37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojans Women vakuuttavaan voittoon Roostersista

20.05.2019 klo 11:31

Kauden ensimmäisessä vierasottelussaan Trojans Women matkasi Roosters Womenin vieraaksi velodromille. Trojans esitteli koko repertuaarinsa niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessakin ja toi tuliaisina kaksi sarjapistettä Turkuun. Lea Kaszas teki neljä maalia, Jutta Luhtala kaksi ja Sari Kuosmanen sekä Hanna Ropanen molemmat yhden.

Roosters aloitti hyökkäävänä osapuolena, mutta hyvin nopeasti kävi selväksi, että Trojansin puolustus otti kaiken tilan ja ajan pois helsinkiläisten järjestelmälliseltä hyökkäykseltä. Odotetusti eniten jaardeja karttui pelinrakentaja Janina Virtasen omilla juoksuilla. Kahdesti hänen onnistui pelastaa uudet yritykset, mutta Trojansin puolustuksen kaksi säkitystä tyrehdyttivät etenemisen.

Seuranneella Trojansin hyökkäysvuorolla Lea Kaszas oli elementissään ja juoksi vakuuttavasti läpi Roostersin puolustuksen. Pelinrakentaja Jonna Hakkarainen otti välillä itsekin jalat alleen ja koppeja Hakkaraisen heitoista poimi entistä joukkuettaan vastaan pelannut Sari Kuosmanen, joka olikin ottelun näkyvimpiä hahmoja. Ensimmäinen Trojansin maali merkittiinkin Kuosmasen nimiin. Lisäpistepelissä Kaszas oli jo pääsemässä maalilinjan yli, kun hänet taklattiin, eikä enempää pisteitä merkitty turkulaisten sarakkeeseen. Tilanne 0–6.

Roostersin seuraava hyökkäysvuoro ei ollut edellistä onnekkaampi, sillä hyvin sijoittunut Hanna Ropanen katkaisi Virtasen heiton omalla 45 jaardin linjalla ja palautti pallon vastustajan päätyyn. Ropaselle jo kauden toinen maali. Lisäpistepelissä Hakkarainen löysi maalialueelta Sari Kuosmasen ja tulostaululle ilmestyivät numerot 0–14.

Roosters pääsi jo lähelle

Toisen neljänneksen aluksi Roosters sai aikaan pitkän hyökkäyksen, joka eteni vain neljän jaardin päähän Trojansin maalilinjasta. Siihen turkulaispuolustus veti viivan, eikä sen yli enää tultu. Puolustus työnsi Roostersia vielä taaksepäin, kunnes kotijoukkueelta loppuivat yritykset. Seuranneella Trojansin hyökkäysvuorolla ei kuitenkaan päästy eteenpäin ja nähtiin lentopotku.

Roosterskaan ei saa enää konettaan käyntiin vaan kahden yrityksen jälkeen Virtanen päättää yrittää itse, mutta epäonnekseen rähmää pallon, jonka Trojans ottaa haltuun ja hyökkäyssuunta vaihtuu. Jutta Luhtala oli koko ensimmäisen neljänneksen pimennossa, kun häntä vartioi jatkuvasti kaksi Roostersin puolustajaa. Nyt hän kuitenkin onnistui pääsemään heistä irti ja koppasi pitkän heiton. Lea Kaszas viimeisteli hyökkäysvuoron päätteeksi illan ensimmäisen maalinsa. Lisäpisteitä ei onnistuttu saamaan, joten tauolle mentiin numeroissa 0–20.

Trojans painoi kaasun pohjaan

Toisen puoliskon aluksi Trojans sai pallon, eikä sitten luopunutkaan siitä hevillä. Pitkä hyökkäysvuoro kulki eteenpäin pääasiassa Kaszasin juoksuilla, mutta kerran etenemisen näyttäessä jäävän jumiin Hakkarainen piti hyökkäyksen elossa pitkällä tahtojuoksullaan. Kun vauhtiin taas päästiin, jatkoi Kaszas työn loppuun juoksemalla toisen maalinsa. Lisäpisteitä ei saatu ja tilanne nyt 0–26.

Trojansin aggressiivisesti pelannut puolustus pakotti Roostersin lyhyeen visiittiin kentällä, jonka jälkeen se luopui taas pallosta. Seurasi taas pitkä turkulaisten hyökkäysvuoro, jossa matka taittui niin Kaszasin juoksuilla kuin Kuosmasen kiinniotoillakin. Roostersin maalialue tuli lopulta vastaan ja maalin merkkautti itselleen jälleen Lea Kaszas. Hän juoksi myös lisäpistepelistä kaksi pinnaa lisää ja taululle sommiteltiin lukemat 0–34.

