Kaatosade ei hidastanut Trojans Womenia leirillä

Julkaistu: 14.7.2020

Trojans Women suuntasi viime viikonloppuna Lohjalle Kisakallion Urheiluopistolle treenien ja luokkatuntien täyteiselle kahden päivän leirille. Kisakallio toimi jo toista vuotta Trojansin leiripaikkana, eikä syyttä. Kisakallio jälleen tarjosi joukkueelle joustavasti hoituneet fasiliteetit leiriä varten. Oikukas luontoäiti tarjosi osallistujille niin rankkasadetta, rakeita ja ukkosmyräkkää kuin aurinkoa ja hellettäkin, joten pelaamista päästiin treenaamaan kaikenlaisissa olosuhteissa. Intensiivisessä leirityksessä kehityksen huomaa silminnähden ja joukkuekin nivoutuu entistä tiiviimmäksi ryhmäksi.

Leiri alkoi lauantaina klo 9 heti tiukalla faktalla, kun päävalmentaja Pauli Ojasen johdolla käytiin läpi hyökkäyksen ja puolustuksen pelejä. Luokasta siirryttiin kentälle ensimmäisiin treeneihin, jotka koostuivat pelipaikkakohtaisista harjoituksista. Hyökkäyksen ja puolustuksen linjat harjoittelivat aamun keskenään ja iltapäivästä siirryttiin koko joukkueen harjoitteluun. Lauantain treenien yhtenä tärkeimpänä aiheena olivat potkupelit eli aloituspotku, aloituspotkun palautus, lentopotku eli puntti ja sen palautus sekä kenttäpotkumaali eli field goal. Aamun treenien aikana vettä tuli kuin saavista, mikä vaikeutti pallon heittämistä ja kiinniottoa tuoden harjoituksiin lisää haastetta.

Potkupelien harjoittelua kaatosateessa.
Joukkueen kapteenit 2020: Lea Kaszas (vas.), Kirsti Nirhamo, Jonna Hakkarainen ja Kirsi-Maria Lempinen

Lauantai-iltapäivänä käytiin läpi joukkueen ja yksilön tavoitteita sekä valittiin joukkueen kapteenit. Kapteeneiksi valikoituivat kokeneet pelaajamme Lea Kaszas (RB/DB), Kirsti Nirhamo (WR), Jonna Hakkarainen (QB) ja Kirsi-Maria Lempinen (LB). Sen lisäksi, että jokainen heistä on aiheuttanut vastustajille harmaita hiuksia, he ovat esimerkillisiä joukkueurheilijoita, jotka ovat aina apuna muille.

U Prime Athleten Arttu Koivisto ja Pekko Aalto kävivät myös esittelemässä toimintaansa joukkueelle. UPA tarjoaa henkilökohtaista valmennusta eri tasoisille urheilijoille. Koivisto ja Aalto pitivät Trojans Womenille lauantain iltapäivän treenien alkuun lämmittelyn sekä pelipaikkakohtaisia harjoituksia. Pelaajat nauttivat UPA:n harjoituksista, sillä ne toivat uudenlaista ärsykettä pelaajille ja inspiraatiota treeneihin jatkossakin. Jos U Prime Athleten tarjoama valmennus kiinnostaa, heidän toimintaansa voi tutustua lisää Instagramissa ja Facebookissa.

Linjanaiset treenaamassa U Prime Athleten valmentajien ohjeistamana.

UPA:n harjoituksen jälkeen joukkue harjoitteli ”inside runia”, jossa harjoitellaan hyökkäyksen juoksupelejä sekä niiden puolustamista. Laitahyökkääjät ja takakentän puolustajat tekivät 1 vs 1 -treeniä, jossa hyökkääjä harjoittelee ”kuvien” eli heittopelien ennaltasovittujen juoksureittien suorittamista ja puolustaja vastaavasti hyökkääjän liikkeeseen reagointia, ja sitä kautta mukana pysymistä tarkoituksenaan estää hyökkääjää saamasta palloa. Lauantain treenit päättyivät pelinomaiseen harjoitteluun täydellä miehityksellä.

