Turku Trojans (etusivulle)
Vaahteraliiga
Peliraportti Trojans vs. Crocodiles

Trojans ei saanut Crocodilesin juoksukonetta sammumaan

13.8.2005

Seinäjoki Crocodiles vei joukkueiden toisenkin kohtaamisen tällä kaudella nimiinsä. Tällä kertaa löylytys ei ollut yhtä raju kuin kesäkuun ottelussa ja Trojans pysyi kohtalaisesn hyvin pelissä mukana. Seinäjoen juoksukone Teemu Ivaloa turkulaiset eivät kuitenkaan saaneet edes yskimään vaan Ivalo tikitti ottelussa peräti 244 jaardia ja teki kaksi maalia.

Trojans aloitti ottelun hyökkäämällä ja olikin lähellä päästä heti iskuetäisyydelle, mutta Teemu Paukkulalle heitetty pitkä syöttö ei pysynyt tartuntaelimissa ja pallosta oli luovuttava. Crocodilesin pyörremyrsky Teemu Ivalo pani heti tuulemaan ja eteni jokaisella kannolla jaarditolkulla. Ennen pitkää vastaan tulikin Trojansin maalialue, jonne Ivalo palloineen myös syöksyi. Tomi Natri potkaisi lisäpisteen varmasti ja vei vierasjoukkueen 7-0 johtoon.

Trojansin peli ei aukea seuraavallakaan hyökkäysvuorolla ja Crocodiles käynnistää uuden rynnäkön. Matka taittui joutuisasti Ivalon juoksuilla, mutta kun pelinrakentaja David Bateman päätti viimein kaivaa koipussista heittopelin, olivat seuraukset tuhoisia — Seinäjoen kannalta. Pallo oli sen verran pieleen heitetty, että se kimposi vastaanottajan sormista vapaille markkinoille, joilta sen huusi itselleen muutenkin erinomaisia otteita esittänyt Seikko Vennelä.

Trojans pääsee aloittamaan oman hyökkäysvuoronsa omalta 18 jaardin linjaltaan ja on heti ensimmäisessä pelissä pölhöillä pallon takaisin krokotiileille, kun pelinrakentaja Chris Dapolito ja Teemu Paukkula sekoilivat pallon logistiikan kanssa. Onneksi pallo pysyi mustapaidoilla, sillä heti seuraavalla yrityksella tapahtui merkittävästi parempaa. Dapolito sinkosi pallon korkealle ilmaan, josta se laskeutui sametinpehmeästi keskikentällä täysin vapaaksi päässeen Jamal Allenin käsiin. Allen painoi sisäistä turbo boostia ja olisi jättänyt muut nielemään pölyä jos jatkuvien sateiden pehmittämällä yläkentällä sellaista olisi ollut. Allenin maalilla tilanne kaventui lukemiin 6-7, joihin se myös jäi, sillä Janne Stenbergin lisäpistepotku lipui niukasti vasemmalta ohi maalihaarukan.

Teemu Ivalo show jatkui taas Seinäjoen hyökkäysvuorolla, kunnes Bateman päättää heittää. Niin sanottu "lateral Pass" eli linjan suuntaisesti tai jopa hieman taaksepäin heitetty syöttö ei tavoittanut omaa pelaajaa ja pallo mätkähti nurmeen. Sääntöjen mukaan tällainen ei-eteenpäin syötetty pallo on vapaa pelattavaksi ja Jamal Allen tästä säännöstä tietoisena sukelsi ensimmäisenä pallon päälle. Pallo Trojansille ja hyökkäysvuoron vaihtoviikot jatkuivat. Samalla päättyi ensimmäinen neljännes.

Trojans ei keksinyt pallolle käyttöä ja niin oli taas aika päästää Teemu Ivalo irti. Eikä aikaakaan, kun kenttä oli kuljettu läpi ja Ivalo rynnisti lyhyen läpijuoksun turkulaisten maalialueelle. Crocodiles yrittää ensin lisäpistettä pelaamalla, mutta ottaa väärästä aloituksesta viisi jaardia takapakkia ja päättää sittenkin potkaista. Natri ei erehdy ja tilanne 6-14.