Trojans kokeilia Kaszasia pelinrakentajana

Ottelu kääntyi viimeiselle neljännekselle, joka alkoi kotijoukkueen kannalta vähemmän hohdokkaasti. Lea Kaszas katkaisi Janina Virtasen heiton ja Trojans sai pallon. Hakkarainen siirtyi sivurajalle ja Kaszas otti pelinrakentajan tehtävät. Ensimmäisessä pelissä hän antoi pallon Anni Hiivolalle, joka juoksi heti jaardit täyteen. Seuraavassa pelissä Lea piti pallon itse ja juoksi omalta 47 jaardin linjalta pallon maaliin. Lisäpistepelissä Anni Hiivola rynni keskeltä maalialueelle ja peli oli jo 0–42.

Roosters löysi jostain uutta intoa ja eteni omalla hyökkäysvuorollaan jo toistamiseen neljän jaardin päähän Trojansin maalista, mutta lopputulos oli tälläkin kertaa sama. Trojansin puolustus oli hermeettisen tiivis, eikä Roosters saanut maalitiliään auki. Trojansin saatua pallon, oltiin kahdeksan jaardin päässä omasta maalista. Se ei haitannut Trojansin hyökkäystä, sillä Lea Kaszas heitti lyhyen heiton vasemmalle, jossa Jutta Luhtala oli valmiina kiihdyttämään täyteen vauhtiin. Nähtiin illan pisin juoksuesitys, jossa Luhtala osoitti jälleen kerran nopeutensa. Luhtalalle maali ja lisäpistepelissä Elina Martikainen teki ensimmäiset pisteensä Naisten Vaahteraliigassa juoksemalla pallon kahden pisteen arvoisesti maaliin.

Illan viimeisestä maalista vastasi niin ikään Jutta Luhtala. Lea Kaszas heitti pallon Luhtalalle hankalaan paikkaan, mutta hänen onnistui kiemurrella irti Roostersin puolustajista. Sen jälkeen loppu olikin kosmetiikkaa ja ottelun lopputulokseksi merkittiin 0–56.

Havaintoja ottelusta

Ottelu ratkesi pitkälti Trojansin puolustuksen virheettömään suoritukseen. Roostersin hyökkäys ei pystynyt järjestäytyneeseen peliin oikein millään osa-alueella. Juoksupelit jäivät muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta jo linjaan ja aggressiivisesti pelannut linja loi pelinrakentajalle painetta niin, että aikaa vapaiden laitahyökkääjien löytämiselle oli äärimmäisen niukasti. Hätäisistä heitoista onnistui vain muutama lyhyt screen pass sekä linjan takana suoritettu heitto. Kaksi heitoista päätyi lisäksi Trojansin puolustuksen näppeihin ja molemmat hyökkäyssuunnan vaihdokset näkyivät myös tulostaululla. Aika usein Virtanen joutuikin turvautumaan omiin jalkoihinsa ja tilastoja vielä näkemättä vaikutti siltä, että Virtanen olikin joukkueensa paras etenijä.

Edellisen ottelunsa Trojansin hyökkäys voitti pitkälti heittopelinsä ansiosta Steelersin vahvan linjan torjuessa juoksuhyökkäykset. Roostersia vastaan tilanne oli toinen. Lea Kaszas hallitsi maan pinnalla tapahtuvaa liikennöintiä suvereenisti tehden neljä maalia ja jokusen lisäpisteen vielä päälle. Steelersiä vastaan maaleja tuuletellut Jutta Luhtala oli merkitty nainen ja häntä varjosti usein parikin puna-asuista puolustajaa. Siitä huolimatta Luhtala onnistui pääsemään ottelupöytäkirjaan kahden maalin tekijänä. Roosters sai ajoittain luotua hyvää painetta pelinrakentajalle, mutta Hakkarainen on kokenut konna ja pystyi nopeasti suorittamaan heitot, vaikka silmille alkoikin jo tulla punapaitoja.

Trojansin seuraava ottelu on ensi sunnuntaina eli 26.5. pelattava kotiottelu, johon vastustaja saapuu Tampereelta. Avausottelussaan Roostersin niukasti voittanut ja tällä kierroksella Wolverinesille 0–61 hävinnyt Saints ottaa mittaa Trojansista kello 13.00 Turun urheilupuiston yläkentällä alkavassa ottelussa.

Kari Toivonen