Turku Trojans (etusivulle)
Vaahteraliiga
Peliraportti Semifinaali: Crocodiles vs. Trojans

Crocodiles finaaliin selvin numeroin

3. 9. 2005

Trojans ei pystynyt työntämään kapuloita Crocodilesin rattaisiin vaan joutui nöyrtymään välieräottelussa selvin 51-12 numeroin. Crocodilesin tiukka puolustus piti Trojansin pelätyn heittohyökkäyksen kurissa samalla, kun Seinäjoen keskushyökkääjät keräsivät tehokkaasti jaardeja juoksupeleillä. Finaalissa Crocodiles kohtaa Butchersin, Trojans pelaa pronssista Roostersin kanssa.

Ottelun alku oli tasainen ja turkulaisittain lupaava, sillä Teemu Paukkulan juoksut tuntuivat uppoavan hyvin Crocodilesin linjaan. Heitotkin menivät kohteisiinsa, mutta pallot polttivat laitahyökkääjien näpeissä eikä mainittavaa menestystä yhtä Jamal Allenin komeaa kiinniottoa lukuunottamatta syntynyt. Trojans pääsikin jo Seinäjoen maalin tuntumaan, mutta neljälläkään yrityksellä ei päästy maalialueelle asti ja pisteet jäivät syntymättä. Crocodileskin hermoili omilla hyökkäysvuoroillaan, joista ensimmäinen päättyi Seikko Vennelän tyylikkääseen syötönkatkoon ja toinen rähmäykseen, jonka poimi Enes Becic. Ensimmäinen neljännes päättyi maalittomana.

Toisen neljänneksen alussa David Bateman löysi John Perrigon Trojansin kolmen jaardin linjalta, ja Teemu Ivalo kantoi sen seuraavalla yrityksellä maaliin vieden Seinäjoen 6-0 johtoon. Tomi Natri epäonnistui lisäpistepotkussaan jouduttuaan potkaisemaan sen pelinviivytyksestä saadun rangaistuksen jälkeen viittä jaardia normaalia kauempaa. Trojans ei omalla hyökkäysvuorollaan saanut palloa etenemään ja joutui luopumaan pallosta punttaamalla. Seinäjoen Marko Rissanen koppasi puntin ja pujotteli halki kentän kahden komean blokkauksen avittamana aina maaliin asti. Lisäpisteitä yritettiin pelaamalla ja onnistuttiin. Tilanne 14-0 kotijoukkueelle.

Trojansin peli tuntui hajoavan pahasti, kun syvällä tapahtunutta pelinrakentajan säkitystä seurasi kaksi hermoilun aiheuttamaa rangaistusta, jotka veivät turkulaisia vielä parikymmentä jaardia lisää taaksepäin. Hyökkäys ei onnistunut kuittamaan rangaistuksia ja Crocodilesin saatua taas pallon haltuunsa se eteni nopeasti Jukka Satolan ja Marko Rissasen kiinniotoilla Trojansin maalialueen tuntumaan. John Perrigo koppasi hetken päästä Batemanin maalialueen keskelle suuntautuneen heiton ja siirsi Seinäjoen jo 20-0 johtoon. Lisäpistepotku ei mene tarkoitettuun osoitteeseen ja numerot eivät muutu.

Turkulaishyökkäys kävi kääntymässsä kentällä ja punttasi pallon Crocodilesille, joka Marko Rissasen kiinniotolla oli kohta taas kolkuttamassa Trojansin maalialueen kulmilla. Trojansin puolustus kehitti selkärankaansa terästä ja torjui kolme perättäistä maalialueelle suunnattua heittoa ja pakotti Seinäjoen tyytymään potkumaaliyritykseen, joka onnistuikin. Tilanne 23-0 oli myös puoliaikatulos.

