37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Eagles kaatui. Trojans Women loppuotteluun!

22.07.2018 klo 00:38

Naisten I divisioonan välieräottelussa Relico Trojans Women ei antanut Kotka Eaglesille mahdollisuuksia yllätykseen, vaan se lunasti paikkansa loppuotteluun Kuopio Steelersia vastaan vakuuttavalla 36–0 voitolla. Eagles taisteli ja pysyi mukana pelin alkupuolella, mutta pienellä rosterilla liikkeellä olleet kotkalaiset alkoivat selvästi väsyä kuumassa säässä pelatussa ottelussa. Toisessa välierässa Steelers päihitti Raisio West Coast Phoenixin lukemin 27–8.

Trojans aloitti odotetun vahvasti ja siirtyi nopeasti johtoon pelinrakentaja Jonna Hakkaraisen Jutta Luhtalalle osoitetulla heitolla. Lisäpistepelissä sama toistui ja tilanne oli 8–0 kotijoukkueelle. Kotkan hyökkäys eteni, muttei tarpeeksi ja Trojans sai pallon myötä tilaisuuden jatkaa tihutöitään. Hakkaraisen heitto tavoitti seuraavaksi Kirsti Nirhamon, joka karkasi kotkalaisten puolustukselta maalintekoon. Luhtala asioi maalialueella lisäpistepelissä ja tulostaululle naksuteltiin lukemat 16–0.

Toisella neljänneksellä kotijoukkue kasvatti johtoaan, kun Nirhamo teki uuden visiitin Kotkan kenttäpäätyyn. Tällä kertaa lisäpisteistä vastasi Anni Hiivola. Puoliajalle mentiin lukemissa 24–0.

Kotkan hyökkäyksen primus motor oli Essi Söderholm, jolle pelinrakentaja Sanni Hellsten ojenteli palloa ahkerasti. Söderholmin suorittamat kiertopelit tuottivatkin varsin mukavasti jaardeja, mutta ne olivat myös sen verran usein toistuvia, että Trojansin puolustus osasi niihin varautua, eikä Eagles päässyt kertaakaan todella uhkaamaan kotijoukkueen maalialuetta.

Toisella puoliskolla koko kauden kenttiä dominoinut Lea Kaszas teki vielä kaksi maalia, joiden turvin lopputulokseksi hahmotettiin 36–0. Lisäpisteet eivät tällä kertaa onnistuneet.

Puolustus oli jälleen kerran rautaa. Vastustaja ei päässyt tekemään pisteitä, eikä edes yhtään pitkää peliä nähty. Trojansin puolustus oli hermeettisen tiivis, eikä siitä päässyt läpi molekyyliäkään.

Trojansille tuli onnistumisia leveällä rintamalla. Perinteisesti tehoista vastanneet pelaajat säilyttivät tasonsa, mutta oli erittäin hienoa nähdä upeita suorituksia myös muilta. Esimerkiksi Lotta Piilola ja Suvi Partanen poimivat tänään Hakkaraisen heittoja vaivattoman näköisesti ja sehän on kuin panisi rahaa pankkiin, sillä uusia ratkaisijoita voidaan tarvita, kun pelit kovenevat.

Voitto tietää sitä, että Trojans etenee viikon päästä lauantaina eli 28.7. pelattavaan I divisioonan loppuotteluun, jossa se saa vastaansa A-lohkon sekä oman välieränsä voittaneen Kuopio Steelersin. Ennakkoon sovitun mukaisesti loppuottelu pelataan A-lohkossa pelanneen ja finaaliin selvinneen joukkueen kotikentällä eli tässä tapauksessa Kuopion keskuskentällä. Ottelu alkaa kello 15.00.

Kari Toivonen