Turku Trojans (etusivulle)
Vaahteraliiga
Peliraportti Roosters vs. Trojans

Roosters parempi vesileikeissä

28.8.2005

Roostersin ja Trojansin välinen runkosarjan viimeisen kierroksen ottelu Käpylän velodromilla käytiin apokalyptisissa olosuhteissa, kun taivaalta puski vettä isolla suuttimella. Roosters onnistui liukastelemaan kentällä vähemmän ja isännät veivät pisteet ja runkosarjan kolmostilan numeroin 19-7.

Ottelu alkoi Trojansin kannalta parhaalla mahdollisella tavalla, kun pelinrakentaja Chris Dapolito karkasi heti toisessa hyökkäysyrityksessä Roostersin puolustajilta ja pinkaisi samantien maaliin asti. Janne Stenberg potkaisi lisäpisteen varmasti haarukkaan ja Trojans siirtyi 7-0 johtoon, kun vasta 21 sekuntia oli pelattu.

Kotijoukkue kuittasi takaisin välittömästi ja turkulaisten vielä läpsytellessä sivurajalla ylävitosia Henri Myöhänen palautti aloituspotkun pohjaan asti luonnonolosuhteita uhmanneen vähälukuisen yleisön riemuksi. Lisäpistepotku meni kuitenkin ohi, joten Trojans säilytti johtonsa lukemin 7-6.

Tämän jälkeen säätila heikkeni merkittävästi. Tihkuna alkanut sade yltyi kunnon syyssateeksi ja Trojansin heittopeli alkoi yskiä toden teolla. Teemu Paukkulan puuttuminen keskushyökkääjän tontilta helpotti Roostersin urakkaa, kun turkulaisten pelivalikoimaan kuului ensimmäisellä puoliskolla lähes yksinomaan heittoja tai pelinrakentajan omia juoksuyrityksiä. Roosters pitäytyi pääasiassa maan pinnalla ja onnistuikin jo toisen kerran toimittaman pallon turkulaisten maalialueelle, mutta pelissä ollut virhe mitätöi sen. Hetkeä myöhemmin Trojansin Ari Mikkola katkaisi Roostersin pelinrakentajan Kalle Karppisen pelin ensimmäisen syötön, mutta vieraat eivät pystyneet tilannetta hyödyntämään.

Seuraavan pistesuorituksen tekikin Roosters, Toisen neljänneksen lähestyessä puoliväliään uusi huippuetenijä Andrei Kipahti kipitti kipakasti pallon maalialueelle ja vei Roostersin Trojansin ohi. Tällä kertaa Kari Hytösen lisäpistepotku osui maalipuiden väliin ja tilanteeksi muodostui 13-7 kotijoukkueelle.

Noin kolme minuuttia myöhemmin Roostersin johto kasvoi, kun Tom Tucker karkasi 15 jaardin päässä maalista Trojansin puolustukselta ja pinkoi maaliin. Lisäpisteitä yritettiin pelaamalla, mutta yritys epäonnistui. Tilanne 19-7, joka jäi myös taukotulokseksi,

Tauon jälkeen sade saavutti suorastaan raamatulliset mittasuhteet niin, että laivan rakentaminen ja eläinten kokoaminen sinne parittain alkoi pikku hiljaa vaikuttaa ihan validilta idealta. Peli kentällä alkoi muistuttaa enemmän vesipalloa kuin jenkkifutista eikä kumpikaan joukkue enää onnistunut pisteiden teossa, kun enin aika kului lähinnä pinnalla pysymiseen. Trojans siirtyi käyttämään keskuhyökkääjinä Janne Salosta, Ilja Rediniä ja Jamal Allenia ja saikin pallon liikkumaan kentällä, mutta maaliin asti sitä ei saatu, vaikka Roostersin yhden jaardin linjalla kerran käytiinkin. Seuraavassa pelissä tapahtunut rähmäys torpedoi pisteidentekoaikeet tehokkaasti. Kamppailu päättyi siis ensimmäisen puoliskon lukuihin 19-7.

Ottelun parhaana palkittiin Roostersin Andrei Kipahti, joka keräsi juosten 94 jaardia ja teki yhden maalin. Yllättävintä tilastoja tarkastellessa on se, että kaikesta huolimatta Trojans eteni kentällä enemmän kuin Roosters. Trojansin kokonaisjaardit olivat 278, kun Roostersilla ne olivat 197. Roosters kuitenkin käytti jaardinsa tehokkaammin ja hyödynsi tilaisuutensa paremmin. Kaiken kaikkiaan kammottava peli olosuhteiltaan ja Trojansin päävalmentaja Tomi Haula totesikin huojentuneena pelin jälkeen, että onneksi kukaan ei lokkaantunut. Haula oli tyytyväinen siihen, että Trojans pystyi ilman Paukkulaakin etenemään kentällä juosten, vaikka lopputulos ei tietenkään valmentajaa miellyttänyt.

Roostersin voitto tietää sitä, että helsinkiläisjoukkue sijoittuu runkosarjassa kolmanneksi ja kohtaa välierissä vieraskentällä Porvoo Butchersin. Trojans on taulukossa neljännellä sijalla ja matkustaa välieräotteluunsa Seinäjoelle Crocodilesin vieraaksi. Välierät pelataan ensi viikonloppuna.

Kari Toivonen

Ylös
Paluu sarjataulukkoon