37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojans voittoon. Royal A’s hyytyi kalkkiviivoille

22.07.2018 klo 00:00

Relico Trojans päätti viimeisen kotiottelunsa erittäin hyvältä maistuvaan voittoon, kun se päihitti vaasalaisen Royal A’s -joukkueen huikean loppukirin päätteksi. Trojans oli ensimmäisen neljänneksen jälkeen tappiolla peräti 8–26, mutta toisen puoliskolla se antoi vastustajalle enää kuusi pistettä tehden samalla itse 28 pistettä. Lyhyelläkin matematiikalla pääsee lopputulokseen 36–32 Trojansin hyväksi

Ottelu alkoi Trojansin kannalta murhaavasti. Jere Byman teki vaasalaisten kahdella ensimmäisellä hyökkäysvuorolla maalin. Ensimmäinen syntyi pitkästä juoksupelistä ja toinen pelinrakentaja Juuso Saikon pitkästä heitosta. Trojansin erinomaisesti pelannut, vielä juniori-ikäinen Marcos Mikkonen kavensi tilanteeksi 6–12 ja lisäpistepelissä Joon Hedman poimi Teemu Thorströmin heiton kahden pisteen arvoisesti. Tilanne 8–12.

<iMarcos Mikkonen oli yksi ottelun näkyvimmistä pelaajista.


Royal A’s rokotti kuitenkin nopeasti ja asialla oli taas sama mies, Jere Byman. Lisäpistepotku toi vielä yhden pisteen lisää. Vaasalaiset eivät olleet päässeet edes pois omalta kenttäpuoliskoltaan tähän mennessä, mutta silti heillä oli jo 19 pistettä taulussa.

Trojansin piina jatkui, sillä Max Sundqvist koppasi Saikon heiton maalin arvoisesti ja kun lisäpistekin onnistui, saatiin ensimmäisen neljänneksen tulokseksi 8–26. Erikoista oli, että ensimmäinen neljännes kesti lähes tunnin. Pelaajien ja yleisön keskuudessa koettiin todellinen ”Groudhog Day Moment”, kun neljännes ei tuntunut loppuvan ikinä.

Toisella neljänneksellä Trojansin kiri käynnistyi. Ensin Thorström löysi heitollaan maalialueen oikeasta kulmasta Olli Matikaisen, ja heti perään lisäpistepelissä huimassa pelivireessä olleen Mikko Rannikon. Turkulaispuolustus laittoi Bymanin kuriin ja alkoi paineistaa pelinrakentaja Saikkoa tyrehdyttäen vaasalaisten pistetehtailun. Ennen puoliajalle menoa Eemeli Valkamo taisteli itsensä pallon kera vielä maalialueelle ja kavensi taukolukemiksi jännittävät 22–26.

<iMikko Rannikko poimi palloja vaivattomasti kuin rypäleitä tertusta.


Toisella puoliskolla peli jatkui tasaisena. Vaasa onnistui ottamaan hajurakoa, kun Niko Barrow lisäsi vierasjoukkueen johtoa kuudella pisteellä, mutta Trojansin pelinrakentaja Teemu Thorström kikkaili itsensä maalialueelle omalla juoksullaan ja kun lisäpistepelissä Kim Madsen löytyi täysin vapaan maalialueen nurkasta, oli vaasalaisten johto supistunut enää kahteen pisteeseen.

Viimeisellä neljänneksellä yleisölle tarjottiin hiuksia nostattava jännitysnäytelmä, kun kumpikin joukkue yritti päästä niskan päälle. Lopulta kotiyleisön riemuksi Trojans oli se, joka tässä tehtävässä onnistui. Eemeli Valkamo teki päivän toisen maalinsa neljänneksen loppuhetkillä ja vei Trojansin 36–32 johtoon. Vaasalaiset pääsivät yrittämään pisteiden tekoa vielä viimeisellä minuutilla, mutta yritykset loppuivat pelinrakentajan säkitykseen ja kotijoukkueen juhlat voivat alkaa.

Trojansilla on vielä jäljellä yksi vierasottelu, 28.7. Tampereella pelattava matsi paikallista Patriotsia vastaan.

Kari Toivonen