Turku Trojans (etusivulle)
Vaahteraliiga
Peliraportti Jaguaarit vs. Trojans

Jaguaarit taljoiksi

6.8.2005

Trojans ei jättänyt Jaguaareille minkäänlaisia mahdollisuuksia Jyväskylässä lauantaina pelatussa Vaahteraliigan ottelussa vaan voitti isäntäjoukkueen selkein numeroin 57-0. Peräti kolme pelaajaa kirjasi tililleen kaksi maalia. Trojansille kaksi sarjapistettä teki hyvää kamppailussa pudotuspelipaikoista.

Jo ottelun alku kertoi, mitä oli tulossa, kun Trojansin pelaaja tuuletti maalin merkiksi Jaguaarien maalialueella heti ensimmäisen hyökkäysvuoron kolmannen pelin jälkeen. Pelinrakentaja Chris Dapolito löysi keskeltä vapaana olleen Enes Becicin, joka harppoi helposti maaliin asti. Janne Stenberg onnistui lisäpistepotkussaan ja Trojans siirtyi 7-0 johtoon.

Jaguaarit onnistui omalla hyökkäysvuorollaan etenemään varsin mallikkaasti pelinrakentaja Esko Myllymäen ja keskushyökkääjä Timo Rantalaisen juoksuilla, mutta vauhti pysähtyi, kun Trojansin puolustus nosti suoritustasoaan. Seuraavalla hyökkäysvuorolla oli Jamal Allenin vuoro steppailla maalialueella Dapoliton nappisyötön saattelemana. Lisäpistepotkussa aloitussyöttö epäonnistui, mutta Janne Stenberg poimi salamannopeasti pallon maasta ja puikkelehti omatoimisesti maalialueelle tuoden joukkueelleen kaksi pistettä lisää. Tilanne turkulaisille 15-0.

Jaguaarit yrittää pyristellä ja on vähällä onnistua ensimmäisen kerran pysäyttämään Trojansin etenemisen, mutta turkulaiset käyttävät neljännenkin yrityksen pelaamiseen ja pelinrakentaja Dapolito pujahtaa palloineen aina Jaguaarien 11 jaardin linjalle asti. Hetkeä myöhemmin Teemu Paukkula murjoo pallon nyt jo kolmatta kertaa Jyväskylän maalialueelle. Janne Stenbergin lisäpistepotku taas vaihteeksi haarukkaan ja Harjun kentän tulostaulu olisi osoittanut turkulaisjohtoa 22-0, mikäli joku olisi numeroita vaivautunut vaihtamaan.

Jotta Jaguaarien ahdinko olisi täydellinen, kadottivat jyväskyläläiset vielä pallon hallinnan toisen neljänneksen aluksi syvällä omalla puoliskollaan. Trojans-pelaaja ehti pelivälineeseen käsiksi ensimmäisenä ja turkulaiset pääsivät aloittamaan hyökkäyksensä 28 jaardin päästä Jaguaarien maalialueesta. Mutta hommat menivät Jyväskylän kannalta vielä pahemmin reisille, kun syötön vastaanoton häirinnästä langetettu rangaistus päästi Trojansin jo kahden jaardin päähän maalista. Dapoliton nopea heitto löysi maalialueen vasemmasta kulmasta Antti Palmroosin ja Trojansin johto kasvoi lisäpistepotkun jälkeen jo 29 pisteeseen.

Jaguaarit kokevat pienen valonpilkahduksen, kun Tuukka Pernu katkaisee Dapoliton syötön. Pisteitä jyväskyläläiset eivät kuitenkaan onnistu tulostaululle taikomaan. Tilanne vaikeutui entisestään, kun Jaguaarien keskushyökkääjä Timo Rantalainen loukkasi jalkansa ja joutui jättämään kentän. Trojans sitävastoin jatkoi hyviä otteitaan ja toisen neljänneksen lopulla pistetili karttui jälleen, kun turkulaisten kikkapeli tuotti tulosta. Dapolito heitti lyhyen heiton linjan suuntaisesti Jamal Allenille, joka taas heitti pallon maalialueelle ehtineelle Antti Palmroosille, jolle maali oli jo illan toinen. Lisäpistepotku lähti Janne Stenbergin jalkineesta varmasti haarukkaan ja puoliajalle mentiin lukemissa 0-36.

Kolmas neljännes alkoi Jaguaarien hyökkäysvuorolla, mutta kun jokin alkaa menemään vikaan, sitten myttyyn menee kaikki. Esko Myllymäen heitto päätyy hyvin pelanneen Seikko Vennelän näppeihin ja Seikko kuljetti pallon pohjaan asti. Lispäpisteellä höystetty turkulaisjohto nyt 43-0.

