37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojans Women päätti runkosarjan voittamattomana

14.07.2018 klo 13:44

Relico Trojans Women päätti oman urakkansa naisten I divisioonan runkosarjassa samalla tyylillä, joka on ollut joukkueen tavaramerkki koko kauden – ylivoimaisesti. Wolverines Blue jäi Trojansin jalkoihin heti ensimmäisestä yrityksestä alkaen ja loppulukemiksi kirjattiin 0–57, kauden viides nollapeli. Trojans jatkaa välieriin oman lohkonsa voittajana.

Trojans sai otteluun lentävän lähdön, kun heti ensimmäinen yritys tuotti maalin. Lea Kaszas sai pallon Jonna Hakkaraiselta ja paineli vastustajien estelyistä piittaamatta yksin tein maalialueelle asti. Lisäpistepelissä Kaszas toi vielä kaksi pistettä lisää.

Wolverinesin hyökkäysvuoro jäi lyhyeksi ja Trojans sai pallon takaisin. Tällä kertaa tarvittiin kaksi yritystä ennen kuin pallo löytyi taas Wolverines Bluen päädystä. Asialla yllätyksettömästi Lea Kaszas, joka oli kentällä täysin pitelemätön. Pelinrakentaja Jonna Hakkarainen juoksi itse kaksi lisäpistettä ja kasvatti Trojansin johdon 16 pisteeseen.

Kotijoukkueen seuraava hyökköysvuoro päättyi onnettomasti, kun heti ensimmäisellä yrityksellä keskushyökkääjä pudotti pallon aloituslinjan tasalla ja valkopaitainen Trojans-pelaaja ehti ensimmäisenä siihen käsiksi. Vierasjoukkue tarvitsi tällä kertaa muutaman yrityksen enemmän, mutta lopputulos oli kuitenkin sama – kuusi pistettä Trojansille. Anni Hiivola raivasi hyvin tilaa edellä ja Lea Kaszas kuljetti pallon varmasti maaliin. Lisäpistepelikin onnistui, kun Kaszas rynni pallon linjan keskeltä uudelleen maaliin. Tilanne 0–24.

Maalia seuranneessa aloituspotkussa Wolverinesille sattui paha virhearviointi, sillä hetken aikaa näytti, että pallo menisi sivurajalta yli, ja kotijoukkueen pelaajat erehtyivät vain katselemaan, mihin pallo lopulta päätyisi. Koska pallo on aloituspotkussa vapaa pelattavaksi heti, kun se on edennyt kentällä 10 jaardia myös pallon potkaissut joukkue on vapaa tavoittelemaan palloa. Tämä asia oli Trojansin Orsola Bottin mielessä kirkkaana, sillä Orsola syöksyi pallon kimppuun siniasuisten seuratessa tilannetta sivusta. Pallo Trojansille 40 jaardin linjalla Wolverinesin kenttäpuoliskolla.

Wolverines alkoi vähitellen saada puolustuspelissään onnistumisia ja tällä kertaa Trojansilla meni useampia pelejä, ennen kuin lopulta Anni Hiivola rutisti itsensä linjan keskeltä helsinkiläisten maalialueelle. Lisäpistepeli ei tuottanut suurempia numeroita tulostaululle ja sinne muotoiltiin nyt lukemat 0–30 ja pelattiin edelleen ensimmäistä neljännestä.

Wolverinesin hyökkäyskin alkoi päästä nyt kartalle ja se onnistui saamaan uudet yritykset kolme kertaa peräkkäin. Kotijoukkue eteni jo alle 10 jaardin päähän Trojansin maalialueesta, mutta pari pallon pudotusta sekä lopulta yritysten loppuminen estivät helsinkiläisiä pääsemästä tulostaululle.

Saatuaan pallon syvällä omassa kenttäpäädyssään Trojans tarvitsi vain yhden pelin sen toimittamiseen vastustajan päätyyn. Kun pallon heittää täyteen vauhtiin tuulispäänä ennättäneelle Jutta Luhtalalle, ei vastustajalla ole paljoakaan tehtävissä. Lisäpistepelissä Wolverines kyllä onnistui pitämään Anni Hiivolan poissa maalialueelta, joten tilanteeksi ensimmäisen neljänneksen lopulla 0–36.

Wolverines pelaa toisen neljänneksen aloittaneella hyökkäysvuorollaan rohkeasti kaikki neljä yritystä syvällä omalla puoliskollaan, mutta kun neljäskin yritys oli päätyä Trojansin Orsola Bottin syliin, vaihtui hyökkäysvuoro taas turkulaisille.

Lotta Piilola koppasi Hakkaraisen heiton ensimmäisellä yrityksellä ja toisella Lea Kaszas juoksikin jo pallon maaliin. Sama nainen oli asialla isäpistepelissä ja tulostaulun punaiset lamput ohjelmoitiin osoittamaan lukemia 0–44. Se jäi myös puoliaikatulokseksi.

Kolmannella neljänneksellä Jutta Luhtala lisäsi Trojansin johdon jo 50 pisteeseen ja nyt päätettiin kokeilla vaihteeksi potkua lisäpistepelissä. Aloitussyöttö oli hyvä ja potku lähti hyvin, mutta jäi hiukan vajaaksi.

Ottelun lopputulokseen päädyttiin, kun Lea Kaszas lipesi varmasti puolesta tusinasta taklausyrityksiä, pääsi avoimeen maastoon ja lopulta maalialueelle. Lisäpistettä yritettiin jällen potkulla ja tällä kertaa Luhtala laittoi potkuun enemmän ruutia ja pallo sujahti tyylikkäästi haarukkaan. Loppulukemat Helsingissä 0–57.

Trojansin pelit tulivat jo päätökseen, kun Porvoon Butchers luopui kesken kauden sarjapaikastaan ja kauden viimeinen kotiottelu sitä vastaan jää siis pelaamatta. Butchersin ottelut jätettiin kokonaan huomioimatta sarjataulukossa. Koska sarja pelattiin puolitoistakertaisena osalle joukkueista tuli kuusi ja osalle seitsemän ottelua. Joukkueiden keskinäinen järjestys ratkotaan sen vuoksi sarjapisteiden sijaan voittoprosentin perusteella, mutta B-lohkon kaksi parasta eli välieriin jatkavat olisivat molemmilla laskutavoilla kuitenkin samat eli Relico Trojans Women ja Raisio West Coast Phoenix.

Toisessa eli A-lohkossa välieräjoukkuet ovat myös selvillä ennen runkosarjan päätöskierrosta. Kuopio Steelers on hallinnut runkosarjaa voittamalla kaikki ottelu tähän mennessä ja Kotka Eagles on taas voittanut muut paitsi Steelersin. Molemmilla on vielä ottelu sunnuntaina, mutta niillä ei ole enää vaikutusta sarjatilanteeseen kahden parhaan osalta.

Trojansin välieräottelu pelataan Turun urheilupuiston yläkentällä sunnuntaina 21.7. kello 16.30. Sitä ennen pelataan miesten III divisioonan runkosarjan ottelu Relico Trojans–Vaasa Royal A’s kello 13.00 alkaen.

Kari Toivonen