Turku Trojans (etusivulle)
Vaahteraliiga
Peliraportti Trojans vs. Sea City Storm

Trojans voitti pisteilotulituksen — varmisti välieräpaikan

20.8.2005

Trojans varmisti paikkansa neljän parhaan joukossa voittamalla varsinaisessa hyökkäysten ilotulituksessa Rauma Sea City Stormin lukemin 55-38. Joukkueiden tehomiehinä häärivät Jamal Allen ja Jeremy Werner. Teemu Paukkulan loukkaantuminen heitti varjon playoff-paikan juhlintaan.

Kuten otteluennakossa jo ounasteltiin, Rauman mahdollisuudet piilivät salamannopeassa alussa ja erikoistilanteiden hyödyntämisessä. Salama-alku oliin lähellä sillä Sea City Storm kolkutteli Trojansin maalialueen kuvitteellisia portteja heti ensimmäisellä hyökkäysvuorollaan. Pelinrakentaja Hans Hatchett heitti pitkän pommin Jeremy Wernerille, jonka Trojans-puolustus pysäytti muutaman jaardin päähän maalilinjasta. Läpi ottelun Sea City Stormia vaivannut epäonni aloitti kavalkadinsa seuraavassa pelissä, kun raumalaispelaaja menetti otteen palloon ja Seikko Vennelä Trojansista sai sen haltuunsa. Seuranneessa tukulaisten hyökkäysvuorossa Teemu Paukkula kulki vastustamattomasti läpi koko kentän, kunnes pelinrakentaja Chris Dapoliton tarkka heitto Jamal Allenille maalialueen oikeaan nurkkaan niittasi tilanteeksi 6-0. Erinomaisesti pelannut Janne Stenberg toimitti lisäpistepotkun haarukkaan ja turkulaiset 7-0 johtoon.

Storm ei tästä lannistunut vaan kavensi omalla hyökkäysvuorollaan tilanteeksi 7-6. Raumalaiset etenivät vahvasti heittopeleillä ja maalin tekijäksi valikoitui Teemu Saarinen, joka nappasi Hatchettin noin 25 jaardin syötön turkulaisten maalialueen oikeassa kulmassa. Lisäpistepotkua ei koskaan tule, sillä jo aloitussyöttö meni reisille ja loppu oli pelkkää katastrofin välttelyä. Trojans otti taas ohjat käsiinsä ja nyt valokeilassa paistatteli Mika Sevón, joka muodosti yleensä samalle puolelle ryhmittyneen Jamal Allenin kanssa oivan parivaljakon. Sevón on urheilukuvaajan päiväuni, sillä Sedu osaa ottaa pallon saadessaan tilanteesta kaiken irti tarjoten valokuvaajille keikistelyllään mahdollisuudet erinomaisiin otoksiin. Trojansin toisessa maalissa Sedu koppasi pallon noin 10 jaardin päässä maalista ja harhautteli puolustajat edestään parilla lanneliikkeellä. Janne Stenbergin lisäpistepotkun jälkeen tilanne 14-6. Juuri ennen maalitilannetta Teemu Paukkula loukkasi jälleen kipeänä olleen nilkkansa ja joutui poistumaan pelistä.

Kun Storm ei pystynyt omalla vuorollaan turkulaisjohtoa kuittaamaan, käytti Trojans tilanteen hyväkseen ja siirtyi johtoon Dapoliton löydettyä keskeltä kenttää vapaana pyörineen Jamal Allenin, joka pinkoi pallon maaliin. Tällä kertaa Stenbergin lisäpistepotku kilpistyi Stormin Kimmo Kaukon ojennettuihin käsiin ja tilanteeksi jäi 20-6. Tämä oli myös pistetilanne ensimmäisen neljänneksen päättyessä. Toisen neljänneksen alussa Trojansille tarjoutui tilaisuus kasvattaa johtoa lisää, kun Dapoliton heitto vapautti Allenin hyvään vauhtiin kohti maalialuetta. Noin 40 jaardin sisällä raumalaiset saivat Allenin kiinni ja hänen kantamansa pallo irtosi hänen kädestään . Katsomossa kiisteltiin siitä, oliko kyseessä Allenin yritys heittää pallo vieressä vapaana juosseelle Sevónille vai irtosiko pallo taklauksen voimasta. Joka tapauksessa pallo siirtyi raumalaisille.

