37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Ojanen Trojans Womenin päävalmentajaksi, Suojanen jatkaa valmennustiimissä

28.12.2018 klo 11:49

Trojans Women on tehnyt pieniä muutoksia valmennuksen työnjaossa ja tulevalla kaudella Trojans Womenin päävalmentajana toimii Pauli Ojanen. Viime kaudella joukkueen I divisioonan mestaruuteen ja Naisten Vaahteraliigan välieriin päävalmentajana luotsannut Ville-Valtteri Suojanen jatkaa peliuraansa Saksassa, eikä pysty sen vuoksi sataprosenttisesti keskittymään valmentamiseen. Suojanen jatkaa kuitenkin naisten joukkueen valmennusryhmässä.

Valmentajavaihdokseen ei siis liity mitään dramatiikkaa, vaan kyseessä on puhtaasti käytännön syistä tehtävä operaatio. Ville-Valtteri Suojanen pelaa ensi kaudella Saksan GFL-sarjassa pelaavassa Potsdam Royalsissa, jossa pelaa jo ennestään Trojansista tuttu Tuomas Tammero. Peliuran jatkumisen myötä toimiminen samaan aikaan päävalmentajana on hankalasti sovitettavissa yhteen, joten valmennustiimissä päätettiin vaihtaa valmentajien nimikkeitä ja päävalmentajan paikan ottaa Pauli Ojanen. Ojasella on valmennuskokemusta pitkälti toistakymmentä vuotta ja hän on johdattanut A-juniorit (U21) kahteen mestaruuteen, toiminut Trojansin edustusjoukkueen päävalmentajana, puolustuksen koordinaattorina ja erikoisjoukkueiden valmentajana sekä naisten joukkueen valmentajana. Ojanen siis tietää tarkalleen mihin saappaisiin on astumassa.

- Meillä on naisten valmennustiimissä ollut koko ajan todella matala hierarkia eli olemme tehneet tiiviisti töitä yhdessä, eikä titteleillä ole tähänkään asti ollut merkitystä. Työnjako on kaikilla selvä ja samalla kaavalla mennään myös tulevalla kaudella.

Valmennustiimi, johon Pauli Ojanen viittaa, koostuu hänen ja takakentän pelaajia valmentavan Suojasen lisäksi Patrik Asénista, jonka vastuulla on puolustuksen linja, hyökkäyksen linjaa valmentavasta Tuomas Tammerosta, sekä laitahyökkääjiin keskittyvästä Tuomas Mankista. Kokemusta ja osaamista on riittämiin.

Trojans Women päätti viime kautensa riemukkaasti voittamalla varsin ylivoimaisesti I divisioonan, minkä myötä se pääsi villillä kortilla suoraan Naisten Vaahteraliigan välieräotteluun. Siellä vastaan tullut, lopulta myös mestaruuden voittanut Helsinki Wolverines oli vielä Trojansille liian kova pala, mutta jotain kertoo turkulaisten tasosta se, että Trojans hävisi Wolverinesille hiukan niukemmin kuin loppuotteluvastustaja Pietari Valkyries.

Ensi kaudeksi Naisten Vaahteraliigaan nousee Trojansin lisäksi I divisioonan finaalissa turkulaisille taipunut Kuopio Steelers. Näillä näkymin kaudella 2019 korkeimmalla sarjatasolla pelaavat edellä mainittujen lisäksi viime kauden mestari Helsinki Wolverines, hopeajoukkue Pietari Valkyries, pronssille yltänyt Helsinki Roosters sekä Tampere Saints.

Trojans valmiina ottamaan seuraavan askeleen eteenpäin

Talvikaudella joukkueiden voimasuhteista on vaikea sanoa juuri mitään, mutta kysyttäessä asiasta Pauli Ojaselta vastaus oli odotetusti se, että Wolverines tulee varmasti olemaan ensi kaudellakin ennakkosuosikki. Wolverinesilla riittää pelaajia kahteen hyvään joukkueeseen ja valmennus on huippuluokkaa. Kuten todettua, viime kaudella välierissä Trojans pääsi mittaamaan mikä on divarin voittajan ja Vaahteraliigan voittajan välinen tasoero. Viime elokuussa se oli vielä 38 pistettä, mutta koko talvi tehdään Turussa töitä, että tuo ero saataisiin kurottua kiinni.

<i


Valmistautuminen uuteen kauteen on hyvällä mallilla. Viime kauden runko on pysynyt hyvin kasassa ja kaikki avainpelaajat jatkavat uraansa. Viime kaudella joukkueessa puolet pelaajista oli ensikertalaisia. Nyt tuo joukko on vuoden kokeneempi ja lisäksi ryhmään on liittynyt toinen puolikas uusia pelaajia. Valmennuksen tehtävänä on kehittää heidät Vaahteraliigakuntoon, mutta sitä helpottaa se, että joukossa on muutamia todella kovia urheilijoita, joilla on taustaa muista lajeista. Heillä on jo valmiiksi kokemusta suunnitelmallisesta treenaamisesta.

- Iso askel eteenpäin harjoittelussa on ollut loukkaantuneille pelaajille suunnitellut omat treeniohjelmat. Näin nekin pelaajat, jotka jonkun vamman takia muuten olisivat poissa joukkueen treeneistä, voivat harjoitella heille mahdollisia asioita. Näin palaaminen taas kentälle sujuu helpommin ja ryhmäkoheesiokin on tiiviimpi, kun saa olla muiden mukana.

Trojans Women piti itsenäisyyspäivänä oman leirityksen ja tulossa on vielä kaksi leiriä. Lisäksi keväämmällä koetetaan löytää sopiva harjoitusvastustaja, jonka kanssa voitaisiin ottaa scrimmage-treeniä.

Ensi kauden tavoite on päävalmentaja Ojaselle kirkas ja yksinkertainen. ”Ei kai tässä voi olla muuta tavoitetta kuin voittaa kauden viimeinen ottelu. Viime kaudella päästiin jo välieriin asti, joten pakkohan se on yrittää ottaa askeleita eteenpäin”.

Kari Toivonen