Turku Trojans (etusivulle)
Vaahteraliiga
Peliraportti Trojans vs. Butchers

Butchers vakuuttavasti voittoon

9.7.2005

Butchers otti selvän 56-28 voiton Trojansista lauantaina, mutta Trojans onnistui tekemään yllättävänkin paljon pisteitä, kun ottaa huomioon, että sekä heitto- että juoksupeliä pyöritti yksi ja sama mies — Chris Dapolito. Trojansilla oli eväitä useampiinkin maaleihin, mutta todellisuudessa porvoolaisten voitto ei ollut missään vaiheessa uhattuna.

Jo ottelun alku näytti mistä tulee olemaan kyse. Butchersin pelinrakentaja Petrus Penkki heitteli kepeän näköisesti koppeja laitahyökkääjilleen ja ketjujengi kulki kentänlaidalla joutuisasti. Ensimmäinen hyökkäysvuoro toi jo pisteitä tällä palstalla jo useasti hehkutetulle upealle tulostaululle. Nathan Connor sai kunnian kantaa pallon ensimmäisenä Trojansin maalialueelle. Potkaisija Sami Mikkonen potkaisi lisäpistepotkun sisään, tilanne 0-7.

Trojans saa loistavan tilaisuuden kuitata Butchersin avausmaali, kun aloituspotkun palautuksessa Jamal Allen juoksee pelivälineen maaliin asti. Tai melkein. Tuomarit "spottasivat" pallon noin jaardin päähän Butchersin maalialueesta ja hyvistä yrityksistä huolimatta pallo ei löytänyt tietään perille asti. Butchersilla ei seuraanneella hyökkäysvuorolla sen sijaan ollut vaikeuksia kuljettaa palloa läpi kentän ihan maalialueelle asti. Maalintekijänä tällä kertaa toinen amerikanapu Willie King, joka nappasi pitkän keskelle suuntautuneen Penkin heiton ja kirmasi maaliin. Butchersin johto kasvoi lisäpistepotkun jälkeen 14 pisteeseen.

Trojans liittyi peliin mukaan heti toisen neljänneksen ensimmäisessä pelissä, kun Enes Becic tarrasi Dapoliton keskelle suuntautuneeseen heittoon ja steppaili tyylikkäästi maalialueelle pallon kera. Lisäpistepotkua Ilkka Marja-aho ei saanut suunnattua haarukkaan ja taululle tilanne 6-14. Vain hetkeä myöhemmin Butchersin Tuomas Kivisaari toimi turkulaisten ilon pilaajana hamuamalla Penkin pitkän heiton hyppysiinsä ja tanssahtelemalla aina maaliin asti. Mikkosen lisäpistepotku satavarmasti haarukkaan ja ero kasvoi seitsemällä pisteellä lisää. Tilanne 6-21.

Trojans tarjosi porvoolaisille lisää herkkua. Dapoliton syöttö kimposi vastaanottajan tartuntaelimistä vapaille markkinoille ja Willie King ei kieltäytynyt tarjotusta namupalasta. Muutamaa peliä myöhemmin pallo löytyi jo Trojansin yhden jaardin tasalta ja kohtapa saatiin tilastoihin uusi maalintekijä, Kalle Peltonen, joka jyräsi linjan keskeltä läpi. Sanomattakin on selvää, että lisäpistepotku solahti haarukkaan. Butchers näytti karkaavan, kun tilanteeksi tuli jo 6-28 ja puoliaikaan oli vielä yli kuusi minuuttia aikaa.

Trojans heräsi toisen neljänneksen loppupuoliskolla pelaamaan ja näyttävän kikkapelin tuloksena katsomokin heräsi. Dapolito syötti sivusuunnassa linjan päähän Jamal Allenille, joka muutaman juoksuaskeleen jälkeen sinkosikin pallon pitkälle eteenpäin syvällä vihollisen linojen taakse ehtineelle Otto Junttilalle, joka syöksyi kuin ohjus aina Butchersin 8 jaardin linjalle asti. Sieltä luikerteli maalialueelle pelinrakentaja Dapolito itse kaventaen tilanteeksi 12-28. Lisäpisteitä yritettiin kaksin kappalein, mutta huonolla menestyksellä. Porvoo oli kuitata maalin heti aloituspotkun palautuksessa, kun Willie King pyyhälsi salamana kohti turkulaispäätyä. Pallon ilmaan saattanut Janne Stenberg oli viimeisenä miehenä turvaamassa maalialuetta ja sai kuin saikin Kingin pysäytettyä 28 jaardin linjalle. Se ei kuitenkaan auttanut pitkään, sillä kohta Nathan Connor jo askelsi turkulaisten maalialueella. Lisäpistepotkun jälkeen taululle lukemat 12-35, joka oli myös puoliaikatulos