Raumalaisten peliä hankaloittivat suunnattomasti jatkuvat virheet, jotka torpedoivat monta upeaa pelitilannetta. Jeremy Werner sai muutaman todella tyylikkään kopin syvällä Trojansin puolella, mutta kun tilanteissa oli rikkomuksia, jäivät nämä tilanteet hyödyntämättä. Seuraava pistesuoritus kuitenkin onnistui ja oli Wernerin käsialaa. Hatchettin heitto tavoitti Wernerin keskellä kenttää ja vaikka turkulaispuolustaja oli tiukasti hänessä kiinni, onnistui Werner karistamaan tämän niskastaan ja juoksemaan aina maalialueelle asti. Lienee turha sanoa, että lisäpisteet jäivät ajatuksen asteelle. Kahta pistettä yritettiin heittämällä ja Ville Järviö sai näppinsä väliin joten tilanteeksi kaventui 20-12.

Kaksintaistelu jatkuu tavalla, joka saa O.K. Corrallin verikekkerit näyttämään lasten mehuhetkeltä. Dapolito tykittää Allenille lyhyen syötön ja Allen poimii naapurin puolustajat yhden kerrallaan näppärillä askelkuvioillaan tanssahdellen aina maaliin asti. Stenberg kengitti lisäpisteen ja päädyttiin tilanteeseen 27-12. Neljännes tuntui kestävän ikuisuuden, kun kumpikin joukkue käytti pääasiassa heittopelejä. Hatchett oli monasti jäämässä Trojansin puolustajien säkittämäksi, mutta onnistui kuin ihmeen kaupalla pujahtamaan jostain raosta väljemmille vesille. Niin nytkin, mutta paineen alla heittäessään kohde ei ollut paras mahdollinen sillä ensimmäisenä pallon tielle ehtikin Trojansin Jamal Allen. Muutamaa peliä myöhemmin Chris Dapolito sai kunnian itse kiikuttaa pallon maalialueelle ja kasvattaa johtoa 33-12 tilanteeseen. Lisäpistepotku onnistui ja taululla nyt luvut 34-12.

Peliaikaa oli vielä puolisentoista minuuttia jäljellä ennen taukoa ja Storm käytti ajan hyväkseen. Werner kuittasi Allenin syötönkatkon nappaamalla Hatchettin syötön aivan Allenin nenän edestä ja karkaamalla taas maalintekoon. Lisäpisteitä yritettiin vaihteeksi potkaisemalla, mutta snäppi oli liian korkea ja se oli siinä sitten se. Puoliaikatilanne 34-18.

Kolmannen neljänneksen alussa Jamal Allen tekee jo neljännen maalinsa noin puolesta kentästä heitetyn Dapoliton syötön päätteeksi ja lisää Trojansin johtoa. Stenbergin lisäpistepotku viimeistelee tilanteeksi 41-18. Trojans on hetkeä myöhemmin taas pahanteossa kunnes Kimmo Kauko onnistuu katkaisemaan Dapoliton syötön ja siirtää hyökkäyksen raumalaisten käsiin. Vuorotellen kummallekin joukkueelle syötön vastaanoton häirinnästä langetetun rangaistuksen jälkeen Storm päättää hyökkäyksensä maaliin. Kaksi edellistä kautta Trojansissa pelannut Jari Veijola rokotti entistä seuraansa tekemällä maalin ja kaventamalla turkulaisjohtoa numeroihin 41-24. Lisäpistepeli päätyi Trojansin Ville Järviölle, joka katkaisi syötön ilmasta ja oli vähällä päästä palauttamaan sen toiseen päähän asti. Vähän ennen puolta väliä raumalaiset saivat kuitenkin karkulaisen kiinni.

