Cowboys isännöi Trojansia sarja-avauksessa

Julkaistu: 10.6.2024


Trojansin kausi miesten II divisioonassa potkaistiin käyntiin ottelulla viime kauden hopeajoukkuetta Kuusankoski Cowboysia vastaan. Cowboys ei päästänyt turkulaisia yllättämään, vaan voitti ottelun 33–10.

Kuusankoski aloitti ottelun vahvasti, ja onnistui tekemään maalin kahdella ensimmäisellä hyökkäysvuorollaan. Kummallakaan kerralla lisäpistepotku ei onnistunut, ensimmäisen mennessä puhtaasti ohi, ja toisen jäädessä Trojansin linjaan. Trojansin hyökkäys alkoi hieman takkuisesti, eikä etenemistä parilla ensimmäisellä hyökkäysvuorolla juurikaan tullut. Hyökkäys kärsi vajaasta miehityksestä ja esimerkiksi laitahyökkääjän tontilla pelaamaan kykeneviä oli mukana vain kolme. Pelin edetessä hyökkäyksestä Niklas Falck ja RB/FB Akseli Pohto sekä myöhemmin puolustuksesta hyökkäystä auttamaan siirretty Valto Laurinolli loukkaantuivat. Tämän vuoksi osa puolustajista joutui pelaamaan molempiin suuntiin.

Puolustus piti hyvin pintansa kahden ensimmäisen maalin jälkeen, peli tasaantui, eikä pisteitä syntynyt puolin eikä toisin. Toisen neljänneksen lopulla Kuusankoski kuitenkin onnistui vielä heittopelillä syntyneellä maalilla kasvattamaan johtoaan, ja tällä kertaa myös lisäpiste onnistui. Tauolle mentiin numeroissa 19–0.

Trojans etenee, mutta Cowboys tekee pisteet

Toisella puoliskolla Trojans sai hyökkäyksensä kulkemaan, heitot alkoivat onnistua ja kiinniottoja saatiin varmemmin. Maalialueelle asti ei kuitenkaan päästy, mutta peli jatkui erittäin tasaisena. Lopulta Kuusankoski kuitenkin onnistui pitkässä heittopelissä maalin arvoisesti ja sai ottelussa neljännen touchdowninsa. Lisäpiste onnistui ja tulostaululle ilmestyivät lukemat 26–0. Samalla alkoi ottelun viimeinen neljännes.

Nyt Trojans aloitti hyökkäysvuoronsa vahvasti ja eteni tasaisesti eteenpäin. Magnus Riihimäki otti pari varmaa koppia, joita seurasi UNC:lta lainassa olleen Marcos Mikkosen pari erittäin vahvaa juoksupeliä. Harmillisesti hyvin alkanut hyökkäysvuoro suli Kuusankosken nappaamaan syötönkatkoon, jonka he saivat palautettua maalin asti. Lisäpisteen onnistuttua tilanteeksi muodostui 33–0.

Pisteitä Trojansinkin sarakkeeseen

Maalin jälkeen Benjamin Varvas onnistui palauttamaan pallon aloituspotkusta pitkälle, vain noin 40 jaardin päähän maalista. Hyökkäysvuoro kuitenkin katkesi lähes yhtä nopeasti rähmäykseen. Kuusankoski ei kuitenkaan palloa kauaa pitänyt, sillä he vastaavasti rähmäsivät pallon itse lähes välittömästi ja Trojansin Onni Porema syöksyi ensimmäisenä palloon kiinni. Trojans pääsi nyt aloittamaan oman hyökkäyksensä erittäin läheltä maalialuetta, noin 25–30 jaardin päästä maalilinjasta.

Ensimmäiset kolme yritystä eivät tuottaneet tulosta, mutta viimein neljännellä yrityksellä Niklas Kantonen sai heitettyä pallon maalialueelle, jossa sen koppasi puolustuksesta hyökkäystä auttamaan tullut Akseli Silto. Maalinsa jälkeen Silto pääsi itse toimimaan potkaisijana, ja onnistuikin lisäpistepotkussaan, joka viimeisteli tilanteeksi nyt 33­–7. Kuusankosken hyökkäys jäätyi tämän jälkeen täysin, eikä edennyt yrityksillään. Lentopotkukin ylsi lopulta vain kentän puoliväliin, joten Trojans pääsi aloittamaan hyökkäyksen varsin hyvistä asemista. Trojans syttyi edellisestä onnistumisestaan ja Niklas Kantonen toimitti pitkän pallon jälleen Akseli Siltolle, joka taklattiin lopulta noin 20 jaardin päässä maalista. Muutamalla ensimmäisellä yrityksellä etenemistä ei kuitenkaan tullut, mutta lopulta Niklas sai heitettyä pallon Marcos Mikkoselle, joka kantoi palloa vakuuttavasti näyttävän kiinnioton jälkeen loikaten lopuksi häntä taklaavan puolustajan yli. Venytys ei kuitenkaan riittänyt, ja pallo jäi jaardin tai parin päähän maalilinjasta.

Potkumaali kaunistelee lukemia

Tämän jälkeen koettiin jännittäviä hetkiä, kun Niklas Kantosen heittämä pallo pomppi pelaajalta toiselle, välillä jopa jalkojen kautta. Pallo kävi hetkellisesti myös Cowboysin pelaajan hallussa, mutta Trojansin onneksi hän pudotti pallon. Trojans yritti kalastella puolustusta sortumaan paitsioon, mutta taktiikka osui omaan nilkkaan, ja turkulaisia siirrettiin takapakkia hyökkäyksen linjan pompattua liikkeelle ennenaikaisesti. Kolmannellakaan yrityksellä ei onnistumista tullut, joten Trojans tyytyi yrittämään kenttäpotkumaalia, jossa onnistuttiinkin. Pallon toimitti tolppien väliin jälleen Akseli Silto. Tämä jäikin ottelun viimeiseksi pistesuoritukseksi ja kun Cowboys pelasi kellon pois polvea maahan laskemalla, loppulukemiksi kirjattiin 33–10.

[Artikkelin teksti Niklas Falkin laatiman raportin pohjalta]

Scroll to top