Bouncers taipui, Trojans Womenin voittotaika kesti loppuun asti

Julkaistu: 23.8.2021

 

Mikkeli Bouncers taisteli vimmatusti kotonaan varmistaakseen kotietunsa välieräottelussa. Ensimmäinen puolisko oli maaliton, mutta tauolta Trojans tuli latautuneena ja teki kaksi maalia, jotka riittivät voittoon. 

Ottelu alkoi Bouncersin vahvalla rynnistyksellä, kun heti ensimmäisellä hyökkäysvuorolla mikkeliläiset etenivät vain 15 jaardin päähän vieraiden maalialueesta. Trojansin puolustus laittoi kuitenkin stopin etenemiselle ja kun Bouncersin neljäskin yritys epäonnistui, vaihtui Trojans hyökkääväksi osapuoleksi. 

Trojansinkin ensimmäinen hyökkäysvuoro eteni aluksi mallikkaasti, mutta vastustajan 40 jaardin linjalla alkoivat vaikeudet. Lopulta Trojanskin päätyi potkaisemaan lentopotkulla pallon takaisin Bouncersille. 

Trojans löysi kuitenkin lääkkeet Bouncersin vahvan juoksuhyökkäyksen taltuttamiseen, eikä alun kaltainen paraatimarssi enää onnistunut kotijoukkueelta. Tosin samaan hegenvetoon on todettava, ettei myöskään Trojansin hyökkäys tuottanut sen suurempaa tulosta. Koko ensimmäinen puolisko oli pääasiassa lentopotkujen jatkuvaa kavalkadia, joten tauolle poistuttiin miettimään uusia juonia tilanteessa 0–0.

Vihdoin alkaa tapahtua

Trojans sai pallon kolmannen neljänneksen aluksi ja otti heti ohjat käsiinsä. Lea Kaszas ja Laura Pulkkinen taittoivat taivalta vuorovedolla ensin puolen kentän paremmalle puolelle ja sen jälkeen Jonna Hakkaraisen tarkkaan kalibroitu heittokäsi sinkautti pallon keskushyökkääjän paikalta viistosti vasenta laitaa kohti juoksevalle Kaszasille. Lea paineli aivan sivurajaa myötäillen kolme Bouncersin puolustajaa kannoillaan. Neljäskin puolustaja yritti paremmasta lähestymiskulmasta tullen saada Trojansin keskushyökkääjää kammetuksi ulos kentältä, mutta jäikin Kaszasin jyräämäksi. Pienillä steppiaskeleilla sivurajan ja maalilinjan risteyskohdassa, Kaszas kiersi taidokkaasti oranssin pylonin maalilinjan puolelta ja vei Trojansin kuuden pisteen karkumatkalle. Karkumatka kasvoi tuota pikaa seitsemään pisteeseen, kun Laura Pulkkinen potkaisi totutun varmasti pallon haarukkaan lisäpisteen arvoisesti. 

Trojansin pistetilin avautuminen ei kuitenkaan avannut tulvaportteja maalinteon osalta, vaan tiivis puolustaminen jatkui, eikä kolmannella neljänneksellä tehty enempää pisteitä. 

Seuraavan kerran hyökkäysvuoro päättyi johonkin muuhun kuin lentopotkuun tai yritysten loppumiseen vasta viimeisellä neljänneksellä. Jälleen Trojans sai masinoitua pitkän hyökkäysdraivin, jossa Kaszasin ja Pulkkisen vahvat pallonkannot kuljettivat vierasjoukkuetta vastustamattomasti kohti Mikkelin kenttäpäätyä. Kaszas onnistui Mikkelin 36 jaardin linjalta alkaneessa juoksupelissä karkaamaan puolustajilta ja on jo lähestymässä maalia, kun Bouncersin puolustaja saa kiskottua Kaszasin maahan niin sanotusti pesuohjelapusta vetämällä.

Tällainen kauluksesta taaksepäin kiskominen tunnetaan lajin emämaassa nimellä horse-collar tackle ja se on sääntöjen mukaan kiellettyä. Tuomari oli aivan tapahtumien keskipisteessä ja samassa keltainen liina täplittikin Urpolan tekonurmea. Matka maalilinjaan puolitettiin, ja Trojans oli vain muutaman jaardin päässä maalista, mutta epäonnistunut aloitussyöttö vei hyökkäystä taaksepäin. Seuraavalla yrityksellä Kaszas vei pallon maaliin, mutta pelissä oli kiinnipitovirhe ja Trojansia vietiin 10 jaardia taaksepäin. Vielä nähtiin puolustuksen paitsiokin, ennen kuin vihdoin saatiin virheetön peli aikaiseksi. Siinä Hakkarainen ”tossaa” pallon Kaszasille, joka seuraa muutaman yrityksen takaisia jalanjälkiään vasenta laitaa kohti ja maalilinjan yli. Pulkkinen niittasi Kaszasin maaliin lisäpistepotkun ja päästiin lukemiin 0–14, kun peliaikaa oli jäljellä 6.45.

