Trojansin juniorit palkittiin kauden suorituksista

Julkaistu: 1.11.2020

Turku Trojansin juniorit viettivät perjantaina kauden päättäjäisiä perinteisin seremonioin. Hyvää ruokaa, videoita, ottelukuvia ja tietenkin kauden parhaiden palkitsemiset.

Poikkeuksellinen ja lyhyt kausi vietiin läpi vaihtelevalla menestyksellä. Pettymykseksi alle 15-vuotiaiden joukkuetta ei kyetty kasaamaan omaan sarjaansa ja kyseisen ikäluokan pelaajat osallistuivat alle 17-vuotiaiden joukkueen peleihin. Haastavasta kesästä johtuen yksi U17-joukkueen ottelu jouduttiin siirtämään eteenpäin ja kauden edetessä joukkue joutui luopumaan sarjastaan pelaajamateriaalin vähetessä kesken kauden. Vaikeuksista huolimatta positiivisiakin suorituksia tuli useita, eritoten alle 15-vuotiaiden pelaajien osallistuminen ja suoritukset isompien sarjassa. Lisäksi U17-joukkueen keskushyökkääjä, jo nuorimpien sarjoissa aloittanut Benjamin ”Benkku” Varvas lähti kokeilemaan rajojaan lajin emämaahan, texasilaiseen lukioon. Texasissa Benkku on jo lunastanut paikkansa aloittavana keskushyökkääjänä Junior Varsity -joukkueessa ja kuuleman mukaan aloituspaikka on luvassa myös ikäryhmää ylemmässä Varsity-joukkueessa, kun edeltävän ikäluokan pelaajat valmistuvat.

Nuorempien sarjoissa, U13 ja U11, pelattiin koko neljän turnauksen pituinen runkosarja. U13-joukkue, eli alle 13-vuotiaat, pelasivat 1. divisioonan täyden sarjan, joka huipentui äärimmäisen tiukkaan finaaliotteluun raudanlujaa Sipoon Bulldogsia vastaan. Molempien joukkueiden keskinäiset kamppailut päättyivät tasavoittoihin, jolloin 1. divisioonan mestaruus ratkaistiin varsinaisen peliajan ulkopuolisella hyökkäyskilpailulla. Molemmat joukkueet onnistuivat tekemään kaksi touchdownia, mutta Sipoon viimeinen lisäpisteyritys törmäsi vahvaan puolustuksen muuriimme. Näin alle 13-vuotiaiden 1. divisioonan mestaruus ratkesi mahdollisimman pienellä piste-erolla Trojansin eduksi.

Alle 11-vuotiaiden ottelut pelattiin yhdessä Tampere Saintsin U11-joukkueen kanssa, minkä tuloksena kaikki saivat mahtavasti kokemusta ja runsaasti peli-iloa, joka näkyi kaikkien pelaajien olemuksessa ja kehityksessä kauden aikana. Neljässä turnauksessa pelattiin yhteensä kahdeksan ottelua, joissa nuoret pelaajat saivat kokeilla useita eri pelipaikkoja. Huolimatta yhteisten harjoitusmahdollisuuksien puutteesta molempien joukkueiden pelaajat nivoutuivat hienosti yhteen ja palaute kaikilta oli pelkästään positiivista.

U11- ja U13-joukkueiden Zemppari-palkitut vasemmalta: Aatu Salminen, Aleksi Hara, Atte Pajari, Iina Hara, Anton Merensalmi, Onni Porema ja Sebastian Brusila. Taustalla valmentajat Pasi Sillgren ja Tero Hietanen.

Kuluneen kauden näytöistä Trojansin valmennus palkitsi U11- ja U13-joukkueiden zempparit seuraavasti: kotiturnauksemme zempparit 1.8. olivat U11-joukkueessa Aleksi Hara ja U13-joukkueessa Anton Merensalmi; Roosters-turnauksen U11-zemppari oli Atte Pajari ja U13:n Sebastian Brusila; Seinäjoki Crocodiles -turnauksen zempparit olivat U11:ssa Aatu Salminen ja U13:ssa Iina Hara; kauden viimeisessä, Kouvola Indians -turnauksessa U11-zempparikunniakirjan sai Lasse Wulff ja U13:ssa palkittiin Onni Porema.

Päättyneen kauden MVP-palkitut vasemmalta Huugo Maja, Viljami Vierelä ja Uuno Lunden. Taustalla U17-valmentaja Tero Niemi ja U11/U13-valmentajat Tero Hietanen sekä Pasi Sillgren.

Kauden parhaimmat pelaajat eli MVP:t (Most Valuable Player) kussakin ikäryhmässä palkittiin seuraavasti:
– Alle 11-vuotiaiden joukkueen linjapelaaja Uuno Lunden. Sinnikäs linjamies, joka pyyteettömästi painoi menemään vaihtelevilla pelipaikoilla ja osoitti upeaa peli-intoa ja jyrkkää oppimiskäyrää koko kauden.
– Alle 13-vuotiaiden linjapelaaja Viljami Vierelä. Vastustamattomia läpiajoja puolustuksen centerin paikalta, pakottaen pelinrakentajan luopumaan pallosta kiireellä; centerinä toimiessaan antoi hyvin tilaa ja turvaa pelinrakentajalle ja lunasti paikkansa mainiosti tuuraavana centerinä.
– Alle 17-vuotiaiden MVP meni niin ikään linjapelaajalle, Huugo Majalle. U17-valmennus kuvaili MVP:ta näin: ”Huugo Maja on monipuolinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan useaa pelipaikkaa, niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessakin. Hän on tunnollisesti ja tavoitteellisesti harjoitteleva urheilija. Huugo pelaa kovaa, mutta reilusti. Hän on myös positiivinen ja kannustava joukkuekaveri.”

Turku Trojans onnittelee lämpimästi kauden palkittuja urheilijoita ja toivoo, että samanlaista osallistumista nähdään myös tulevaisuudessa muidenkin osalta.

Scroll to top