Yksi voitto, yksi tappio – Mitä Trojans Womenille kuuluu?

Julkaistu: 13.8.2020

Kausi on päästy polkaisemaan käyntiin ja Trojans Womanilla on takana kaksi peliä, yksi voitto sekä yksi tappio. Ensimmäinen peli Tampere Saintsia vastaan voitettiin yläkentän ennätysyleisön edessä, mikä oli kaikinpuolin joukkueelle ihanteellinen kauden aloitus luoden itsevarman pohjan seuraaviin peleihin. Toisena vastuksena Trojans kohtasi tutun ja kovan Wolverines Ladies Gold-joukkueen. Tiukka vääntö päättyi Wolverinesien voittoon. Trojansille matsi opetti paljon, mutta pelissä tapahtui myös paljon hyviä asioita, joista Trojans voi joukkueena olla ylpeä. Tarkemmin peleistä voi lukea nettisivuillamme julkaistuissa otteluraporteista, mutta mitä joukkueelle kuuluu pelitulosten ja tilastojen takana? Entä mitä mieltä kapteenit sekä valmennus ovat alkaneesta kaudesta? 

Ensimmäisten pelien jälkeen joukkueessa on ollut hyvä pöhinä ja innostunut ilmapiiri. Kauden alkamista on odotettu pitkään ja pelikentille pääseminen on hitsannut joukkuetta entistä enemmän yhteen. Vaikka Trojans Womenin joukkueessa on tällä kaudella monta uutta kasvoa, tuntuu kuin he olisivat olleet joukkueessa jo pidemmänkin aikaa.

Kapteeni ja päävalmentaja punovat juoniaan.

Joukkueen kapteenit Kirsti Nirhamo, Jonna Hakkarainen, Lea Kaszas ja Kirsi-Maria Lempinen ovat tyytyväisiä kauden alkuun, sillä peli Tampere Saintsia vastaan saatiin käännettyä voitoksi hataran alun jälkeen. Puolustus on onnistunut pelaamaan todella hyviä pelejä, myös kovaa Wolverines Ladies Goldiakin vastaan, toteavat kapteenit. Hyökkäyksen pelinrakentaja sekä kapteeni Hakkarainen uskoo, että hyökkäys kärsii vielä koronan aiheuttamasta harjoitustauosta, sillä kaikki kuviot ja heittokulmat eivät osu kohdalleen. Puolustuksen takakentällä sekä keskushyökkääjänä toimiva Kaszas tunnistaa myös nämä pienet ongelmat hyökkäyksessä, mutta ei epäile yhtään, etteikö ne ratkeaisi kauden edetessä. Kaszas muistuttaa myös kuinka lahjakas rosteri Trojanseilta löytyy, sillä se pystyy toteuttamaan tehokkaasti niin juoksu- kun heittopelejäkin. Puolustuksen kokenut tukimies Lempinen kertoo vielä, että Kuopiosta tulleet vahvistukset puolustuksen riveihin ovat ehdottomasti olleet tärkeä ja positiivinen lisä joukkueelle. Fiilis ja tunnelma joukkueessa on hyvä ja odottava. Kapteeni ja laitahyökkääjä Nirhamo tietää, että joukkueella on motivaatio ja tavoitteet korkealla loppukautta ajatellen. 
Joukkueen päävalmentaja Pauli Ojanen on jopa yllättynyt siitä, kuinka hyvin kausi onkaan lähtenyt liikkeelle erilaisen kevään jälkeen. Ojanen on kapteenien kanssa samoilla linjoilla siitä, että puolustuksen kausi on alkanut vahvasti, mutta hyökkäys ei ole kaikkia sylintereitä vielä saanut täyteen iskuun. Päävalmentaja muistuttaakin vielä, että tämä kausi tulee olemaan jatkuvaa kehitystä ja nämä kaksi pelattua peliä ovat olleet hyviä ja opettavaisia osia tässä prosessissa. Puolustuksen koordinaattori Heikki Toivola sekä puolustuksen linjan valmentaja Aki Halonen pitävät myös kauden tavoitteena sitä, että pelin tasoa nostetaan koko loppukauden ajan. Toivolan taktiikka, pitää pelit yksinkertaisina ja keskittymisen perustekemisessä lyhyen kauden takia, on jo tuottanut hyvää tulosta. Tulosta on saatu aikaan myös psyykkisellä puolella, sillä Ojanen on huomannut joukkueessa henkistä kasvua. Pelaajat pystyvät pitämään paremmin fokuksen hetkessä ja pelissä tiukankin paikan tullen.
Trojans Womenillä on selkeät tavoitteet tälle kaudelle, finaalipeli ja sieltä voitto. Jokaiseen peliin pitää silti keskittyä ja edetä askel kerrallaan finaalia kohti, tästä myös kapteenit ja valmennus muistuttaa. Kapteeni Lempinen toivoo myös, että suuremmilta loukkaantumisilta vältyttäisiin jatkossa. Kaksi pelattua peliä ovat nimittäin kaventaneet puolustuksen rosteria niiltä paikoilta, joissa varaa on vähiten, mutta päävalmentaja Ojasen mukaan joukkueella on onneksi paljon pelaajia, jotka voivat pelata muillakin paikoilla. Hän uskoo, että joukkue saa silti kerättyä kasaan toimivan ja yritys yritykseltä parempaa amerikkalaista jalkapalloa pelaavan rosterin.

Kentänlaidalla käy kuhina.

Seuraavaksi Maanantaina 17.8 klo 18 pelataan paikalliskamppailu Raision West Coast Phoenixiä vastaan Yläkentällä. Sen jälkeen koittaakin ne kaikkein tärkeimmät pelit eli välierä sekä mitalipeli. Näiden pelien lomassa ajetaan sisään koordinaattorien kehittämiä pelisuunnitelmia ja etsitään filmiltä kohteita joihin voitaisiin iskeä, kertoo puolustuksen linjan valmennukseen koronatauon jälkeen hypännyt Aki Halonen. Halosen sanoin, maanantain ottelun jälkeen tiedetään, mistä asetelmista loppukiriin lähdetään.

Scroll to top