Toisella neljänneksellä ei enempää pisteitä synny ja sen kohokohtia olivat Trojansin puolustuksen selvä terästäytyminen, Janne Salosen aggressiiviset huipputaklaukset ja esimerkiksi Manos Papandreun komea suoritus, kun hän suostutteli David Batemanin perehtymään ruohonjuuritasolta yläkentän nurmikon biosfääriin. Naapurin puolelta mainittakoon oman kylän poikiin vielä viime kaudella lukeutuneen Miikka Riionheimon suorittama syötönkatko. Taukotulos siis 6-14 Crocodilesin hyväksi.

Kolmannella neljänneksellä Seinäjoki jatkaa sitä, mitä osaa tällä kaudella parhaiten eli juoksupelejä. Pelinrakentaja Batemanin esitys ei suuremmin lauantaina vakuuttanut. Lähes jokainen heittoyritys päättyi joko luokattomaan heittoon tai vielä useammin pakomatkaan perässä juoksevilta turkulaispuolustajilta. Suuri osansa tähän on tietysti hyvin pelanneella Trojansin puolustuksella, joka pystyi tehokkaasti ottamaan Crocodilesilta heittopelit pois hyökkäysrepertuaarista. Harmi vain, että Pohjanmaan pöhköpalloilijoilta löytyi Teemu Ivalon kaltainen juoksukone, joka yksinään kuittasi mahdollisesti saamatta jääneet heittojaardit juoksemalla vähän enemmän. Seuraava pistesuoritus merkittiin Seinäjoen sarakkeeseen, kun Marko Rissanen juoksi pallon 28 jaardin matkan maaliin asti. Natrin jatsari lisäsi johdon lukemiin 21-6.

Bateman törttöilee kohta uudelleen, kun hän takaa-ajon seurauksena erkanee pallosta ja kirjoittajan okulaarien perusteella ensimmäisenä pelivälineestä kiinnostui Trojansin Kamran Osman. Trojans pääsee yrittämään pisteidentekoa erinomaisesta kenttäasemasta, mutta kun kolmella yrityksellä ei onnistuta, päätetään vielä neljäskin yritys pelata. Dapoliton heitto päätyy kuitenkin vääränväristä tekstiiliä kantavan kaverin näppeihin ja tämä kaveri sattuu vielä olemaan Miikka Riionheimo, joka otti jo toisen syötönkatkonsa ottelussa.

Crocodiles juoksuttaa Ivalon ohella myös Mikko Poutasta ja Veli-Matti Mäkeä, jotka onnistuvat kumpikin juoksemaan vahvasti pelanneen hyökkäyksen linjan tukemana kohtalaisen hyvin. Kolmas neljännes päättyi lukemiin 6-21 ja Seinäjoki jatkoi hyökkäysvuoroaan ja toinenkin ex-troijalainen, Jukka Satola pääsee kurittamaan entistä seuraansa nappaamalla Batemanin syötön Trojansin maalialueella. Natri jatkaa onnistuneiden lisäpistepotkujensa sarjaa ja taululle lukemat 6-28.

Enempää pisteitä ei ottelussa enää tehty. Trojansin parhaana palkittiin Janne Salonen ja Crocodilesin sekä koko ottelun parhaana pelaajana odotetusti Teemu Ivalo, kentän ylivoimaisin pelaaja. Crocodiles -ottelu ratkesi selkeästi Seinäjoen ylivoimaiseen juoksupeliin, jota Trojans ei saanut millään tukittua. Heittopeleillä Crocodiles ei saanut mainittavaa vahinkoa aikaiseksi. Turkulaisten hyökkäys ei kuitenkaan pystynyt tuottamaan pisteitä taululle samaan tahtiin Seinäjoen hyökkäyksen kanssa ja niin päädyttiin vierasvoittoon. Tilastollisesti Seinäjoki vaikuttaa paljon ylivoimaisemmalta kuin miltä kenttätapahtumat näyttivät. Crocodiles eteni ottelussa 456 jaardia Trojansin 151 vastaan ja saavutti 25 kertaa uudet yritykset, kun turkulaiset saivat jaardit täyteen vain viisi kertaa.

Vaikka ottelu päättyikin kotijoukkueen tappioon, kirvestä ei ole syytä heittää kaivoon. Jäljellä on vielä kaksi ottelua, joissa Trojans voi varmistaa paikkansa neljän parhaan joukossa. Ensimmäinen tilaisuus tulee ensi lauantaina, kun Rauma Sea City Storm saapuu Turkuun troijalaisten vieraaksi.

Kari Toivonen

Ylös
Paluu sarjataulukkoon