37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Rickhard Helenius haluaa olla nostamassa Trojansia omalle paikalleen

13.03.2019 klo 12:29

Kaudella 2014 ryminällä Trojansiin ja Vaahteraliigaan tullut puolustuksen linjamies Rickhard Helenius oli mukana turkulaisten mitaliputkessa, pelasi kauden Hämeenlinnassa ja toisen United Newland Crusadersissa. Nyt veri vetää takaisin Turkuun ja tavoitteena on palauttaa Trojans sen omalle paikalleen.

Olet malliesimerkki siitä, että amerikkalaisen jalkapallon pariin voi tulla, vaikka ei olisikaan pelannut soikealla pallolla juniorista alkaen. Olet kotoisin Kemiöstä, jossa ei ole omaa jenkkifutisjoukkuetta, joten millainen oli sinun polkusi amerikkalaisen jalkapallon pariin?

- Pikkupojasta asti olen pelannut normifudista maalivahtina. Vuosia siinä lajissa taisi kertyä joku 15–16 vuotta, ennen kuin rupesin miettimään, että olisi kiva kokeilla jotain muuta. Sitten vain yksissä kotibileissä joku tuli kysymään oletko ikinä ajatellut, että pelaisit jenkkifudista. No, lupauduin tulla kokeilemaan sitä Saloon. Ennen sitä minulla ei ollut mitään tietoa jefusta muuta kuin se, mitä olin pleikkarilta oppinut.

Menin Salo Scorpionsien treeneihin, vuosi taisi olla 2010, ja heillä oli kausi jo ohi ja syksy pitkällä. Muistan sen hyvin, kun sain joltain lainakamat ja vedin ne treenit niin kovaa kuin vain pystyin. Kun treenit olivat ohi, fiilis oli aivan katossa. Se oli hauskinta, mitä olin ikinä tehnyt. Seuraavana päivänä tilasin Ruotsista ensimmäisen varustesetin ja 2011 oli ensimmäinen kauteni tässä lajissa.

Salosta siirryit Trojansiin, jossa teit heti läpimurron valtakunnalliseen tietoisuuteen kaudella 2014. Seuraavalla kaudella ura jatkui nousujohteisesti, mutta kauden 2016 alussa koit pahan loukkaantumisen. Kaudella 2017 pelasit Hämeenlinna Huskiesin riveissä ja viime kesänä edustit lähinnä Länsi-Uudenmaan seudun pelaajista koostuvaa United Newland Crusadersia. Mikä sai sinut palaamaan Turkuun ja Trojansiin?

- Syksyllä, kun viime kausi loppui olin päättänyt, että jos pelaan, niin palaan Turkuun ja Trojansiin. Syitä siihen on monia. Olisin jo viime kauden pelannut Trojansissa, mutta kun näytti epävarmalta tuleeko ollenkaan joukkuetta, päädyin Lohjalle/Hankoon.

Hämeenlinnassa pelatun kauden jälkeen päätin, että reissaaminen loppuu, koska meille syntyi silloin poika ja olen jo työnikin takia paljon poissa kotoa. Pelihaluja silti oli ja on vieläkin, ja nyt, kun tiesin että ollaan nostamassa Trojansia sinne minne se kuuluu, niin päätös oli todella helppo.

Trojans on joutunut nyt hakemaan uutta nousua alemmalta sarjatasolta ja joukkueessa on paljon nuoria pelaajia. Sinun kaltaistesi kokeneiden pelaajien esimerkki on äärimmäisen tärkeä. Millaisena itse näet roolisi tässä joukkueessa?

Näen itseni nyt sellaisena henkilönä, jota itse seurasin silloin 2014, kun tulin Trojansiin ja olin täysi rookie. Yritän parhaani, että pystyn näyttämään esimerkkiä ja opettamaan heille yhtä hyvin kun minua opetettiin silloin, kun liityin joukkueeseen, ja toivon, että tänä vuonna sieltä tulee joku rookie, joka tällä kertaa lyö mut perseelleen.

Kari Toivonen