Kolmannen neljänneksen puolivälin lähestyessä Crocodilesin Marko Rissanen oli taas pahanteossa. Batemanin parinkymmenen jaardin heitto löysi Rissasen, joka vei krokotiilit jo 29-0 johtoon. Lisäpistepotku onnistui ja Seinäjoen johto kasvoi vielä pisteellä. Seurannut Trojansin hyökkäysvuoro päättyi syötönkatkoon, jonka Esa Katila nappasi omalla 30 jaardin linjallaan. Crocodiles pääsikin jo turkulaisten 20 jaardin linjan sisäpuolelle, mutta rangaistukset pakottivat Seinäjoen pakittamaan kauemmas tavoitteestaan ja he joutuivat lopulta yrittämään potkumaalia. Yritys epäonnistui ja tulostaululla säilyivät 30-0 lukemat.

Trojansin hyvä vire ei jatkunut, sillä heti seuraavassa hyökkäysvuorossa Crocodilesin ex-Trojans Miikka Riionheimo katkaisi pelinrakentaja Chris Dapoliton syötön ja palautti pallon maaliin. Lisäpistepotkun jälkeen Seinäjoen johto 37-0. Neljännes vaihtui ja Crocodiles-valmennus lähetti pelinrakentajaksi Atte Kniivilän. Eroa ei huomannut, sillä Seinäjoen pistejuhlat jatkuivat Teemu Löllön juoksumaalilla. Löllön noin 20 jaardin juoksua seurannut lisäpisteyritys onnistui ja muutti tilanteeksi 44-0.

Vielä kerran Seinäjoki onnistui pisteiden teossa, kun Tuomas Rosblom sieppasi Kniivilän pitkähkön heiton maalialueen kulmassa ja siirsi tulostaulussa Crocodilesin sarakkeen uudelle kymmenluvulle. Lisäpistepotkukin onnistui. Aivan viimeisen neljänneksen lopulla Trojans onnistui rikkomaan kuparisen, kun Teemu Paukkulan juoksuilla pohjustettuna Chris Dapolito rullasi pitkälle kentän oikeaan laitaan ja linkosi pallon noin kymmenen jaardin päässä Seinäjoen maalista olleelle Jamal Allenille, joka harhautteli tiensä aina perille asti. Lisäpisteitä yritettiin ottaa pelaamalla siinä kuitenkaan onnistumatta. Tilanne 51-6.

Trojansin loppurynnistys jatkui, kun Crocodiles ahdistettiin rähmäämään pallo ja Matias Widjeskog ehti pelivälineen päälle ensimmäisenä. Turkulaiset etenivät loppumatkan maaliin ripeästi ja viimeisen syöksyn maalilinjan yli teki Ilja Redin. Kun lisäpisteyritys ei tuottanut tälläkään kertaa kahta pistettä, päädyttiin lopputulokseen 51-12. Ottelun parhaina palkittiin Crocodilesista Teemu Löllö ja Miikka Riionheimo, Trojansista Ilja Redin ja Kim Grönlund. Puolustuksen tehomies oli Trojansilla myös Janne Salonen, joka keräsi huikeat 10 + 7 taklausta tililleen. Syötönkatkonkin napannut Seikko Vennelä kunnostautui myös erinomaisena potkujen palauttajana.

Ottelun tulos merkitsee sitä, että tänä vuonna mestaruus ratkotaan Seinäjoki Crocodilesin ja Porvoon Butchersin kesken. Kyseessä on historiallisesti ensimmäinen finaali, jossa toisena osapuolena ei ole helsinkiläisjoukkuetta. Viime vuoden, ja myös kahden sitä edellisen vuoden, finalistit Trojans ja Roosters pelaavat nyt himmeimmästä mitalista. Pronssiottelu pelataan lauantaina Helsingissä Käpylän velodromilla kello 12.30 ja loppuottelu Vaahteramalja XXVI samana iltana Finnair Stadiumilla kello 18.00.

Kari Toivonen

Ylös
Paluu sarjataulukkoon