37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojans U15 avasi kauden vahvasti kotivoitolla

13.05.2019 klo 13:07

Tällä kaudella 7v7-sarjassa pelaava Trojans U15 aloitti kautensa sunnuntaina 12.5., jolloin vieraaksi Pansion kisapuiston kentälle saapui Sipoo Bulldogs. Joukkueen harjoituskausi on mennyt hyvin, vaikkakin rosteri on kaventunut yhteentoista pelaajaan ennen kauden alkua ja sunnuntain pelaavassa kokoonpanossa oli kymmenen pelaajaa.

Trojans voitti kolikonheiton ja valitsi ensimmäisen hyökkäysvuoron. Tämä hyökkäysvuoro päättyi Antti Savolaisen maaliin ja epäonnistuneeseen lisäpisteyritykseen. Bulldogs ei pystynyt hyödyntämään omaa hyökkäysvuoroaan ja joukkueen rähmättyä pallon omalla maalialueella teki Trojansin seuraavat pisteet tukimies Benjamin Varvas, lisäpisteitä ei tullut tälläkään kertaa. Trojansin puolustus jatkoi vahvaa peliä ja pallo siirtyi takaisin Turkulaisille ja tämän hyökkäysvuoron päätteeksi Otso Niemi laittoi taululle lukemat 18-0. Ongelmat lisäpisteyrityksissä jatkuivat, kun Trojansin potkujoukkue ei onnistunut pitelemään Bulldogsin puolustuksen linjaa. Bulldogsin seuraava hyökkäysvuoro päättyi pisteittä pallon menetykseen ja Trojansin hyökkäysvuoron päätteeksi Samuli Moskajärvi kantoi pallon maaliin kuuden pisteen arvoisesti ja taululle luvut 24-0.

Seuraavalla hyökkäysvuorolla Bulldogsin Toni Mälkki löysi reitin läpi Trojansin puolustuksen ja avasi Bulldogsin pistetilin 24-6. Bulldogs ei onnistunut lisäpisteyrityksessä ja hyökkäysvuoro siirtyi Trojansille samoin lukemin. Trojans ei jättänyt hyökkäysvuoroaan käyttämättä ja Moskajärvi painoi pallon uudelleen päätyyn ja lukemat 30-6. Seuraavana pisteiden teossa oli Bulldogs, josta vastasi jälleen Mälkki vahvalla juoksullaan. Lisäpisteyritys epäonnistui ja puoliajalla lukemat 30-12.

<i


Toinen puoliaika meni pitkälti samalla tahdilla, kun ensimmäisenä hyökkäysvuoron saanut Bulldogs pysähtyi vahvan etenemisen jälkeen Trojansin puolustukseen ja Trojans hyödynsi tämän viemällä pallon maaliin Varvaksen toimesta. Bulldogsin puolustukselle asetti haasteita Trojansin monipuolinen pelaaminen sekä heitto-, että juoksupuolella ja Trojansin pelinrakentaja Petrus Virtanen osoitti olevansa vahvassa heittokunnossa heti kauden avauksessa.

Bulldogs onnistui toisella puolikkaalla palauttamaan aloituspotkun Trojansin maaliin, mutta tämä hylättiin palauttavan joukkueen virheen vuoksi, jonka jälkeen Bulldogs ei enää Trojansin maalialueella vieraillut. Moskajärvi ja Niemi laittoivat vielä molemmat kerran nimensä tuloskirjaan, ja ottelun ainoista onnistuneista lisäpisteistä vastasi Max Mattila 44-12. Ottelu päättyi 50-12 Trojansin voittoon.

Ottelun ehdoton työhevonen oli Huugo Maja, joka pelasi lähes jokaisessa ottelun yrityksessä sekä potkupeleissä.

<i


Trojansin puolustuksen puolella taklauksia kertyi tasaisesti koko joukkueelle, koska Bulldogs eteni pääasiallisesti juosten ja taklattavaa oli tarjolla joka yrityksellä. Ottelun ehdottomasti komeimmasta taklauksesta vastasi Bulldogsin Nuutti Paavola, joka otti oppikirjamaisella avokentän taklauksella vauhdin pois ja jalat alta palloa palauttaneelta Moskajärveltä. Bulldogsin takakenttä väläytteli vahvaa osaamista ja piti huolen siitä, ettei Trojansin laitahyökkääjille kertynyt enempää maaleja. Maahanlyöntejä kertyi kymmenkunta, näistä useat maalialueella.

Ottelun aikana oli nähtävissä vielä pientä hiottavaa eri osa-alueilla, mutta Trojansin kokenut joukkue on kovassa lyönnissä ja kohtaa seuraavassa ottelussaan Helsinki Wolverinesin 25.5.2019 Helsingin Brahen kentällä.

Seuraava kotiottelu pelataan Pansion kisapuiston kentällä 15.6.2019. Tuolloin vieraaksi saapuu Helsinki Roosters ja lajista kiinnostuneiden kannattaa saapua paikalle, koska luvassa on takuuvarmasti kova ottelu. Go Trojans!

Kuvat ©Tuulia Ryhänen

Tero Niemi