Turku Trojans (etusivulle)
Vaahteraliiga
Peliraportti Wolverines vs. Trojans

Trojansin uhkapeli toi voiton Wolverinesista

19.6.2005

Käpylän helteisellä velodromilla käytiin viimeiseen asti jännittävä kamppailu, joka kääntyi Trojansin eduksi 22-21. Ratkaisevaksi muodostui Trojansin 21-20 kavennusmaalin jälkeinen lisäpisteyritys. Tyylilleen uskollisena valmentaja Tomi Haulaa kiinnosti vain voitto ja Trojans yritti kahta pistettä pelaamalla. Jälleen kerran riskinotto kannatti, sillä yhden pisteen johto piti loppuun saakka.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja pisteitä tehtiin vuorotahtiin. Trojans sai pallon jo ensimmäisellä vuorollaan Wolverinesin yhden jaardin linjalle, mutta hyökkäys päättyi syötönkatkoon. Helsinkiläisetkään eivät saaneet mainittavaa aikaiseksi ja Trojans sai taas vuoron yrittää. Otto Junttilan komealla kiinniotolla Trojans pääsi iskuetäisyydelle ja hetkeä myöhemmin pelinrakentaja Chris Dapolito löysi maalialueelta kuuden jaardin heitolla maalialueelta Jamal Allenin. Lisäpistepotkun toimitti varmasti sisään Ilkka Marja-aho ja tilanne taululla ensimmäisen neljänneksen jälkeen 0-7.

Heti toisen neljänneksen aluksi Wolverines tasoittaa pelin, kun Sami Repo pinkaisee 16 jaardin pyrähdyksen turkulaisten maalialueelle. Lisäpistepotkun potkaisi Ryan Elbrecht. Seuranneessa avauspotkun palautuksessa nähtiin erikoinen tilanne, kun potkua palauttamaan lähtenyt Jamal Allen pudotti pallon käsistään ja kamppailua irtopallosta käytiin minuuttikaupalla tuomarien kiertäessä sätkiviä pelaajia kuin mattotuomarit painimolskia. Lopulta tuomarit tulkitsivat pallon hallinnan pysyneen Allenilla ja Trojans sai aloittaa hyökkäysvuoronsa.

Allen kunnostautui hetken päästä uudelleen. Ensin 36 jaardin kiinniotto syvällä Wolverinesin alueella ja muutamaa peliä myöhemmin 21 jaardin TD-syötön koppaus. Marja-ahon potkun jälkeen tilanne 7-14.

Wolvojen vastausta ei tarvinnut kauaa odottaa, sillä jo seuraavalla hyökkäysvuorolla tapahtui. Ensin Jarkko Nieminen linkosi pitkän 50 jaardin harppuunaheiton Sami Kujansuulle ja heti perään 15 jaadin sinkautuksen Anatole Wiikille, joka toimitti pallon maaliin. Wolverinesin lisäpistepotkun snäppi näytti epäonnistuvan ja Elbrecht yritti pelastaa tilanteen heittämällä pallon Heikki Luomalle, joka saikin pallon kiinni. Pelissä oli kuitenkin virhe ja peli uusittin, jolloin potkukin onnistui. Tilanne tasan 14-14.

Wolverines sai otteen pelistä ja toisen neljänneksen puolivälissä se siirtyi ottelussa ensimmäisen kerran johtoon, kun Jarkko Niemisen heitto tavoitti tällä kertaa Sami Kujansuun maalialueella. Lisäpiste otettiin potkaisemalla ja kotijoukkue johti 21-14. Trojans pääsi vielä neljänneksen lopussa Wolverinesin kolmen jaardin linjalle asti, mutta Teemu Paukkulan loukkaannuttua tilanne kuivui kasaan ja taukotilanteeksi jäi 21-14.

Paukkulan nilkkavamma näytti ensin varsin pahalta, mutta hammasta purren Teemu palasi kentälle kolmannen neljänneksen alkaessa. Puoliajalla Trojans löysi uusia lääkkeitä Wolverinesin heittohyökkäyksen torjumiseen ja peli aaltoili tasaisesti molempiin suuntiin kummankaan pääsemättä pisteidentekoon. Kolmannen neljänneksen lopulla sitten tapahtui. Wolverinesin Ryan Elbrecht katkaisi Dapoliton syötön omalla kolmen jaardin linjallaan ja helsinkiläiset saivat hyökkäysvuoron. Hankalasta kenttäasemasta lähtenyt Wolverines rähmäsi pallon heti ensimmäisellä yrityksellään, mutta onnistui saamaan sen vielä haltuunsa. Seuraavalla yrityksellä onni ei enää ollut myötä. Chris Dapolito riisti Sami Martikaiselta pelivälineen kuin lakupötkön lapselta ja harppoi viiden jaardin matkan maalialueelle kaventaen tilanteeksi 21-20.

Trojans ei olisi Trojans ja Haula ei olisi Haula, jos turkulaisille olisi kelvannut pelin tasoittava lisäpistepotku. Ei todellakaan. Haula ilmoitti kentälle, että kahta pistettä yritetään. Pelinrakentaja Dapolito oli saada halvauksen kuultuaan pelivalinnasta. Haulan tyyli ei vielä ole Amerikan pojalle tullut tutuksi. Lisäpistepelissä Paukkula zuumasi vasemmalta linjan päästä lähes koskemattomana maaliin asti ja vei Trojansin 22-21 johtoon.

Viimeisellä neljänneksellä peli oli edelleen tasaista eikä kumpikaan saanut yliotetta toisesta. Kun peliaikaa oli jäljellä vielä kuusi ja puoli minuuttia Wolverines lähti tosissaan hakemaan voittoa, johon olisi riittänyt potkumaalikin. Trojans taisteli vimmatusti, mutta pallo liikkui vääjäämättömästi kohti turkulaisten kenttäpäätyä. Trojansin piina päättyi, kun peliaikaa oli jäljellä noin kolme minuuttia. Jarkko Nieminen pudotti pallon ja Jamal Allen nappasi sen haltuunsa Trojansin 30 jaardin tuntumassa, josta ei olisi ollut enää pitkä matka alueelle, josta olisi realistista yrittää potkumaalia. Trojans pelasi kellon pois ja peli päättyi 21-22.

Ottelun hahmoja olivat Dapoliton ja Allenin lisäksi luonnollisesti Teemu Paukkula sekä huikeasti pelannut hyökkäyksen linja, joka raivasi puskutraktorin lailla tilaa Paukkulalle ja antoi Dapolitolle aikaa etsiä heitoilleen vapaata kohdetta. Myös Otto Junttila väläytteli hyviä otteita nappaamalla komeita koppeja puolta painavampien puolustajakolossien välistä. Trojansin puolustuksen kärkinimiä olivat Janne Salonen ja Ilja Redin, jotka saalistivat kumpikin viisi soolotaklausta mieheen. Puolustuksesta kannattaa nostaa esiin myös takakentän Ville Järviö, joka nappasi jo kauden toisen syötönkatkonsa.

Trojansin seuraava ottelu on kauden ensimmäinen kotipeli, joka pelataan lauantaina 2.7. kello 16.00 tutulla Urheilupuiston yläkentällä. Chris Dapolito ja Jamal Allen tekevät silloin ensiesiintymisensä kotikentällään. Tervetuloa isolla joukolla kannustamaan Trojansia.

Kari Toivonen

Ylös
Paluu sarjataulukkoon