Trojans tarjoaa vielä Jaguaareille yhden mahdollisuuden päästä pisteille, kun Dapoliton ja Paukkulan motoriikat eivät kohtaa ja pallo putoaa nurmelle odottamaan ottajaansa. Jaguaarit saavat pallon haltuunsa noin kymmenen jaardin päässä Trojansin maalialueesta. Valmentaja Ronald Dilksin kikkapussista ei kuitenkaan löytynyt uusia menetelmiä Jaguaarien etenemisen ryydittämiseksi, joten troijalaispuolustus niisti viimeisenkin yrityksen Jaguaareilta ja pallo siirtyi taas Trojansin hyökkäyksen heiteltäväksi. Kuin malliksi Dapolito ampui ilmaan ballistisen ohjuksen, joka tavoitti Antti Palmroosin syvällä Jaguaarien kenttäpuoliskolla ja ilman Tuukka Hämäläisen viime tingassa tapahtunutta taklausta yleisö olisi voinut kuvitella numeroiden tulostaululla taas muuttuvan. Trojans pääsee kuitenkin jatkamaan peliä 15 jaardin päässä kenttäpäädystä eikä Dapolito tältä matkalta erehdy vaan löytää Jamal Allenin maalialueen oikeasta kulmasta. Allenin toinen maali ja Stenbergin lisäpistepotku muuttavat tilanteeksi 0-50.

Viimeinen neljännes olisi yhtä hyvin voitu jättää pelaamatta, sillä sen verran yksipuolista urheilua Harjun kentällä harrastettiin. Yhden meriitin Jaguaarit kuitenkin onnistui tilastoihin vielä saamaan, sillä se pakotti Trojansin punttaamaan ensimmäisen kerran ottelun aikana juuri neljännellä neljänneksellä. Jyväskylän Otso Alanko väläytti muutaman kohtalaisen juoksun, mutta kun heittopeli ei muodostanut todellista uhkaa, oli Trojansin helppo pitää Jaguaarien hyökkäys kurissa. Trojansin vasta 16-vuotias takakentän pelaaja Mihail Ruotsi kirjasi tililleen vielä ottelun lopulla komean syötönkatkon ja kun tilastoissa on myös pari syötön maahanlyöntiä, oli Ruotsin ilta lupauksia herättävä. Teemu Paukkula sai kunnian tehdä illan viimeisen maalin ja kun lisäpistepotkukin solahti pystypuiden välistä päädyttiin Jyväskylässä loppulukemiin 0-57.

Jaguaarien parhaana palkittiin odotetusti pelinrakentaja Esko Myllymäki ja Trojansin ykköseksi nimettiin pelaaja numero ykkönen eli Chris Dapolito. Koko ottelun paras pelaajakin valittiin ja se oli kahden maalin mies Jamal Allen. Turkulaisista palkinnon olisivat voineet saada kaikki pelaajat, sillä sen verran erinomaisia esityksiä jokainen jamppa esitti. Puolustus oli kautta linjan täyttä teräsbetonia. Manos Papandreu murjoi ainakin kaksi säkitystä ja Kamran Osman oli Myllymäen kiusana alinomaa jahdaten tätä pitkin nurmea kuin ulosottomies. Seikko Vennelä ja Ari Mikkola olivat taklaustilastojen kärjessä 6+4 ja 7+1 merkinnöillä. Myös sekä hyökkäyksen että puolustuksen linjat pelasivat upean ottelun.

Kamppailu playoff-paikoista tiivistyy ja lauantainen voitto oli turkulaisille erittäin tärkeä. Kun vielä samaan seuraan pyrkivä Roosters meni häviämään loppusarjan helpoimmalta näyttäneen ottelunsa Rajaritareille, näyttää tilanne Trojansin kannalta hyvältä. Jäljellä olevista kolmesta ottelusta Roostersin on voitettava kaikki, kun Trojansille riittää yksikin voitto pudotuspelipaikan varmistamiseen. Seuraava Trojansin peli on vanhaa vihreää kiistakumppania Seinäjoki Crocodilesia vastaan ensi lauantaina. Kauden avauksessa krokotiilit kylvettivät troijalaisia pahemman kerran, mutta siitä ottelusta Trojans on muuttunut edukseen huomattavasti. Pystyykö Trojans työntämään kapuloita toisen mestarisuosikin rattaisiin ja varmistamaan playoff-paikkansa jo nyt nähdään Urheilupuiston yläkentällä lauantaina kello 16.00 alkaen.

Kari Toivonen

Ylös
Paluu sarjataulukkoon