Cowboys ratsastaa Trojansin ranchille sunnuntaina

Julkaistu: 6.7.2023

Miesten II divisioona jatkuu Turussa sunnuntaina ottelulla Trojans–Kuusankoski Cowboys kello 13.00. Sarja-avauksessa länkkärit olivat kovempia numeroin 29–6. Trojansilla olisi nyt revanssin paikka.

Miesten II divisioona pyörähtää toiselle puolikkaalleen eli joukkueet kohtaavat nyt toiseen kertaan. Sarja-avauksessa Trojansilta kesti aikansa, ennen kuin se sai oman pelinsä järjestykseen. Cowboys vaikutti valmiimmalta ja se tehtailikin pisteitä tasaisesti läpi ottelun. Trojansin otteissa alkoi ottelun kuluessa näkyä jo lupauksia paremmasta ja seuraavassa kamppailussa ne sitten puhkesivatkin kukkaan. Trojans teki selvää Hyvinkää Falconsista varsinkin vahvan heittopelin avulla. Trojansin puolustus oli myös alusta asti valppaana ja nappasi useita hyvinkääläisten hukkaamia palloja hankkien hyökkäykselle taas mahdollisuudet pisteiden tekoon. Falcons taipui lopulta 6–33.

Viime sunnuntain kotiottelussa vastaan tulikin sitten sarjajohtaja, Helsinki East City Giants. Molemmat pelaamansa ottelut selvin numeroin voittanut ECG oli hyvä mittari koko ajan eteenpäin menneelle Trojansille. Mikään totaalinen löylytys sunnuntain peli ei ollut, vaikka vieraat ottivatkin reilun voiton 45–14, mutta se paljasti kuitenkin selvän tasoeron joukkueiden välillä. Eniten tuhoa teki helsinkiläisten heittohyökkäys, joka toimi murhaavan tehokkaasti.

Positiivista oli, että Trojansin puolustus piti juoksupelit hyvin kurissa ja hyökkäys sai monta hyvää onnistumista niin heitto- kuin juoksupeleissäkin. Niitä vain ei osunut tarpeeksi montaa peräkkäin, jotta draivit olisivat pystyneet jauhamaan läpi kentän ja lopulta maalialueelle asti. Tehokkain tapa estää vastustajaa tekemästä pisteitä, on pitää palloa itse ja olla päästämättä vastustajan hyökkäystä edes kentälle.

Tuleva vastustaja Kuusankoski Cowboys voitti ensimmäisessä ottelussaan Trojansin 29–6 ja hävisi sitten ECG:lle 25–41. Falconsia vastaan kuusankoskelaiset tekivät 35 pistettä hyvinkääläisten nollaa vastaan eli kaksi voittoa kolmesta ottelusta.

Jos verrataan Trojansin ja Cowboysin otteluita ECG:tä ja Falconsia vastaan, suoritukset ovat aika lailla samansuuntaiset. Cowboys salli ECG:lle vain 4 pistettä vähemmän kuin Trojans, joten puolustuksen osalta joukkueiden suoritukset sarjaykköstä vastaan olivat yhteneväiset. Suurempi ero suorituksissa oli hyökkäyksessä. Cowboys teki 11 pistettä enemmän kuin Trojans. Falconsia kumpikin runteli viiden touchdownin edestä. Nyt, kun Trojans on saanut avausottelussa nähdyt hermoilut ja virheet pois, odotettavissa pitäisi olla varsin tasainen kamppailu.

Trojans–Cowboys sunnuntaina 9.7. kello 13.00 Turun urheilupuiston yläkentällä.

Scroll to top