Wasenius tekee sen taas

Bouncers oli päättänyt rikkoa nollan tulostaulun sarakkeessaan ja lähti raivokkaasti hakemaan kavennusta. Emilia Kempin ja Noora Koposen etenemisillä Trojansin maalialue läheni tasaisen varmasti, mutta juoksupainotteinen pelityyli myös kulutti kelloa nopeasti. Mikkeliläiset pääsivät 33 jaardin etäisyydelle Trojansin maalialueesta, kun pelinrakentajana toiminut Emmi Kolehmainen päätti lohkaista kerralla koko loppumatkan yrittämällä heittää maalialueen tuntumaan ennättäneelle laitahyökkääjälle. Mikkeliläisittäin valitettavasti samalla alueella oli myös Trojansin Olga Wasenius, liigan syötönkatkokuningatar, joka ilahtui taivaalta putoavasta lahjasta, ja poimi sen haltuunsa. Kauden viides syötönkatko merkittiin ottelupöytäkirjaan kauden kuudennessa ottelussa. 

Peliaikaa oli jäljellä enää pari minuuttia ja ne Trojans pelasi pois kellosta ongelmitta. Näin päädyttiin loppulukemiin 0–14. 

Peruspelissä sen salaisuus

Trojans eteni ottelussa 223 jaardia, joista 125 juosten ja 98 heittäen, tosin suuri osa heitoista kertyneistä jaardeista tuli lyhyiden heittojen kiinnioton jälkeen, joten Trojansin peli oli tällä kertaa varsin juoksupainotteista. Veikkaan, että tulevaa finaalia silmällä pitäen, pelikirjan raflaavammat sivut haluttiin pitää piilossa ja tahkota tämä ottelu läpi pitkälti peruspeleillä. Puolustus oli jälleen täyttä teräsbetonia ja taklaustilaston kärjessä tutut nimet Hilkka Rahkonen ja Essi Saastamoinen. 

Bouncers antoi Trojansille hyvän vastuksen, mutta kokonaisjaardimäärä 99 kertoo, että Trojansin puolustus piti Mikkelin hyökkäyksen aika hyvin aisoissa. Emilia Kemppi toi odotetusti leijonanosan mikkeliläisten jaardeista, kaikkiaan 59. Myös Satu Tykkyläinen ja Noora Koponen pääsivät kaksinumeroisille jaardimäärille. Heittopeleillä jaardeja karttui vain 19. 

Kruuna vai klaava

Trojans voi nyt aloittaa valmistautumisen loppuotteluun, mutta valmistautumisen kannalta olennainen asia eli vastustaja, selviää vasta välieräottelussa, joka pelataan seuraavana viikonloppuna, joko Mikkelissä tai Helsingissä. Tätä kirjoitettaessa asia ei vielä ole selvillä, mutta mikäli olen oikein lukenut SAJL:n kilpailusääntöjä, asia ratkaistaan kolikkoa heittämällä. Se olisi hauskaa nähdä livestriimattuna, koska varmasti monia kiinnostaisi tietää miten käytännössä tällainen operaatio suoritetaan. 

Trojans pelasi siis tappiottoman runkosarjan eli voitti kaikki vastustajat kahdesti ja pisteitä sitä vastaan tehtiin vain 13, kun se itse teki kaikkiaan 181 pistettä. Upea suoritus ja komeita lukuja, mutta niiden ihailemisen aika on vasta joskus talvipakkasilla tai kun rospuutto riipii sielua. Työ on vielä pahasti kesken, enkä epäile hetkeäkään, etteikö pelaajien fokus olisi sataprosenttisesti loppuottelussa. Parista viime kaudesta on jäänyt niin valtava menestyksen jano, ettei se pelkästä runkosarjan voitosta vielä sammu. 

Naisten Vaahteraliigan loppuottelu pelataan Vantaan MUP Stadionilla lauantaina 4.9. kello 13.00 alkaen. 

Scroll to top