37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojans Women kohtaa lauantaina Roostersin Helsingissä

16.05.2019 klo 11:49

Runsasmaalisen ja voitokkaan avausottelun jälkeen Trojans Women kohtaa omassa sarja-avauksessaan tappion Tampere Saintsille kärsineen Helsinki Roostersin tämän kotikentällä, Käpylän velodromilla lauantain iltaottelussa kello 18 alkaen.

Trojans sai avausottelussa vieraakseen Kuopio Steelersin, jonka se oli voittanut viime kauden I divisioonan finaalissa melko selvin numeroin. Kuopiolaiset olivat kuitenkin viime kaudesta kehittyneet merkittävästi ja finaalin uusinta Turun urheilupuiston yläkentällä oli alusta loppuun erittäin tasainen kamppailu, joka ratkesi vasta viimeisellä neljänneksellä kotijoukkueen eduksi numeroin 46–30. Ottelu oli kauden ensimmäiseksi otteluksi hämmästyttävän korkeatasoinen, eikä kumpikaan joukkue sortunut alokasmaisiin virheisiin.

Trojansin heittopeli läpäisi ensimmäisen testin

Trojansin tehokkain osa-alue ottelussa oli heittohyökkäys, joka tuotti viisi komeaa maalia pelinrakentaja Jonna Hakkaraisen heitoista. Jutta Luhtala juhli maalia neljästi ja Sari Kuosmanen kerran. Kaksi maaleista syntyi pitkistä harppuunaheitoista, mikä kertoo paljon talviharjoittelun onnistumisesta. Kirsti Nirhamon loukkaantuminen avausottelussa on iso menetys, mutta Trojansin reservit laitahyökkääjien osalta ovat laajat ja vastuunkantajia riittää.

Juoksuhyökkäystä Trojans ei Steelersiä vastaan käyttänyt kuin nimeksi ja vain pitääkseen yllä jonkinlaista juoksu-uhkaa heittopelin avaamiseksi. Steelersin vahvaan linjaan ei kannattanut päätään puskea, joten Trojansin juoksupelin tehosta ei ole empiiristä näyttöä. Keskushyökkääjäosasto on kuitenkin kovaa tasoa, kärkiniminään Lea Kaszas ja Anni Hiivola .

Trojansin puolustus pelasi avausottelussa erinomaisesti, eikä vastustajalle annettu yhtään isoa peliä. Steelersin maajoukkuekeskushyökkääjä Laura Pulkkinen teki kyllä pisteitä, mutta sai tehdä niiden eteen täyden päivätyön. Yleensä pallonkantajaan päästiin kiinni jo heti linjassa, eivätkä kiertopelitkään aiheuttaneet suurta tuhoa. Lisäksi puolustus teki kaksi maaliakin, joten suoritus oli kiitettävää tasoa.

Roostersilla vielä paljon parannettavaa

Roosters kohtasi sarja-avauksessaan Tampere Saintsin ja kamppailu oli äärimmäisen tasainen. Maaleja tehtiin vuorotahtiin ja tuomarin puhaltaessa pelin päättyneeksi taululta voitiin todeta kotijoukkueen kärsineen niukan viiden pisteen tappion lukemin 20–25.

Ottelu ei yltänyt Trojansin ja Steelersin kohtaamisen tasolle ja virheitä tuli molemmille joukkueille paljon. Saintsin peli oli jonkin verran valmiimpaa kuin Roostersin, ja varsinkin linjapelaaminen kangerteli helsinkiläisillä pahasti. Tamperelaisten pallonkantajat juoksivat ajoittain helsinkiläisten puolustuksen läpi kuin Stockan ovista ja heittopeleissä pelinrakentaja Janina Virtaselle tuli usein kiire päästä pallosta eroon. Ehkä juuri siksi vaikutti siltä, etteivät laitahyökkääjät olleet aina samalla pelikirjan sivulla Virtasen kanssa. Onnistuneita heittopelejä nähtiin vain muutama. Juoksupeli toimi paremmin, mutta ehkä vaarallisimpia olivat kuitenkin pelinrakentaja Virtasen omat juoksut pallon kanssa. Pitkän ja nopean Virtasen ottaessa jalat alleen maisema vaihtuu vastustajan kannalta kiusallisen nopeasti.

Roostersin puolustuksen takakenttää Saints ei kovin paljoa haastanut, mutta isot pelit helsinkiläiset saivat pidettyä hyvin kurissa. Todellinen testi tulee silti vasta tulevana lauantaina, sillä Trojansin heittohyökkäys on liigan vaarallisimpia ellei peräti vaarallisin.

Erikoisjoukkueiden osalta merkillepantavaa oli, että Roosters pelasi kaikki lisäpisteyrityksensä aivan kuten Trojanskin viime lauantain ottelussaan. Potkupelit ovat muutenkin jääneet naisten amerikkalaisessa jalkapallossa lapsipuolen asemaan, mikä on sinänsä valitettavaa, sillä tiukoissa kamppailuissa jokainen otettavissa oleva piste on tarpeen.

Lopuksi on kuitenkin syytä muistaa, että sekä Trojansilla että Roostersilla on takana vasta avausottelu ja joukkueet menevät eteenpäin peli peliltä. Pahastikin vaiheessa olevat osa-alueet voivat loksahtaa paikalleen nopeastikin. Luvassa on joka tapauksessa mielenkiintoinen ja jännittävä ottelu.

Kari Toivonen