TROJANS JUNIORIT

Turku Trojansilla on aktiivista, amerikkalaisen jalkapallon junioritoimintaa lapsille ja nuorille, pojille ja tytöille. Sarjaportaita on kahden vuoden välein, alle 11-, 13-, 15-, ja 17-vuotiaille. Tavoitteena on rakentaa tulevalle kaudelle myös alle 20 vuotiaiden joukkue, sekä mahdollisuuksien mukaan myös tyttöjen oma joukkue. Tytöt ja pojat pelaavat sekajoukkueissa U15-sarjaan asti, jonka jälkeen tyttöjen tavoitteena on jatkaa mahdollisessa tyttöjen joukkueessa tai naisten joukkueessa.

Amerikkalainen jalkapallo tarjoaa monipuolisen urheiluharrastuksen kaiken kokoisille ja ikäisille tytöille ja pojille. Tässä lajissa voi pärjätä niin iso- kuin pienikokoinenkin urheilija. Juniori-iässä pyritään myös kokeilemaan useita eri pelipaikkoja, sillä fyysiset ominaisuudet voivat muuttua kasvun myötä. Esimerkiksi U11-linjapelaaja voi U15-ikäisenä olla erinomainen laitahyökkääjä tai päinvastoin.

Trojans kannustaa nuoria urheilijoita harrastamaan monipuolisesti – jenkkifutiksen ei tarvitse olla lapselle pääurheilulaji, vaan se sopii mainiosti niin ykkös- kuin kakkoslajiksikin. Muista lajeista on myös paljon hyötyä jenkkifutiksessa. Amerikkalaisessa jalkapallossa korostuu myös erityisen hyvä joukkuehenki, joka yltää yli seurarajojen. Nuorten turnauksissa pelataan toisinaan eri seurojen yhdistelmäjoukkueissa, jos omassa ikäluokassa ei ole tarpeeksi osallistujia. Tämä on osoittautunut erinomaiseksi tavaksi tutustua muiden joukkueiden pelaajiin ja vanhempiin.

Trojans toivottaa kaikki uudet nuoret pelaajat kokeilemaan lajia. Seura lainaa pelaajalle varusteet alkuun ja ne on myöhemmin mahdollista vuokrata, mikäli ei halua hankkia omia varusteita. Mukaan pääsee helposti ilman suurempia aloituskustannuksia.

LISÄTIETOA

HARJOITTELU JA PELAAMINEN

Trojansin juniorit harjoittelevat pelikaudella kolme kertaa viikossa ulkokentillä ja Impivaaran jalkapallohallissa. Heinäkuussa pidetään 3–4 viikon tauko harjoituksista. Talvikaudella harjoittelut rajoittuvat pääosin kahteen harjoituskertaan.

Otteluita U11- ja U13-joukkueilla on kauden aikana 10–12 toukokuun ja syyskuun välisenä aikana. U11-joukkue pelaa turnaussarjan omia lohkojoukkueitaan vastaan (5–6 turnausta, joissa kaksi ottelua kussakin). U13- ja U15-joukkueilla on omat SM-sarjansa ja otteluohjelmansa. Pelit pelataan huhti-syyskuun välisenä aikana

Keskeistä aloittelevien jenkkifutareiden harjoittelussa on oikeiden ja turvallisten pelitaitojen opettelu ja pääseminen sisälle tähän ”nurmikenttien shakiksi” kutsuttuun lajiin. Kaikille uusille opetetaan pelin alkeet lähes kädestä pitäen.

VARUSTEET

Tärkein varuste on KYPÄRÄ

Pakolliset varusteet kypärän lisäksi:
Hammassuoja
Hartiasuojat
Pelihousut, joissa kiinnitettynä reisi- ja polvisuojat
Lonkkasuojat ja häntäluun suoja
Alasuoja
Pelikengät kuten jalkapallossa

Ei pakolliset:
Hanskat ja kyynärsuojat

Varusteita voi vuokrata seuralta tai ostaa omat. Täydellisen varustepaketin hinta uutena on 350
eurosta ylöspäin.

TULE MUKAAN!

KUSTANNUKSET

Amerikkalainen jalkapallo on moneen muuhun lajiin verrattuna todella edullinen harrastus.
Alla avattuna harrastamisen kustannukset.

Seuran jäsenmaksu 100 €
Kausimaksu 500 €
Varusteet uutena alkaen 350 €, käytettynä vähemmän, seuralta vuokrattuna 100 €/kausi
Pelaajalisenssi alkaen 50 € pelaajan iästä riippuen*

Lisäksi pelaaja tarvitsee pakollisen tapaturmavakuutuksen, jonka hintaa kannattaa kysyä omasta
vakuutusyhtiöstä.

Jäsenmaksu on kaikille seuran jäsenille sama iästä tai sarjatasosta riippumatta. Se käytetään seuran hallinnon pakollisten kulujen kattamiseen. Kaikki seuran toimijat työskentelevät vapaaehtoisina, joten kaikki perittävät maksut menevät suoraan pelaajien harrastustoiminnan mahdollistamiseen..

Juniorien kausimaksu koostuu mm. seuraavista asioista:

• ottelumatkat. Mikäli vierasottelumatka edellyttää yöpymistä pelipaikkakunnalla, kustannuksista
sovitaan vielä erikseen.
• peli- ja harjoitusvälineet
• huolto- ja EA tarvikkeet
• SAJL:n sarjamaksut
• tuomarimaksut
• valmennuksen koulutusmaksut
• mahdolliset tilavuokrat

Seuralta lainavarusteista ei heti aleta periä vuokraa, jos kokeilun jälkeen laji ei tunnukaan sopivalta.

*Jos alle 12-vuotiaalla pelaajalla on jo jonkun toisen lajin lisenssi, riittää se myös amerikkalaisessa jalkapallossa, kunhan lunastaa liitosta 5 eurolla niin sanotun vapaalisenssin.

YHTEYSTIEDOT

Tässä muutamia juniorien ja heidän vanhempiensa kannalta tärkeiden avainhenkilöiden yhteystietoja. Johtokunnan yhteystiedot löytyvät INFO-sivulta.

Pasi Sillgren, puheenjohtaja
pasi.sillgren (at ) turkutrojans.com

Tero Niemi, varapuheenjohtaja
tero.niemi (at) turkutrojans.com

Jan Wahlstein, junioripäällikkö
jan.wahlstein (at) turkutrojans.com