pallon maalialueelle linjan keskeltä. Alle minuutti pelattu ja tilanne 8–0.

Lionesses joutui aloittamaan oman hyökkäysvuoronsa syvältä omasta päädystä Jutta Luhtalan pitkän aloituspotkun ansiosta. Lohja pääsi etenemään hiukan, mutta jumittui sitten paikoilleen. Trojansin puolustuksessa Kirsi-Maria Lempinen onnistui jallittamaan Lohjan hyökkäyksen ottamaan peräti kolme väärää aloitusta tiukoilla syöksyillään kohti vastustajaa pysyen kuitenkin aina omalla puolella aloituslinjaa. Lopulta Lohjalta loppuivat yritykset ja oli pakko turvautua lentopotkuun. Aloitussyöttö livahti potkaisijan pään vierestä ohi tyhjälle kentälle ja kukapa ehti ensimmäisenä pallon päälle? Kirsi-Maria Lempinen.

Seuranneella Trojansin hyökkäysvuorolla palloa koetettiin toimittaa maalialueelle aivan maalilinjan tuntumasta, mutta Lionessesin puolustus kesti mustiin pukeutuneen kotijoukkueen rynnistykset. Lohja joutui kuitenkin aloittamaan oman hyökkäyksensä tiukasta paikasta, eikä Trojansinkaan puolustuksesta löytynyt kohtaa, josta olisi päässyt läpi. Lionessesin pelinrakentaja Sidsel Andersen yritti johdattaa joukkueensa ahdingosta pitkällä heitolla, mutta valkopaitaisen pelaajan sijaan pallo päätyi Lea Kaszasin syliin, jossa se matkusti aina maalialueelle asti. Lisäpistepelissä Kaszas onnistui pääsemään maalilinjan yli uudelleen ja tulostaulu näytti nyt numeroita 16–0.

Lohjan seuraava hyökkäysvuoro jäi lyhyeksi, samoin sitä seurannut lentopotku, ja kotijoukkue oli taas hyvissä pisteidentekoasemissa. Kahden yrityksen verran kokeiltiin pitkiä heittopelejä, mutta sitten palattiin toimivaan konseptiin eli pallo Lealle ja pisteitä taululle. Tällä kertaa Kaszas oli jäädä sumppuun aivan sivurajan tuntumassa, mutta muutamalla taitavalla tanssiaskeleella Lea karisti puolustajat ympäriltään ja eteen aukeni maalialueelle johtava tekoruohon päällystämä valtatie. Lisäpistepelissä Hakkarainen koetti itse päästä maalialueelle, mutta Lohjan puolustus oli asiasta eri mieltä. Ensimmäisellä neljänneksellä ei enempää pisteitä tehty, mutta olihan siinä jo niitä, kun tilanne oli 22–0.

Lohja alkoi ensimmäisen neljänneksen lopulla saada hyökkäyspelissään onnistumisia. Sidsel Andersenin heitot alkoivat löytää perille ja juoksuissa etenkin linjankiertopelit tuottivat tulosta. Vappu Kuokkanen ja Milla Salonen olivat Andersenin kohteina heitoissa ja juoksupeleissä Kaisa Suonperä ja Suvi Väisänen olivat näkyvissä rooleissa. Lohja pääsi parhaimmillaan vain neljän jaardin päähän Trojansin maalialueesta, mutta puolustus kesti järkähtämättä.

Trojansin oma hyökkäys lähti syvältä ja tuntui jo jämähtävän niille sijoilleen. Neljännellä yrityksellä turkulaiset pelasivat kuitenkin upporikasta ja rutiköyhää ja onnistuivatkin uhkarohkealla heittopelillä pelastautumaan väljemmille vesille, kun Jutta Luhtala nappasi Hakkaraisen heiton ja toi joukkueelleen uudet yritykset. Siitä alkoikin taas Lea Kaszas -show. Kaksi pitkää juoksua, joista toisella yli puolenkentän ja toisella maalialueelle. Lisäpisteitä ei enää herunut, mutta tilanteeksi saatiin jo 28–0.

Lionesses eteni jälleen erinomaisesti omalla hyökkäysvuorollaan, mutta tälläkin kertaa temput loppuivat, kun päästiin Trojansin red zonelle. Viimeisellä yrityksellä koetettiin kikkapeliä, jossa Andersen antoi pallon Milla Saloselle, joka tavoitteli heitolla tällä välin maalialueelle ehtinyttä Andersenia, mutta heitto oli epätarkka hyökkäysvuoro loppui siihen.

Trojans sen sijaan ei osoittanut hyytymisen merkkejä. Juttu Luhtala toi turkulaiset avoimeen maastoon maalialueen liepeiltä pitkällä juoksullaan ja heti perään Lea Kaszas oli jälleen päästä karkaamaan maalintekoon, mutta Vappu Kuokkasen onnistui viime hetkellä tarttua Lean pelipaitaan, eikä hän päästänyt irti ennen kuin Kaszas oli saatu hinattua kentän pintaan. Hakkarainen alkoi sen jälkeen pommittaa maalialueen liepeitä pitkillä heitoilla, joista Elviira Saisaari poimi yhden kymmenen jaardin päässä maalialueesta. Heti perään heitto keskelle maalialuetta, jossa päivysti Kirsti Nirhamo. Tilanne 34–0, ei lisäpisteitä. Tämä oli myös puoliaikatulos.

Kolmannella neljänneksellä Lea Kaszas palautti vielä Lohjan lentopotkun maaliin ja Kirsti Nirhamo puolestaan nappasi pelinrakentajaksi ottelun lopulla vaihdetun Milla Salosen heiton suoraan ilmasta ja toimitti pallon maalialueelle. Kumpaankaan maaliin ei merkitty lisäpisteitä, joten lopputulokseksi saatiin ynnättyä 46–0. Ottelun parhaina palkittiin Lohjalta Sidsel Andersen ja Trojansilta Lea Kaszas.

Kierroksen muissa otteluissa Raisio West Coast Phoenix sai ilmaiset pisteet, kun Porvoon Butchers luovutti ottelunsa. Wolverines Blue taas voitti Hyvinkää Falconsin 46–14. Sarjataulukossa Trojans johtaa puhtaalla pelillä kahdeksassa pisteessä, toisena on West Coast Phoenix kuudella pisteellä, kolmantena Lionessess ja neljäntenä Wolverines Blue, molemmilla neljä pistettä.

Viikon päästä lauantaina on sellainen erikoinen tilanne, että sekä miesten että naisten joukkueet pelaavat Hyvinkäällä Falconsia vastaan, naiset kello 12 Hyvinkään urheilupuistossa ja miehet kello 16 Kankurin kentällä.

Kari Toivonen