37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojans Women pysäyttämätön myös Hyvinkäällä

18.06.2018 klo 23:56

Relico Trojans Women venytti tappiottomien otteluidensa sarjan jo viiteen hakemalla Hyvinkää Falconsilta kaksi sarjapistettä. Ottelu oli myös neljäs perättäinen, jossa Trojansin puolustus on pitänyt vastustajan kokonaan nollilla. Tulos Hyvinkäällä 0–57.

Ottelun alku noudatti tuttua kaavaa. Trojans pääsi maalintekoon heti ensimmäisellä hyökkäysvuorollaan, kun Lea Kaszas karisti Falconsin puolustajat kannoiltaan ja juoksi pallon maaliin yli puolesta kentästä. Pelatun lisäpistepelin jälkeen tilanne 0–8.

Trojans sai pallon nopeasti takaisin syötönkatkon kautta, mutta tällä kertaa Falcons sai hyökkäyksen pysäytettyä aivan oman maalialueensa tuntumaan. Syvältä hyökkäykseen lähteminen osoittautui kuitenkin hyvinkääläisille turmioksi, sillä Trojansin puolustus sai taklattua Falconsin pallonkantajan omalla maalialueellaan eli tuloksena oli oma maali, josta Trojansin pistepotti kasvoi kahdella pisteellä. Tilanne nyt 0–10.

Oman maalin jälkeen pisteitä saanut joukkue saa pallon vielä takaisin, eikä seuraavaa pistesuoritusta tarvinnut odottaa pitkään. Pelinrakentaja toimitti pallon poikittaisliikkeessä olevalle Jutta Luhtalalle, ja kun kyseessä on jo pallon saadessaan täydessä vauhdissa oleva kentän nopein nainen, jäi vastustajan tehtäväksi lähinnä maalintekijän nimen tavaaminen tämän pelipaidan selästä. Lisäpisteitä haettiin jälleen pelaamalla, eikä Lea Kaszas siinä epäonnistunut. Ensimmäinen neljännes päättyi lukemiin 0–18.

Falconsin seuraava hyökkäys päättyi syötönkatkoon, ja heti ensimmäisellä yrityksellä Trojans ehti maalintekoon. Jonna Hakkarainen piti pallon itse ja puikkelehti hyvää työtä tehneen linjan raivaamasta aukosta avomaastoon ja lopulta maalialueelle. Myös lisäpistepelissä Hakkarainen otti ohjat omiin käsiinsä ja pinnisti itsensä jälleen maaliviivan yli ja lukemiin 0–26.

Falcons sai hyökkäyksensä toimimaan hetkeksi ja pääsi kahdesti uusiin yrityksiin, mutta sitten Trojansin puolustus laittoi ovet kiinni ja yritysten loppuessa hankki pallon jälleen turkulaishyökkäykselle. Kolmas yritys tuotti jo tulosta, kun Hakkaraisen pitkä heitto tipahti suoraan oikeaa laitaa edenneen Jutta Luhtalan käsiin, ja edessä oli vain aavaa preeriaa ennen maalialuetta. Lisäpisteet Trojansille toi tällä kertaa Anni Hiivola ja pelitilanteeksi muuttui 0–34, joka jäi myös puoliaikatulokseksi.

Trojans aloitti toisen puoliskon tyrmäävästi, kun Lea Kaszas palautti heti aloituspotkun maalialueelle. Onnistuneella lisäpistepelillä ottelu siirtyi seuraavalle kymmenluvulle tilanteen ollessa 0–42.

Trojansin maalia seurasi hyvä jakso Falconsin hyökkäykseltä, mutta Hyvinkään kannalta ikävästi se päättyi syötönkatkoon, jonka nappannut Kirsti Nirhamo kipaisi pallon aina päätyyn asti. Tällä kertaa lisäpistettä yritettiin potkaisemalla ja Jutta Luhtalan potku osui tyylikkäästi keskelle haarukkaa siirtäen ottelun numeroiksi 0–49.

Viimeisellä neljänneksellä Trojans teki vielä yhden maalin Lea Kaszas karkasi pitkällä juoksulla punapaitaisilta hyvinkääläisiltä ja kasvatti vierasjoukkueen johtoa kuudella pisteellä. Lisäpistettä haettiin potkaisemalla, mutta aloitussyöttö lipui korkeana potkaisijan yli. Jutta Luhtala oli kuitenkin tilanteen tasalla, poimi pallon takaansa ja toimitti sen vieläpä maaliin kahden pisteen arvoisesti. Lopputulokseksi saatiin 0–57.

Relico Trojans Women johtaa naisten I divisioonan lohkoa 1 puhtaalla pelillä ja maaliero on plussalla 165 pistettä. Toisena on hienosti toinen varsinaissuomalainen joukkue Raisio West Coast Phoenix, jonka ainoa tappio on tullut juuri Trojansia vastaan. Lohko 2:n kärjessä on niin ikään tappiotta Kuopio Steelers ja toisena on Kotka Eagles.

Runkosarjaa on jäljellä vielä kaksi ottelua ja Trojansin seuraava vastustaja on juuri edellä mainittu sarjakakkonen West Coast Phoenix. Luvassa on siis huikea paikalliskamppailu, joka pelataan Trojansin kotistadionilla ikonisella urheilupuiston yläkentällä sunnuntaina 1.7. kello 14.00. Voitolla Trojans varmistaisi sataprosenttisesti lohkovoiton sekä paikan ja kotiedun välieräottelussa.

Kari Toivonen