Turku Trojans (etusivulle)
Vaahteraliiga
Peliraportti Trojans vs. Jaguaarit

Jaguaarien eväät eivät riittäneet Trojansin kaatoon

2.7.2005

Trojans otti kauden ensimmäisessä kotiottelussaan voiton Jaguaareista, vaikka juoksukone Teemu Paukkula loukkaantuikin jo toisella neljänneksellä. Chris Dapolito urakoi vuoroin heittäen, vuoroin juosten ja puolustus löysi lääkkeet Jaguaarien ensimmäisellä puoliskolla hyvin kulkeneeseen juoksupeliin. Trojans takoi uudelle upealle tulostaululle selvät 36-12 voittolukemat.

Ottelu alkoi Trojansin kannalta kuin unelma. Heti ensimmäisen hyökkäysvuoron kolmannella yrityksellä pelinrakentaja Chris Dapolito nakkasi pallon syvälle keskelle ehtineelle Jamal Allenille, joka karkasi vartijoiltaan aina maalialueelle asti. Lisäpistepotkun potkaisi varmasti haarukkaan Ilkka "Disko" Marja-aho. Trojansin hyvä ote ei kuitenkaan kantanut pidemmälle, sillä Jaguaarit pääsivät nopeasti jyvälle pelin ideasta. Jyväskylän pelinrakentaja Mike Nagy jakeli taitavasti palloa ilmateitse Esko Myllymäelle ja Aki Ollenbergille ja maata myöden Gabril Jobelle tai Timo Rantalaiselle. Aika usein pallo kulki myös miehen omassa kainalossa kohti turkulaisten päätyä.

Jaguaarien työ tuotti tulosta, kun Gabril Jobe juoksi pallon maalialueelle Trojansin 10 jaardin sisältä alkaneesta pelistä. Jaguaarit yritti kahta lisäpistettä, mutta epäonnistuivat ja johto säilyi turkulaisilla yhden pisteen turvin. Seuranneessa aloituspotkussa jyväskyläläiset yllättivät Trojansin housut nilkoissa, kun Benjamin Jensenin jalasta lähtikin lyhyt onside-potku, jonka Jaguaarit onnistuivat sieppaamaan haltuunsa ja joukkue pääsi jatkamaan hyökkäävänä osapuolena. Jussi Muilun upealla kiinniotolla Jaguaarit pääsee Trojansin punaiselle alueelle ja näppärä heitto maalialueella päivystävälle Aki Ollenbergille vie Jyväskylän 12-7 johtoon. Lisäpisteitä ahnehditaan taas kaksin kappalein, mutta ne jäävät tälläkin kertaa saamatta.

Turkulaisittain taivaalle kertyi synkkiä pilviä, kun menetetyn johtoaseman lisäksi maahyökkäyksen päävastaava Teemu Paukkula loukkasi jalkansa, joka jo edellisessä ottelussa oli kokenut kovia. Keskushyökkääjän vakanssia tarjottiin Ilja Redinille, joka on samalla paikalla tehnyt hyvää tulosta juniorijoukkueissa pelatessaan. Eteneminen sujuikin varsin mallikkaasti, mutta useimmiten juoksupeleistä vastasi pelinrakentaja Dapolito itse, joka juoksi lukemattomia yrityksiä peräkkäin suoraan ahnaina odottavia Jaguaarien karkeaotteisia puolustajia. Onneksi Dapolito selvisi ehjänä, sillä loukkaantuneen keskushyökkääjän lisäksi loukkaantunut pelinrakentaja olisi ollut liian suuri menetys Trojansille.

Toisen neljänneksen loppupuolella Dapolito jyräsi vääjäämättömästi pallon Jaguaarien maalialueelle ja vei turkulaiset uudelleen johtoon. Lisäpisteitä yritettiin pelaamalla ja siinäkin onnistuttiin. Dapoliiton muikea roikkuheitto maalialueen oikeaan kulmaan tavoitti Jamal Allenin tartuntaelimet ja tilanne tulostaululla muuttui lukemiin 15-12. Tämä jäi myös puoliaikatulokseksi.

Kolmannen neljänneksen aluksi Jaguaarit tuntuu saavan pelin kulkemaan mainiosti, mutta parinkymmenen jaardin päässä Turun maalialueesta ote palloon katoaa ja Trojansin puolustus saa pelivälineen haltuunsa. Seuranneella hyökkäysvuorolla Antti Palmroosin ja Jamal Allenin näyttävillä kiinniotoilla Trojans eteni Jyväskylän kympin tuntumaan, josta Dapolito jatkoi omaa supersuurpujotteluesitystään touchdownin arvoisesti. Lisäpistepotkussa Disko oli erehtymätön ja Trojans karkasi Jaguaareilta 22-12 johtoon.

Ottelun juoni säilyy muuttumattomana. Jaguaarien alussa tyylikkäästi toiminut ovelasta aloitusmuodostelmasta lähtenyt juoksupeli tyrehtyi, eivätkä heitotkaan enää tavoittaneet liukkaita laitahyökkääjiä. Trojans sitä vastoin liikkui kentällä kuin kiskoilla. Dapoliton käsi syötti nahkasoikiota milloin Antti Palmroosille, milloin Jamal Allenille ja koska vaihtelu virnistää, välillä Dapolito retuutti palloa omin nokkinensakin. Seuraavasta pistesuorituksesta vastasi alkukauden hieman pimennossa ollut Antti Palmroos, joka vei turkulaiset jo 28-12 johtoon. Marja-aho kengitti pisteen lisää ja tilanne 29-12.

Jaguaareille tarjoutuu tilaisuus pisteiden tekoon, kun Trojans rähmää pallon ja jyväskyläläisten moottori osoittaa pieniä heräämisen merkkejä. Kaasarin tukkii kuitenkin Ilja Redin, joka nappaa syötönkatkon juuri oikealla hetkellä. Dapolito esittelee taas slalomtaitojaan ja kohta pallo on taas Jaguaarien päädyssä. Disko Marja-aho lisää johdoksi 36-12 toimittamalla pallon jälleen kerran haarukkaan.

Loppuajan valmentaja Tomi Haula antaa vastuuta nuoremmalle kaartille ja kiinniottoja tililleen napsivat ainakin Marja-aho ja Janne Stenberg, joka kunnostautui myös erinomaisten aloituspotkujen potkaisijana. Lukemat 36-12 jäivät ottelun lopputulokseksi ja parhaina palkittiin Jaguaareilta pelinrakentaja Mike Nagy, ja Trojansilta Chris Dapolito sekä Ilja Redin.

Seuraava Trojansin ottelu on sekin kotipeli ja se mitellään lauantaina 9.7. kello 16.00. Avausottelussa yleisön osanotto oli erinomainen ja toivottavasti seuraavassa pelissä nähdään vielä enemmän väkeä katsomossa. Uusittu yläkenttä on nyt yksi Suomen toimivimmista kentistä, kun kenttää on pidennetty ja uusi upea ja ennenkaikkea toimiva tulostaulu on saatu oikeaan paikkaan kentän laidalle. Lisäksi maalitolpat ovat lajinmukaiset, eivätkä enää jalkapallomaalin tolppien jatkoksi pysytetyt rimat. Tervetuloa ensi lauantaina ällistelemään.

Kari Toivonen

Ylös
Paluu sarjataulukkoon