37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Pyhimykset yrittävät pysäyttää Trojansin sunnuntaina

23.05.2019 klo 23:46

Kauden toisessa kotiottelussa Turun urheilupuiston yläkentällä Trojans saa vieraakseen Tampere Saintsin, joka otti avausottelussa Roostersin päänahan, mutta menetti omansa huippukuntoiselle Wolverinesille. Trojansilla on takana kahden ottelun voittoputki, kun se ensin taisteli voiton tiukasti vastaan panneesta Steelersistä ja rökitti sitten Roostersin murskalukemin.

Sunnuntaina vastakkain asettuvat kovin erilaiset joukkueet. Tähänastisten otteluiden perusteella Saints pitäytyy pääasiassa kuljettamaan palloa maata pitkin, sillä kahdessa ottelussa joukkue on ylipäätään yrittänyt heittopelejä vain 12 kertaa, joista onnistuneita on ollut kolme. Trojans laittoi palloa ilmaan pelkästään avausottelussaan 21 kertaa onnistuen 14 yrityksessään. Roostersia vastaan Saintsin juoksuhyökkäys toimi mainiosti, olihan tuloksena 25–20 voitto helsinkiläisistä. Keskushyökkääjä Kaisa Kiurulle merkittiin tuossa ottelussa komeat 193 nettojaardia ja Katri Kakolle 58. Wolverines sen sijaan piti tämän parivaljakon tiukasti kurissa ja toista helsinkiläisjoukkuetta vastaan pallo liikkui juosten vain 32 jaardia.

Saintsin puolustus onnistui pitämään Roostersin heittopelin erittäin vähäisillä jaardeilla, mutta juoksupeleillä helsinkiläiset saalistivat 159 jaardia. Wolverines sen sijaan eteni niin juosten kuin heittäenkin keräten yhteensä juhlavat 356 jaardia, jotka menivät melko tasan heittojen ja juoksujen kesken.

Trojans on samantyylinen joukkue kuin Wolverines eli sen hyökkäys on tasapainoinen yhdistelmä juoksuja ja heittoja, ja puolustus on aktiivinen ja aggressiivinen. Trojansin pitää voittaakseen saada Saintsin juoksupelit pysäytettyä mielellään jo heti alkuunsa. Tamperelaisten heittopeliä ei pidä tietenkään aliarvioida, mutta tähän mennessä nähdyn perusteella Saintsin pakottaminen heittämään vie heidät hiukan epämukavuusalueelle. Trojansin heittopuolustus on kahdessa pelissä napannut jo kolme syötönkatkoa, joten heittäminen on myös riskialtis vaihtoehto tamperelaisille.

Tamperelaisten avainpelaajia ovat hyökkäyksessä jo mainitut Kakko ja Kiuru. Saints peluutti pelinrakentajana Roostersia vastaan Emilia Hartikaista ja Wolverinesia vastaan Elo Carlssonia. Kumpi pelaa Trojansia vastaan ei ole vielä tiedossa. Puolustuksessa taklauksia ovat eniten keränneet tukimiesosastolla pelaavat Sarina Forsblom ja Juulia Palmu sekä takakentän Tuuli Aho.

Trojansin näkyvimpiä pelaajia ovat pelinrakentaja Jonna Hakkarainen ja hänen heittojensa ykköskohteet Jutta Luhtala ja Sari Kuosmanen ja palloa ensisijaisesti kantava Lea Kaszas. Puolustuksessa alkukauden näkyvin profiilipelaaja on ollut Hanna Ropanen, joka on kahdessa ottelussa kerännyt 10 taklausta, napannut syötönkatkon ja tehnyt kaksi maaliakin. Unohtaa ei sovi myöskään Lea Kaszasia, joka ahkeroi myös puolustuksessa ja on poiminut vastustajan pelinrakentajan heiton kahdesti.

Ottelu Turun urheilupuiston yläkentällä alkaa sunnuntaina kello 13.00

Kari Toivonen