Butchers tarjosi heti kolmannen neljänneksen aluksi kylmän suihkun turkulaisille, kun Nathan Connor juoksi heti ensimmäisessä pelissä aloituspotkun jälkeen nahkasoikion taas Turun maaliin vieden Sami Mikkosen avustamana porvoolaiset jo 42-12 karkumatkalle. Trojans lyö kuitenkin kuitin tiskiin heti seuraavalla vuorollaan, kun Jamal Allen nappaa Dapoliton heiton keskeltä Porvoon maalialuetta. Kahden pisteen lisäpisteyritys onnistui sekin, kun Dapo kiemurteli maalialueelle jostain ahtaasta raosta.Tilanne 20-42.

Trojansin kiri sai erinomaisen jatkon, kun hetkeä myöhemmin turkulaisten potkaiseman punttipotkun porvoolainen vastaanottaja erkani pallosta syvällä omalla alueellaan ja Trojans pääsi hyökkäämään erinomaisessa kenttäasemassa. Ankaran tahkoamisen jälkeen Jamal Allen onnistui neljännellä yrityksellä harppaamaan pallon kanssa maalialueelle, mutta kausikortin optikolle omaavat tuomarit havaitsivat haukansilmillään, että Allenin polvi kävi jo maassa ennen kuin käsi kurotti maaliviivan yli. Niinpä pallo oli luovutettava porvoolaisille ilman numeroiden iloista leikkiä tulostaulun "home"-sarakkeessa.

Upean comebackin jälleen kerran tehnyt Mika Sevón leimahti kolmannen neljänneksen lopulla ilmiliekkeihin ja Sedu nappasi kerta toisensa jälkeen Dapoliton syöttöjä ja kuljetti joukkuettaan halki kentän aina viiden jaardin linjalle asti, josta Dapolito itse juoksi pallon maaliin. Trojans saavutti taas Porvoota, kun kahden pisteen yrityksessä Allen imuroi pallon haltuunsa maalialueella. Tilanne 28-42. Kaksi kertaa jaardin päässä Butchersin maalista tyrityt tilanteet harmittivat tässä vaiheessa iltapäivää raskaasti.

Butchers ei jää tilannetta äimistelemään vaan Willie King kasvattaa porvoolaisjohtoa turvallisemman tuntuiseksi kahdella nopealla maalilla, joista jälkimmäinen syntyy syötönkatkosta. Dapoliton syöttö katkaistiin vielä kolmannenkin kerran, katkojana Tuomas Marttila mutta se ei johtanut pistesuorituksiin. Taululla kimmeltivät lukemat 28-56, jotka jäivät myös lopputulokseksi.

Butchers eteni kaikkiaan huimaavat 513 jaardia, joista 180 maata pitkin ja 333 heittopeleillä. Trojanskin sai kasaan komeat 342 jaardia, joista heittäen 281jaardia ja Dapoliton juoksupeleillä 61 jaardia. Penkki laittoi pallon ilmaan 37 kertaa ja 26 heitoista onnistui. Dapoliton vastaavat lukemat olivat 36 yritystä 17 onnistumista sekä kolme syötönkatkoa. Butchersin Nathan Connor oli liukkain etenijä 174 jaardillaan. Willie King otti kymmenen koppia ja haukkasi jaardeja 127 kappaletta, kun Trojansin parhaalla kiinniottajalla Jamal Allenilla koppeja oli kahdeksan ja jaardeja 134. Sevón otti viisi syöttöä kiinni ja eteni niillä 62 jaardia. Puolustuksessa porvoolaisten ahkerin taklaaja oli Juha Havulehto 7+4 lukemilla ja Trojansin parhaita olivat Janne Salonen 7+5 ja Ilja Redin 6+1.

Trojansin puolustuksesta kannattaa mainita myös hyvän pelin pelanneet nuoret Iisakki Ullakonoja ja Mihail Ruotsi, joiden suorituksista turkulaisyleisö tulee saamaan iloa vielä monesti. Ottelun parhaina palkittiin Butchersin Willie King ja Trojansin Jamal Allen. Seuraava ottelu on ensi lauantaina Urheilupuiston yläkentällä kello 16 pelattava Trojans-Rajaritarit.

Kari Toivonen

Ylös
Paluu sarjataulukkoon