Inside run-treenit

Sunnuntaina joukkue aloitti treenaamisen jo kello 8.30. Ensimmäiset treenit koostuivat potkupeleistä, inside runista ja 1 vs 1 -harjoittelusta. Sen jälkeen käytiin läpi treenivideoita Hudl- sovelluksen avulla. Videoiden analysointi on erittäin tärkeä osa joukkueen harjoittelua. Lisäksi joukkueen lääkäri Nora Forsbacka piti luentoa urheilijan vammoista ja kävi läpi toimintasuunnitelmaa loukkaantumisen sattuessa pelissä. Tähän liittyen Forsbacka opetti pelaajille, miten loukkaantunut pelaaja evakuoidaan turvallisesti kentältä sivurajalle.

Sunnuntain ”Grande Finale” oli harjoituspeli joukkueen kesken. Harjoituksessa oli mukana kaksi tuomaria, jotka tarkkailivat, onko joukkueen toiminnassa pelaamisen yhteydessä havaittavissa suuriakin rikkeitä. Muutamaa paitsiota lukuunottamatta pelaaminen oli siistiä kuten pitääkin.

Lauantaina ja sunnuntaina videoilta löydetyistä virheistä oli opittu ja sunnuntaina oli havaittavissa jo selkeää parannusta. Päävalmentaja Ojaselle leiri antoi erittäin hyvän katsauksen siihen, missä joukkue nyt todella menee:

”Tänä vuonna leiriä jouduttiin muuttuneiden aikataulujen takia siirtämään ja olen todella tyytyväinen, että ehdimme tämän järjestää. Tällainen puristus on erittäin haastava pelaajille niin henkisesti kuin fyysisestikin, mutta myös antaa paljon. Kun ollaan 48 tuntia yhdessä putkeen niin, että kaikki tehdään yhdessä, hitsaa se joukkuetta yhteen ja pakostakin opimme toisistamme paljon. Joukkuehenki ja yhdessä tekeminen ottivat taas ison harppauksen eteenpäin. Olen todella ylpeä, miten joukkue selvisi tästä painekattilasta. Kävimme hyviä keskusteluja myös pelillisten juttujen lisäksi. Paljon tuli dataa valmentajille. Nyt tiedetään, mitkä asiat pitää osata opettaa paremmin. Pelaajat saivat myös paljon filmiä omasta tekemisestään, jolloin omien virheiden korjaaminen on helpompaa.”

Kirsti Nirhamo (WR) oli enemmän kuin tyytyväinen leirin antiin: ”Leiri oli mahtava! Saatiin hyvin hiottua asioita ennen kauden alkua niin kentällä kuin luokkahuoneessakin. Joukkue on hitsautunut tosi hyvin yhteen ja fiilis on tällä hetkellä innostunut ja odottava. Kaikki näyttää tällä hetkellä tosi hyvältä ja on hienoa, että päästään pelaamaan kausi, vaikka korona vähän sitä muuttikin”.

Myös kuopiolainen vahvistus, Essi Saastamoinen (LB), koki leirin erinomaiseksi. ”Leirillä saatiin paljon pelinomaisia toistoja juuri sopivasti ennen kauden alkua. Pidin tärkeänä, että potkupeleihin käytettiin paljon aikaa. Neljä treeniä ja kolme luokkasessiota yhteen viikonloppuun tarkoittaa vuorokauden ympäri joukkueena oloa. Nyt viimeistään tutustuttiin ja hitsauduttiin yhteen joukkueena!”, summaa Saastamoinen. Tästä on hänen mukaansa hyvä jatkaa luottavaisin mielin kohti kauden avausta.

Leiri oli erittäin hyvä puserrus ennen alkavaa kautta, joka odottaakin jo aivan nurkan takana. Joukkue, valmennusta myöten, jaksoi vetää hauskan ja rankan viikonlopun täysillä viimeiseen downiin asti. Enää on alle kaksi viikkoa kauden alkuun, jota Trojans Womenin väki odottaa jo malttamattomana. Trojansin osalta kausi potkaista käyntiin kotipelin merkeissä 25.7. klo 13 Yläkentällä. Vastaan asettuu Tampere Saints. Tulethan sinäkin, sillä jenkkifutis on parasta paikan päällä!

Scroll to top