Sea City Storm onnistuu pysäyttämään Trojansin hyökkäyksen seuraavalla vuorolla ja kun turkulaisten neljäskin yritys käytettiin pelaamiseen huonolla menestyksellä pääsi Rauma aloittamaan oman hyökkäysvuoronsa. Se jäi kuitenkin ranskalaiseksi visiitiksi, sillä heti ensimmäisessä pelissä Hatchett hukkaa pallon ja ahnaat troijalaiset ottavat ilolla pelivälineen huostaansa. Kohtapa saatiinkin ottelupöytäkirjaan uusi maalintekijä, kun Otto Junttila sieppasi Dapoliton syötön maalialueella vieden nyt turkulaiset 47-24 johtoon. Potkulla piste lisää ja tilanne 48-24 kolmannen neljänneksen päättyessä.

Ammuskelu jatkuu vuorotahtiin ja seuraavaksi on Teemu Saarisen vuoro juhlia maalia turkulaispäädyssä otettuaan aivan rauhassa Hatchettin syötön kiinni maalialueen vasemmalla puoliskolla. Kas kummaa, lisäpisteitä ei tule ja tilanne taululla 48-30. Nopeilla heittopeleillä Allenille, Sevónille ja Antti Palmroosille Trojans pääsi kohta taas iskuetäisyydelle ja keskushyökkääjäksi tulleelle Janne Saloselle pedattiin paikkaa maalintekoon. Maali tulikin, mutta sen teki jälleen Jamal Allen, joka otti oikeassa kulmassa Dapoliton lyhyen ja tarkan syötön kiinni. Stenbergin potku sinetöi tilanteeksi tässä vaiheessa 55-30.

Mutta vielä nähtiin maali yläkentän nurmella. Trojansin Manos Papandreu säkitti Hans Hatchettin, mutta se ei vienyt kaverilta kaikkia mehuja. Peliä ollessa jäljellä 2.13 Hatchett rynnisti itse maalilinjaa kohti ja taklauksen voimasta heitti ilmassa täyden voltin kuin Pekingin sirkuksen akrobaatti ja tömähti alas maalialueen puolella. Illan päätti Rauman ainoa onnistunut lispisteyritys, jossa Jari Veijola koppasi Hatchettin heiton kahden pisteen arvoisesti ja päädyttiin ottelu lopputuloksen lukemiin 55-38.

Trojans eteni ottelussa aivan älyttömät 636 jaardia, joista heittämällä 408. Sea City Stormin jaardimäärä oli sekin huikea 554, joista pääosa heittopeleistä eli 513 jaardia ja näistä Werner toi 417 yhteensä 13 kiinniotollaan. Rangaistuksilla raumalaisia siirrettiin taaksepäin peräti puolitoista kentänmittaa eli 150 jaardia. Erikoista oli sekin, ettei Trojans puntannut kertaakaan. Allen keräsi kiinniotoilla jaardeja 293 ja oli kaiken lisäksi tehokkain taklaaja kahdeksalla soolotaklauksella. Seuraavina tulivat Ilja Redin ja Janne Salonen.

Ottelun parhaina palkittiin Stormin ihmemies Jeremy Werner ja Trojansin Jari Ojala joka raatoi sekä hyökkäyksen että puolustuksen linjassa. Mainita kannattaa myös Jamal Allen, joka viimeisteli ottelussa huikeat viisi maalia. Trojans siis varmisti vähintään neljännen sijan runkosarjassa ja pääsyn välieräotteluihin. Viimeisen pudotuspelipaikan selvittäminen alkaa maanantaina, kun helsinkiläisjoukkueet Roosters ja Wolverines kohtaavat.

Kari Toivonen

Ylös
Paluu sarjataulukkoon