Askeleita uuteen maailmaan – kahdessa polvessa

Julkaistu: 12.9.2020

Turku Trojans on ottanut jälleen uuden askeleen kohti tulevaisuutta. Ihmiskunnan mittakaavassa se on toki pieni, mutta tähän asti vain tässä meidän fyysisessä maailmassamme operoineelle urheiluseuralle aikamoinen harppaus. Trojans on siirtynyt mukaan esportsin maailmaan.

Hankkeen veturina on Trojansia pidempään seuranneille tuttu mies hyökkäyksen ja puolustuksen linjasta, vuodesta 1996 seuraa edustanut, Tomi ”Jööti/Tomescrin” Myyrä. Uuden CS:GO-joukkueen kantavana voimana taas nähdään Tomin poika Cristian, joka on suunnitelmista omien sanojensa mukaan ”aikas fiiliksissä”.

Toiminta käynnistyy aluksi yläasteikäisille junioreille tarkoitetun joukkueen voimin. Niinpä yhteistyö vanhempien ja koulun kanssa on keskeinen osa Trojansin esports-joukkueen johtoajatusta. Juuri pelaajien iän vuoksi joukkueessa on paikka yhteensä seitsemälle pelaajalle. Normaalisti peliä  pelaa viisi pelaajaa kerrallaan, mutta tämän ikäisten nuorten kohdalla pitää ottaa huomioon myös muut poikien läsnäoloa vaativat asiat. Toisin sanoen tarvitsemme viiden pelaajan lisäksi myös hieman reserviä. Tällä hetkellä joukoissa vahvimmin mukana ovat Mole (IGL) sekä Odie (AWIKKA), jotka pitivät ensimmäistä epävirallista leiriä jo 5.–6.9.2020.  Myös Kassukka (LURKER/SUPPORT) on ollut mukana peleissä.

Trojansin pyrkimyksenä on luoda tavoitteellinen polku kohti esportsin kärkikahinoita ja käynnistää toiminta alusta alkaen ammattimaisella otteella. Joukkueen manageri Tomi Myyrä kertoo leiripäivien ohjelman sisältävän pelitaktiikoiden ja harjoittelun lisäksi myös esimerkiksi ruokavalmennusta ja kehonhuoltoa.

Ennakkoluulottomat yhteistyökumppanit toiminnan tukena

Trojansilla oli heti alkuun onni saada Turun Scandic Julia/Plaza -hotellien F&B manager Hanni Tuominen innostumaan uudesta joukkueesta. Turun Scandicit ovat aiemmin olleet mukana tukemassa myös Trojansin miesten joukkuetta. ”Saimme Hannin sponsoroimaan meille try-out-päiviin tarvittavat tilat, dedikoidut, kiinteät nettiyhteydet sekä ensimmäiset leirit mm. Assembly 2020 online-turnausta varten”, hehkuttaa Tomi Myyrä.

Mukaan on lähtenyt myös muita ennakkoluulottomia ja innostuneita yrityksiä, kuten Turun Murre sekä Rouhiaisen Kivi Oy, jotka näkivät heti toiminnassa paljon hyvää. Yritykset huomasivat tässä erinomaisen tilaisuuden päästä tukemaan Turun alueen nuorten harrastustoimintaa sekä tietysti mahdollisuuden yhteistyöhön perinteikkään seuran some-markkinoinnin kanssa. Juuri some-markkinoinnissa esports-joukkueet ovat tunnetusti olleet aktiivisia. ”Trojansilla on noin 100.000 verkkosivukävijää vuodessa sekä noin 8000 some seuraajaa ja tavoitteena on tuoda omaa fanikuntaa mukaan some-kanaviin mm. pelivideoiden, -ennakoiden ja -raporttien kanssa”, toteaa manageri Tomi innoissaan.

”Meillä on perinteistä printtimarkkinointia, mutta olemme aloittaneet myös videoiden jakamisen somessa”, Rouhiaisen Kiven toimitusjohtaja Mika Rouhiainen kertoo.  ”Olemme nähneet, että ihmisiä kiinnostavat myös taustoilla tapahtuvat tekniset asiat. Lisäksi tuotevalikoimamme uudistuu merkittävästi tulevina kuukausina mm. erilaisten pronssituotteiden sekä hyllyjen muodossa, joten yritämme aktivoitua monissa kanavissa ja foorumeissa. Olen myös ollut mukana tukemassa eri urheilulajeja ja tälläkin hetkellä olemme mukana naisten Superpesistä pelaavan Mynämäen Vesattarien kanssa.”

Turun Murren yrittäjä Katja Silander sanoo pitävänsä Tomin tavoitteesta luoda pelaajille hyvä ja myönteinen ilmapiiri sekä ajatuksesta positiivisesta kannustamisesta halutun lopputuloksen saamiseksi. Positiivinen vahvistaminen on myös Turun Murren Tuulissuolla sijaitsevassa hallissa tapahtuvan treenitoiminnan johtava ohjenuora koirien koulutuksessa.

Pelaajat joukkueeseen try-outien kautta

Pidämme ensimmäisiä try-outteja onlinena, ja sovimme halukkaiden kanssa ajan, jolloin he pääsevät näyttämään taitonsa. Tämän jälkeen rookie try-out -leiri järjestetään Scandic Juliassa, johon alkukarsinnasta jatkoon pääseet kutsutaan.

Jos kiinnostuit Trojansin esport-toiminnasta, ota rohkeasti yhteyttä manageri Tomi ”Tomescrin” Myyrään 040 553 5160,esport@turkutrojans.com tai Cristian ”Mole” Myyrään, Discordissa Mole#5308.  

Scroll to top