37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Borta bra, men hemma bäst – J-P Malka palaa Trojansiin

05.02.2019 klo 15:30

Suomalaisen jenkkifutiksen kovin potkaisija palaa takaisin Trojansiin pelattuaan viime kaudella Porvoon Butchersissa, jossa syntyi muun muassa Vaahteraliigan pisin, 54-jaardinen kenttäpotkumaali. Mikä saa mihin tahansa eurooppalaiseen joukkueeseen mahtuvan Malkan palaamaan Trojansiin?

Joni-Petteri Malka tuli ryminällä Vaahteraliigaan kaudella 2014, kun Trojansin silloinen päävalmentaja Mikko Virolainen marssitti kentälle perinteisen jalkapallon puolella koko ikänsä pelanneen kaverin. Hyvin nopeasti kävi ilmi, että tämä kaveri todella osaa potkaista ja toimittaa palloa haarukkaan kauempaakin. Neljän kauden jälkeen Trojansin luovuttua Vaahteraliigapaikastaan Malka päätti jatkaa vielä korkeimmalla sarjatasolla ja siirtyi Porvoon Butchersin riveihin, jossa jälki oli yhtä vakuuttavaa. Siitä osoituksena muun muassa 54-jaardinen kenttäpotkumaali, joka on pisin Suomessa tehty. Tällä kaudella Malka kuitenkin edustaa taas toista mustapaitaista joukkuetta, tuttua Trojansia.

Millaisia mietteitä Jonilla itsellään on asiasta.

- Heti aluksi kiitokset Porvoolle menneestä vuodesta. Hyviä tyyppejä koko porukka täynnä ja viime kaudesta on pelkästään hyviä muistoja.

Loppuvuodesta tuli Vaahteraliigaseuroista kyselyitä, mutta turkulainen on aina turkulainen ja paluu Trojansiin oli kuitenkin niin vahvasti omalla tunnetasolla mielessä, että halusin katsoa tämän kortin loppuun asti.

Viime kesän EM-kisojen jälkeen, sain henkilökohtaisella tasolla yhden tavoitteen päätökseen ja siitä suuri kiitos kaikille matkassa mukana olleille pelaajille, staffille ja kisajärjestäjille. Niin, ja totta kai tuo 9.6. painettu 54 jaardin kenttäpotkumaali oli hieno hetki omalla peli-uralla.

Kuitenkin, kun mietin jenkkifutista, niin parhaimmat hetket olen kokenut Turun Urheilupuiston yläkentällä, oman koti-yleisön edessä niin hyvinä kuin huonoinakin aikoina. Tässä vaiheessa omaa peli-uraa kyse on enemmän kokemuksista ja niistä tunteista, joita lajin parissa vietetystä ajasta saa. Aurinkoinen kesäpäivä, kotipeli, Aurajokiranta, joukkuekaverit ja muutama palauttava ottelun jälkeen. Ei lisättävää, Turku on Turku.

Tähän mennessä Trojansin valmennustiimistä on julkistettu hyökkäyksen ja puolustuksen koordinaattorit Otto Junttila ja Miko Ylikoski. Mitä ajatuksia nämä kaverit herättävät sinussa?

- Olen aina arvostanut Mikoa pelaajana ja ihmisenä ja hänen otettuaan vastuuta valmennuspuolella, oli helppo tehdä päätös palata takaisin kotiin. Otto teki viime vuonna tärkeää työtä silloisen Trojansin kanssa ja tuntee hyvin pelaajat viime vuodelta.

Kysyimme hyökkäyksen koordinaattori Otto Junttilalta kommenttia Joni-Petteri Malkan paluusta Trojansiin. Mikä merkitys Jonin paluulla on joukkueelle?

Joni on tuonut toivottua liigakokemusta joukkueeseen ja valmennukseen. Hän on tarttunut tekemiseen hyvällä asenteella, laittanut asioita tapahtumaan ja vienyt niitä eteenpäin monilla osa-alueilla. Varsinkin Jonin vahva tausta ja osaaminen fysiikkavalmennuksesta on vienyt ympärivuotisen treenaamisen ajatusta eteenpäin program-tasolla.

Joni, mitä odotat tulevalta kaudelta?

- Itsekin ihan innostuneena ja mielenkiinnolla odotan millainen rooli itselleni on luvassa ensi kesänä! Onhan minulla ”vahvana näyttönä” viime vuoden Vaahteraliigan semifinaalista Roosteria vastaan laitahyökkääjän rooli. Troijan hevosmiesten tietotoimiston mukaan Roostersin DC on koko talven yrittänyt ratkaista ”peitto potkaisija -algoritmiä”.

Trojansin treeneissä ollaan nyt menty hyvällä uusien ja vanhojen pelaajien sekoituksella. Ollaan saatu mukaan treeneihin myös GFL-tasoisia sparraajia ja ilmapiiri on ollut hyvä, kun on tutut ympäristöt ja ihmiset läsnä.

Taisin sanoa ennen kautta 2017, että silloisesta vuodesta on tulossa ikimuistoinen, mitä se olikin. Ensi kesänä käännetään uusi puhdas sivu Trojansin historiassa. Nähdään kotoisella Yläkentällä!

Kari Toivonen