Cowboys Trojansia vahvempi miesten sarja-avauksessa

Julkaistu: 27.5.2023

Vierasottelulla Kuusankoski Cowboysia vastaan kautensa avannut Trojansin miesten joukkue joutui toteamaan kotijoukkueen vahvemmaksi. Cowboys vei ottelun luvuin 29–6.

Avausotteluille tyypilliseen tapaan alku oli hiukan haparoivaa. Kotijoukkue Cowboys näytti pääsevän nopeammin tilanteen herraksi, kun taas Trojansin kaksi ensimmäistä hyökkäysvuoroa päättyivät pallonmenetyksiin heti ensimmäisillä yrityksillä. Trojansin onneksi puolustus oli alusta asti paremmin kartalla ja onnistui pitämään Cowboysin poissa maalialueelta yhtä kertaa lukuun ottamatta. Cowboysin Mikko Lautamatti vei kotijoukkueen 6–0 johtoon, mutta lisäpistepotku epäonnistui. 

Toisella neljänneksellä Cowboys onnistui vielä kertaalleen maalinteossa, maalintekijänä ilmeisesti George Konneh, ja Jaakko Mauno potkaisi lisäksi kotiyleisön suureksi riemuksi noin 30-jaardisen kenttäpotkumaalin haarukkaan. Tilanteessa 16–0 Trojans alkoi vihdoin saada myös hyökkäyspeliään kuosiin. Juoksut ja heitot tuottivat tulosta ja muutaman Cowboysin ottaman rangaistuksen turvin vieraat pääsivät jo red zonelle eli 20 jaardin sisäpuolelle vastustajan kenttäpuoliskolle. Tällä kentänosalla tahkottiinkin sitten pitkään ja välillä näytti jo, että pistetili jää avaamatta. Cowboysin hölmöilemät rangaistukset pitivät kuitenkin turkulaisten toivoa yllä ja lopulta Petrus Virtasen heitto tavoittikin Christopher Cousinerien Cowboysin maalialueen vasemmasta nurkasta. Lisäpistepeli ei kasvattanut saldoa pistesarakkeessa, mutta maalitili saatiin kuitenkin avattua. Tilanteessa 16–6 mentiin myös tauolle. 

Toisella puoliskolla Trojans luotti ehkä liikaakin heittopeliin, joka ei oikein tuntunut kulkevan. Pallot eivät pysyneet laitahyökkääjien näpeissä tai sitten kuvioiden ajoitus ei natsannut. Kolmas neljännes oli maaliton, mutta viimeisellä neljänneksellä Cowboys pääsi kaunistelemaan numeroita. Jani Henisalo vei kotijoukkueen 22–6 johtoon ja Sampo Viinamäki teki iltapäivän viimeisen maalin, jonka päälle kirsikaksi kakun päälle myös lisäpistepotku onnistui ja loppulukemiksi taltioitiin ottelupöytäkirjaan 29–6 Cowboysin hyväksi. 

Trojans sai vastaansa sarja-avauksessa ennakolta kovaksi tiedetyn joukkueen, mutta tappiosta huolimatta ottelusta löytyi myös hyviä asioita. Trojans pelasi suhteellisen virheetöntä peliä siinä mielessä, että rangaistuksia tuli hyvin vähän. Potkujen palautukset sujuivat erinomaisesti ja sekä juoksu- että heittopelissä nähtiin välähdyksenomaisia onnistumisia. Puolustus ei antanut vastustajalle juuri lainkaan isoja pelejä, vaan Cowboysin maalit tulivat jaardi kerrallaan kenttää jauhamalla. Nyt vain lisää treeniä, heittopeleissä ajoitukset kuntoon ja laitahyökkääjille enemmän koppeja. Pitkissä heitoissa näytti fokus hiukan karkaavan, eikä palloa seurattu käsiin asti. 

Kuvia ottelusta ©Janne Virtanen

Trojansin seuraava ottelu on Hvyinkää Falconsia vastaan 11.6. Hyvinkäällä 

Scroll to top