37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojans Women pelaa välieräottelunsa lauantaina Turussa

18.07.2018 klo 18:19

Tällä kaudella huikeilla esityksillä lohkovoittoon ja välieriin edennyt Relico Trojans Women kohtaa sunnuntaina kotikentällään A-lohkon toiseksi sijoittuneen Kotka Eaglesin. Panosta ei ottelusta puutu, sillä voittaja etenee I divisioonan loppuotteluun, jonka voittaja taas etenee Naisten Vaahteraliigan pudotuspeleihin. Muutakin panosta on, mutta siitä lisää alempana.

Relico Trojans Women teki paluun pelikentille vuoden tauon jälkeen. Naisten Vaahteraliigan hopeamitaleihin päättyneen kauden 2016 jälkeen seuraavaksi kaudeksi ei saatu joukkuetta kasaan, mutta ydinryhmä päätti jo tuolloin, että vuoden päästä yritetään uudestaan. Runkopelaajat pitivät pelituntumaa yllä muissa seuroissa ja samaan aikaan tehtiin määrätietoista työtä uusien pelaajien hankkimiseksi, jotta kaudella 2018 Trojans voisi tehdä taas paluun omana joukkueenaan.

Rekrytointi tuotti hyvää tulosta ja muualla olleet pelaajat palasivat lupauksensa mukaisesti takaisin. Tuloksena on ollut huikealla tasolla pelannut joukkue, josta koko organisaatio ja kannattajat voivat olla ylpeitä.

Harjoitukset ovat takan ja tosipelit edessä

Kahteen lohkoon jaetussa naisten I divisioonassa Trojans voitti oman lohkonsa lähes näytöstyyliin ja ainoa joukkue, joka pystyi tekemään pisteitä Trojansia vastaan oli upeasti paikallisvastustaja Raisio West Coast Phoenix, jonka siipien suojassa muutama troijatarkin oli viime kaudella. Toisessa lohkossa Kuopio Steelers voitti kaikki ottelunsa ja toiseksi sijoittui Kotka Eagles. Välierissä nähdään siis Steelers–West Coast Phoenix sekä Trojans–Eagles.

Välierien voittajat kohtaavat I divisioonan loppuottelussa. Mikäli toinen finaaliin etenevä joukkue on A-lohkosta, pelataan loppuottelu sen kotikentällä. Jos taas finalistit tulevat B-lohkosta, pelataan loppuottelu Turussa yläkentällä. Finaalin voittaja on I divisioonan mestari, mutta pelit eivät vielä lopu siihen. Naisten Vaahteraliigassa tällä kaudella välieriin pääsee kolme joukkuetta ja neljänneksi tulee I divisioonan mestari. Näin ollen divarin voittajalla on mahdollisuus nousta myös korkeimman sarjatason mestariksi!

Sunnuntain ottelulla on muutakin panosta kuin pääsy loppuotteluun. Voittanut joukkue sijoittuu I divisioonassa kahden parhaan joukkoon ja kun ensi kaudella Naisten Vaahteraliigaa täydennetään kahdella joukkueella, ei tarvitse olla rakettikirurgi hoksatakseen, että lauantain ottelussa ratkeavat jo nousijajoukkueet.

Eaglesin iskuryhmä mittaa Trojansin tason

Kauden mittaan monenlaiset haaverit ja loukkaantumiset ovat verottaneet molempien joukkueiden rostereita, mutta ainakin ennakkotietojen mukaan Kotka on liikkeellä erityisen pienellä ryhmällä. Joukkueen koolla ei sinänsä ole merkitystä, sillä laatu ratkaisee, ei määrä. Eagles on hyvin valmennettu joukkue, jonka tehokkain hyökkäyspelaaja on tällä kaudella ollut keskushyökkääjä Essi Söderholm. Pelinrakentaja Sanni Hellstenin heittojen kohteina ovat usein olleet Olivia Antinniemi sekä Kaisa Kiuru.

Trojansin tehokkuus on perustunut monipuoliseen pelivalikoimaan sekä avainpelaajien tasaiseen suorittamiseen. Pallo on liikkunut hurjilla keskiarvoilla maata pitkin. Lea Kaszas on ollut lähes pitelemätön, mutta Trojansin maavoimat eivät suinkaan ole olleet pelkästään hänen juoksujensa varassa. Anni Hiivola on aina pallon saadessaan vaarallinen etenijä, joka on bongattu maalialueelta useaan otteeseen. Heittohyökkäyksessä Jonna Hakkaraisella on varaa valita joko kahdesta maajoukkuelaiturista, Jutta Luhtalasta ja Kirsti Nirhamosta, tai useasta lupaavasta uudesta laitahyökkääjästä. Esimerkiksi Elviira Saisaari on poiminut jo kunnioitettavan määrän koppeja ja tehnyt siinä sivussa maalejakin.

Trojansin puolustuksen tehosta kertoo ehkä eniten runkosarjan maalisuhde 306–40. Kuudessa – tai jos tarkkoja ollaan, seitsemässä – ottelussa vastustajat saivat tosiaan puserrettua pallon pelitilanteessa maalialueelle vain kuusi kertaa ja kahdesti lisäpistepelissä. Puolustuksen uksi tärkeimmistä avainpelaajista on tukimiehen tontilla pelaava Kirsi-Maria ”Kipi” Lempinen, jonka prosessori tunnistaa vastustajan metkut nopeasti ja keksii niihin tepsivät vastalääkkeet. Linja on pelannut tasaisen varmasti ja takakentällä on oltu valppaana, eivätkä vastustajat ole päässeet pitkillä heittopeleillä juhlimaan.

Kamppailu pääsystä loppuotteluun käynnistyy Turun urheilupuiston yläkentällä lauantaina 21.7. kello 16.30. Sitä ennen pelataan miesten III divisioonan ottelu Relico Trojans–Vaasa Royal A’s kello 13.00 alkaen.

Kari Toivonen