37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojans Women vei kärkikamppailun nimiinsä

01.07.2018 klo 22:15

Naisten I divisioonan 1. lohkon kärkikamppailussa kohtasivat tappioton Relico Trojans Women ja Raisio West Coast Phoenix, joka ennen sunnuntaita oli kärsinyt vain yhden tappion ja senkin juuri Trojansille. Ottelu alkoi odotetusti tasaisissa merkeissä, mutta mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä selvemmäksi kävi, että Trojans oli näistä kahdesta vahvempi. Toisella puoliskolla kotijoukkue meni menojaan ja ottelun lopputulokseksi kirjattiin 56–12 (28–12).

Ottelu alkoi West Coast Phoenixin hyökkäysvuorolla ja oranssipaitaiset saivat heti hyvän draivin päälle. Pelinrakentaja Ronja Sulin löysi heitoillaan toistuvasti Katja Kankaanpään ahnaat tartuntaelimet ja maisema vaihtui nopeammin kuin kotiyleisö olisi tohtinut tapahtuvan. Hyökkäsyvuoro eteni muutaman jaardin päähän Trojansin maalialueesta ja lopulta raisiolaiset rynnivät pallon linjan keskeltä vastustamattomasti maaliviivan yli. Lisäpistepelillä lähettiin hakemaan kahta pistettä, mutta se hanke jäi vain suunnitelman asteelle.

Trojans ei yllättävästä takaa-ajoasemasta hätkähtänyt, vaan lähti hakemaan tasoitusta niillä eväillä, joilla se on tähänkin asti sarjassa menestynyt. Pallo liikkui Lea Kaszasin mukana kuin tsunamin harjalla ja pelinrakentaja Jonna Hakkaraisen kirurgintarkat heitot laitahyökkääjille viilsivät Phoenixin puolustusta palasiksi. Kaszas sai kunnian toimittaa pallon ensimmäisenä Trojans-pelaajana maalialueelle juoksupelin päätteeksi ja lisäpistepelissä sama nainen oli jälleen asialla, kun Hakkaraisen toss-heittoa seurasi päättäväinen juoksu uudestaan viivan yli. Tilanne urheilupuiston yläkentän uudistetulla tulostaululla nyt 8–6.

Phoenix lähti määrätietoisesti uuteen hyökkäysvuoroon, mutta rohkea heittopeli kostautui, kun Lea Kaszas ehti Sulinin heittämän pallon ja aiotun vastaanottajan väliin. Tuloksena syötönkatko Trojansin 15 jaardin linjalla. Trojans lisäsi johtoaan ensimmäisellä neljänneksellä, kun Hakkaraisen heiton kohteena oli jälleen yksi Trojansin ”usual suspect” eli Jutta Luhtala. Kentän nopein nainen jätti puolustajat yleisön asemaan eli katsomaan tapahtumia sivusta. Lisäpistepeli ei kasvattanut pistesaldoa, joten ensimmäisen neljänneksen tulokseksi jäi 14–6.

Phoenix iskee takaisin

Toisella neljänneksellä Lea Kaszas nappasi jo toisen syötönkatkon, mutta sitä Trojans ei pystynyt hyödyntämään pisteiden muodossa. Sen sijaan vierasjoukkue onnistui kaventamaan ottelun, kun Ronja Sulinin heitto jälleen kerran Katja Kankaanpäälle tuotti joukkueelle touchdownin ja sen mukaiset kuusi pistettä. Lisäpistepeli tuupertui Trojansin väkevään puolustuslinjaan. Jännittäväksi ennakoitu ottelu alkoi lunastaa odotuksiaan, kun pelitilanne oli kutkuttavasti 14–12.

Trojans oli pelin jännittävyyden mieluisuudesta eri mieltä ja pikajuna nimeltään Lea Kaszas otti pääteasemakseen Phoenixin maalialueen ilman välipysähdyksiä. Pitkä juoksu toi kotijoukkueelle kuusi pistettä lisää. Jonna Hakkaraisen lisäpistepyrähdys jäi karvan verran vajaaksi eli tulostaululle näppäiltiin lukemat 20–12.

Ratkaisun makua

Trojansin puolustus alkoi löytää lääkkeitä Phoenixin hyökkäyskuvioihin, eivätkä raisiolaisten pelit enää uponneet samalla teholla kuin ottelun alussa. Vaarallisimpia Raision aseita olivat kierto- ja suunnanvaihtopelit sekä Ronja Sulinin tarkat heitot, mutta mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä paremmin Trojansin puolustus oppi laittamaan niille stopin. Raision heittohalukkuutta ehkäisi tehokkaasti Lea Kaszas, joka poimi toisella neljänneksellä jo ottelun kolmannen syötönkatkonsa.

Puoliajan lähestyessä Trojans sai masinoitua vielä hyökkäysvuoron, ja kun kellossa oli peliaikaa alle minuutti Hakkarainen toimitti heitollaan pallon puolustuslinjan taakse keskelle ehtineen Elviira Saisaaren. Pallosta käytiin puolustajan kanssa tiukka kamppailu, mutta Saisaaren onnistui repiä peliväline itselleen ja harppoa jäljellä olevat jaardit maalialueelle asti. Lisäpistepelissä Jutta Luhtala poimi Hakkaraisen heiton tuoden pistepussiin vielä kaksi pistettä lisää. Tauolle mentiin hiukan turvallisemman tuntuisessa kotijoukkueen 28–12 johtoasemassa.

Trojans vaihtoi isommalle vaihteelle

Toisella puoliskolla Trojans ei paljoa taakseen vilkuillut. Jutta Luhtala teki kolmannella neljänneksellä pitkästä heittopelistä lukemiksi 34–12 ja viimeisellä neljänneksellä maalialueelle pallo toimitettiin vielä kolmesti. Ensin Kirsti Nirhamo koppasi lyhyen heiton maalialueella Kaszasin säestäessä lisäpisteillä, Luhtala teki heittopelistä kolmannen maalinsa ja neljäs tuli, kun Jutta palautti Raision lentopotkun syvältä omalta alueelta pitkän soolojuoksun päätteeksi maaliin. Lea Kaszas juoksi tähän vielä lisäpisteet, minkä seurauksena päästiin loppulukemiin 56–12.

Naisten I divisioonassa West Coast Phoenix on tähän mennessä ainoa joukkue, joka on onnistunut tekemään pisteitä Trojansia vastaan ja näyttää vahvasti siltä, että tämä kaksikko on menossa välieriin kakkoslohkon kahta parasta vastaan. Phoenixille riittää yksi voitto jäljellä olevista kahdesta ottelusta, ja kun vastaan ovat tulossa Hyvinkää Falcons, jonka Raisio voitti suvereenisti ensimmäisessä kohtaamisessaan 32–0 sekä Wolverines Blue, joka kärsi Phoenixille 7–22 tappion, ei liene liian uskaliasta väittää, että raisiolaiset nähdään Trojansin ohella jatkopeleissä. Jos Trojans on hallinnut omaa lohkoaan suvereenisti, on kakkoslohkossa Kuopio Steelers tehnyt saman eli voittanut tähän mennessä kaikki ottelunsa. Toisesta pudotuspelipaikasta on tiukimmin kiinni Kotka Eagles.

Kari Toivonen