Turku Trojans (etusivulle)
Vaahteraliiga
Peliraportti Crocodiles vs. Trojans

Kokenut Crocodiles ei antanut Trojansille mahdollisuuksia

4. 6. 2005

Trojans avasi kauden 2005 vierastappiolla, joka tuli varsin rumin numeroin.Vajaamiehinen ja kokematon Trojans ei mahtanut mitään vahvasti pelanneelle Seinäjoki Crocodilesille, joka mätti taululle lukemat 48-0. Täysin vailla valonpilkahduksia eivät silti olleet Trojansin otteetkaan.

Seinäjoelle lähteneessä Trojans-ryhmässä noin puolet pelaajista oli menossa ensimmäiseen Vaahteraliigaotteluunsa ja kokemattomuus tuli näkymään Seinäjoki-Areenan kentältä Uranukseen asti, kun vastassa oli kokenut ja mestarisuosikkeihin lukeutuva Crocodiles. Puoliajalle mentäessä tilanne oli vielä siedettävästi 14-0, mutta etenkin kolmannella neljänneksellä Seinäjoki teki pahojaan oikein urakalla ja viimeisen neljänneksen Crocodiles rullasi vapaalla tehden siinäkin pari maalia.

Ottelun avausmaalin teki Seinäjoen Tuomas Rosblom pelinrakentaja David Batemanin runsaan 20 jaardin heitosta Trojansin maalialueen oikeaan nurkkaan. Tilannetta edelsi Teemu Löllön mallikas juoksu, jonka turvin Crocodiles pääsi iskuasemiin. Tomi Natrin lisäpistepotkulla tilanteeksi 7-0.

Trojans ei saanut hyökkäystään lentoon, vaikka pelinrakentaja Chris Dapolito löysikin aika ajoin hienosti laitahyökkääjä Jamal Allenin ja keskushyökkääjä Teemu Paukkula onnistui etenemään myös maata pitkin. Saavutetut jaardimäärät olivat kuitenkin liian pieniä ja pallo päätyi liian nopeasti takaisin Seinäjoen hyökkäykselle. Ensimmäisellä neljänneksellä Tuomas Rosblom toisti temppunsa ja lyhyen heiton päätteeksi kasvatti Seinäjoen johtoa. Onnistuneen lisäpistepotkun jälkeen tilanne 14-0.

Toinen neljännes sujui Trojansilta siinä mielessä paremmin, että Crocodiles ei saanut johtoaan lisättyä. Toisaalta turkulaisten pistesarakekaan ei karttunut. Muutaman näyttävän säkityksen turkulaispuolustus silti sai aikaan, kun ensin pelinrakentaja Batemanin tantereeseen sinkosi Manos Papandreu ja hetkeä myöhemmin Seikko Vennelä sai horjutettua Batemanin itseluottamusta Manoksen avustamana. Miinussarakkeeseen menee Dapoliton heittämä syötönkatko. Crocodilesin Jani Lindroth nappasi pallon kesken lennon ja katkaisi Trojansin etenemisen.

Puoliajan jälkeen Crocodiles sai koneensa uudelleen käyntiin ja Teemu Löllö alkoi esitellä liukkauttaan. Ensin pitkää juoksua seurannut lyhyt spurtti maalialueelle vei Seinäjoen 20-0 johtoon ja kun lisäpiste ei tällä kertaa uponnut, Löllö pinkoi hetkeä myöhemmin syvältä omalta puoliskolta peräti 80 jaardia ja pallon maaliin asti. Natri potkaisi lisäpisteen ja taululla vilkkuivat jo numerot 27-0. Jani Lindroth nappasi kolmannella neljänneksellä toisen syötönkatkonsa ja jakson lopulla ex-Trojans Jukka Satola kuritti entisiä pelikavereitaan nappaamalla Batemanin syötön maalin arvoisesti. Manos Papandreu ja Ari Mikkola Onnistuivat kerran tutustuttamaan Batemanin Seinäjoki-Areenan pintaan, mutta muuten valonpilkahdukset olivat kolmannella neljänneksellä vähissä Trojans-leirissä.

Viimeiselle neljännekselle Crocodiles vaihtoi pelinrakentajaksi Atte Kniivilän, joka jatkoi siitä, mihin Bateman oli lopettanut. Heitto Tuomas Rosblomille, joka teki jo kolmannen touchdowninsa, oli osoitus materiaalin leveydestä myös pelinrakentajaosastolla. Pahoinpitelyn päätti Teemu Löllö, joka juoksi vielä yhden maalin. Lopputulos siis 48-0. Ottelun parhaimmistoon kuuluivat ehdottomasti Rosblom ja Löllö sekä Trojansin Jamal Allen.

Trojansista Allen koppasi useita Dapoliton sinkoamia heittoja ja Paukkula eteni paikoitellen mallikaasti pintaa pitkin. Suuret pelit jäivät kuitenkin puuttumaan ja silloin, kun sellainen oli tulossa, täplittivät tuomarien keltaiset liinat tekonurmea. Kun vielä monet pelaajat joutuivat raatamaan kahteen suuntaan oli lopputulos se mitä oli. Synkkiä johtopäätöksiä on kuitenkaan turha lähteä vielä vetämään. Kokemattomat pelaajat ovat nyt yhden pelin kokeneempia ja kun etenkin hyökkäyksen linjaan saadaan sieltä puuttuneita pelaajia, voidaan seuraavassa ottelussa Raumaa vastaan odottaa jo parempaa esitystä. Vaahteraliiga jatkuu Trojansin osalta 11.6. lauantaina Raumalla, jossa vastaan asettuu nousijajoukkue Sea City Storm.

Kari Toivonen

Ylös
Paluu sarjataulukkoon