Turku Trojans (etusivulle)
Vaahteraliiga
Peliraportti Sea City Storm vs. Trojans

Paukkula juoksi Stormin nurin

13.6.2005

Trojansin keskushyökkääjä Teemu Paukkula nautti esiintymisestä entisessä kotikaupungissaan ja oli ratkaisevassa roolissa, kun Trojans haki kauden 2005 avauspisteet Raumalta voittamalla Sea City Stormin jännittävien vaiheiden jälkeen 21-13. Rauman hahmo oli kaksi maalia tehnyt Jeremy Werner.

Ottelu alkaa turkulaisittain lupaavasti, kun Stormin ensimmäinen hyökkäysvuoro pättyy rähmäykseen, jonka Janne Salonen nappaa haltuunsa. Trojans etenee Rauman 30 jaardin tuntumaan mutta joutuu yrittämään potkumaalia, joka epäonnistuu. Raumakaan ei saanut tulosta omalla vuorollaan, mutta loistava puntti Trojansin yhden jaardin linjalle oli ajaa Trojansin ahdinkoon. Ensimmäisellä yrityksellä Stormin puolustus sai pukattua Paukkulaa puoli jaardia taaksepäin ja lähellä oli, etteivät raumalaiset saaneet pistetiliään auki Trojansin oman maalin turvin. Seuraavalla yrityksellä pikajuna-Paukkula puuskutti pallon kuitenkin väljemmille vesille.

Ensimmäistä pistesuoritusta saatiin odottaa toiselle neljännekselle saakka. Rauman amerikkalaispelaaja, yleismies Jeremy Werner koppasi hyvin pelanneen pelinrakentaja Teemu Saarisen näyttävän noin 30 jaardin heiton kahden puolustajan välistä Trojansin maalialueella ja pitkästä aikaa Äijänsuolla juhlittiin touchdownia. Edellisestä on ehtinyt kulua toistakymmentä vuotta. Jari Normialan onnistuneen lisäpistepotkun jälkeen tilanne kotijoukkueelle 7-0.

Seuranneessa aloituspotkun palautuksessa Trojansin Jamal Allen pudottaa pallon ja Rauma pääsee uudestaan hyökkäämään erinomaisesta kenttäasemasta. Allen paikkaa kuitenkin virheensä nappaamalla syötönkatkon ja hyökkäyssuunta vaihtui jälleen. Paukkulan juostessa maisema vaihtui ja Trojans eteni. Pelinrakentaja Chris Dapolito onnistui heitollaan löytämään Antti Palmroosin, jonka etenemisen turvin päästiin jo Rauman kenttäpuoliskolle. Toisen neljänneksen loppuhetkillä Paukkula murjoi itsensä Stormin maalialuelle ja peli kaventui. Lisäpisteitä yritettiin ahnehtia pelaamalla, mutta yritys ei tuottanut tulosta ja tauolle mentiin kotijoukkueen 7-6 johdossa.

Trojansin heittopeli antoi edelleen odottaa tulemistaan, vaikka Dapolito aika ajooin löysikin Allenin, Palmroosin ja Otto Junttilan heitoillaan. Onneksi juoksupeli piti Trojansin kuvioissa ensimmäisellä puoliskolla. Rauman Teemu Saarinen heitteli pääsääntöisesti varmoja lyhyitä heittoja lukuunottamatta Wernerille heitettyä noin 30 jaardista. Maan pinnalla etenemisestä vastasi ex-Trojans Jari Veijola, joka esitteli muutaman todella maukkaan slalomesityksen.

Kolmannen neljänneksen alussa Trojans etenee Paukkulan ja Dapoliton juoksuilla Rauman 15 jaardin tienoille, mutta joutuu tyytymään potkumaaliyritykseen, joka epäonnistui. Rauma ei kuitenkaan onnistu pitämään palloa hallussaan vaan Janne Salonen poimii jo toistamiseen pallon haltuunsa. Paukkula tarvitsee tällä kertaa vain kaksi yritystä pallon toimittamiseen maalialueelle. Lisäpisteet pelataan ja tällä kertaa siinä myös onnistutaan. Trojans johtoon 14-7.

Sea City Storm kuittaa tilanteen nopeasti, kun Teemu Saarisen heitto löytää taas kerran Jeremy Wernerin, joka vastustamattomasti kiertää Trojansin puolustuksen pelaajat yhden kerrallaan ja toimittaa pallon maaliin. Lisäpistepotku epäonnistui ja Trojans säilytti johtonsa yhden pisten turvin.

Viimeisellä neljänneksellä Trojans kasvatti johtoaan, kun Paukkula karkasi Rauman puolustukselta ja pitkähkön juoksun päätteeksi tanssahteli yli maaliviivan. Lisäpiste otettiin varmasti potkaisemalla Ilkka "Disko" Marja-ahon toimesta. Tilanne 13-21. Rauma masinoi hurjan takaa-ajon, joka kuitenkin tyrehtyi Ville Järviön komeasti heittäytymällä nappaamaan syötönkatkoon. Trojans kulutti kelloa juoksupeleillä ja oli jo hoitamassa homman kotiin, kun pelinrakentaja Dapolito onnistui hukkaamaan pallon Rauman maalialueen jo häämöttäessä. Stormilla olisi ollut vielä aikaa tasoittaa peli, mutta viimeiset neljä yritystä eivät tuoneet tulosta ja pisteet matkasivat Turkuun numeroin 13-21.

Trojansin tavaramerkkinä aina ollut vahva heittopeli ei vielä ole uomissaan, mutta onneksi pallo liikkuu maatakin pitkin. Suurimmat ongelmat ovat kuitenkin puolustuksessa, joka on kärsinyt pelaajamenetyksistä eniten. Takakenttää paikkailtiin sunnuntainakin Dapoliton ja Allenin voimin, mikä seikka ei pitkällä tähtäyksellä ole kovin kestävä ratkaisu. Ville Järviön tekemä ratkaiseva syötönkatko antaa lupauksia paremmasta tulevaisuudesta kokemuksen kartuessa.

Trojansin seuraavakin peli on vierasottelu. Se pelataan ensi sunnuntaina 19.6. Helsingissä Käpylän velodromilla ja silloin vastaan asettuu kautensa vahvasti aloittanut Wolverines.

Kari Toivonen

Ylös
Paluu sarjataulukkoon