37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojansin kausi Naisten Vaahteraliigassa käynnistyy divarin finaalin uusinnalla

08.05.2019 klo 10:19

Naisten Vaahteraliigan avaus Turussa on todellinen herkkupala, sillä Trojans saa vastaansa viime kauden divarin loppuotteluvastustajansa Kuopio Steelersin. Tuolloin Trojans oli askeleen kuopiolaisia edellä ja eteni voitolla Naisten Vaahteraliigan pudotuspeleihin. Mitkä ovat voimasuhteet nyt, kun molemmat ovat korkeimmalle sarjatasolle noustuaan vahvistaneet rivejään?

Naisten Vaahteraliigaan osallistuu kaudella 2019 kaikkiaan kuusi joukkuetta. Nousijajoukkueiden, Trojansin ja Steelersin lisäksi liigassa pelaavat viime kauden mestari Helsinki Wolverines Gold, hopeajoukkue Pietari Valkyries, pronssia viime kaudella saanut Helsinki Roosters sekä Tampere Saints.

Helsingissä nähdään viime vuoden finaalin uusinta, kun Wolverines Gold kohtaa kotonaan Brahenkentällä Pietari Valkyriesin. Roosters mittelee Käpylän Velodromilla Saintsin kanssa ja Turussa kohtaavat divarin finalistit Trojans ja Steelers.

Joukkueiden voimasuhteista on todella vaikea sanoa mitään, sillä molemmissa joukkueissa on tapahtunut paljon sitten loppukesän finaaliottelun. Trojansilla runko on pysynyt hyvin kasassa, mutta mukaan on tullut myös kokonaan uusia nimiä. Vahvistuksista suurelle yleisölle ennestään tunnettuja ovat varmasti maajoukkueessa usein nähdyt Sari Kuosmanen ja Anu Hakkarainen.

Roostersissa viime kaudella pelannut Kuosmanen on varmakätinen laitahyökkääjä, jolla riittää juoksuvoimaa. Trojans on jo entuudestaan tunnettu vikkeläjalkaisista laitureistaan ja Kuosmasen liittyminen tähän kaartiin tekee turkulaisten heittohyökkäyksestä entistä pelottavamman. Anu Hakkarainen on edustanut mm. Helsinki Golden Spirit Demonsia sekä Jyväskylä Jaguarsia ennen saapumistaan Turkuun ja siskonsa, pelinrakentaja Jonna Hakkaraisen seurakaveriksi. Anu vahvistaa Trojansin puolustusta ja pelaa tukimiehen tontilla.

Viime kaudelta yleisön mieleen ovat varmasti jääneet Jonna Hakkaraisen lisäksi pitelemätön keskushyökkääjä Lea Kaszas, joka on viettänyt koko talven Turussa, sekä tuulennopeat laitahyökkääjät Kirsti Nirhamo ja Jutta Luhtala. Puolustuksen näkyviin hahmoihin kuuluvat muiden muassa tukimiesosaston Kirsi-Maria Lempinen ja Peppi Siltari.

Trojansin päävalmentajana toimii kokenut Pauli Ojanen, jonka CV on pitkä kuin Tolstoin Sota ja Rauha. Oman peliuransa jälkeen Ojanen on valmentanut Trojansissa suunnilleen kaikkea mikä liikkuu. Kokemus tuo varmuutta ja Ojasen työkalupakista löytyy keinoja tiukoissakin tilanteissa.

Kuopio Steelerskin on saanut riveihinsä koko joukon uusia kasvoja. Rookie-pelaajien tasosta ei vielä ole tietoa, mutta moni viime kauden runkopelaajista on edelleenkin kokoonpanossa. Heistä mainittakoon Steelersin viime kauden tehokkain ase, keskushyökkääjä Laura Pulkkinen ja hänen väkivahvat juoksunsa. Pelinrakentajana jatkaa tälläkin kaudella Emmi Kolehmainen, joka pitkänä pelaajana löytää helposti sopivia kohteita heitoilleen. Puolustuksen pelaajista näkyvimpiä on kokenut Evi Laajapuro.

Yksi mielenkiintoisimmista uusista kasvoista Steelersissä on uusi päävalmentaja ja hyökköyksen koordinaattori, kanadalainen Aaron Page. Kanadan lisäksi Page on valmentanut Euroopassa Saksassa. Nuori, vasta 27-vuotias Page on erikoistunut pelinrakentajien, laitahyökkääjien ja takakentän pelaajien valmentamiseen, joten hänen kädenjälkensä näkyy varmasti Steelersin heittohyökkäyksessä.

Turku Trojans Women–Kuopio Steelers pelataan Turun urheilupuiston yläkentällä lauantaina 11.5. kello 12.00 alkaen.

Kari Toivonen