Kipa is back!

Julkaistu: 5.12.2021


Trojans Womenin ikonisiin pelaajiin kuuluva Kirsti ”Kipa” Nirhamo koki elämänsä suurimman pettymyksen, kun joutui loukkaantumisen takia jättämään mestaruusjuhliin päättyneen kauden 2021 välistä, mutta nyt Kipa on palannut kovempana kuin koskaan!

Kirsti Nirhamo on pelannut amerikkalaista jalkapalloa jo 11 vuoden ajan, joista kymmenen kautta Trojansissa ja yhden kauden, jolloin Trojansilla ei ollut joukkuetta, Helsinki Wolverinesissa. Menestystäkin on tullut niin seuratasolla kuin maajoukkueessakin, jossa Kipa on pelannut vuodesta 2012 alkaen säännönmukaisesti. Kaksi MM-kultaa ja yksi pronssi, Kaksi Suomen mestaruutta ja All Stars -valinta viideltä pelipaikalta jokaisena liigavuotena. Kertakaikkiaan huikaiseva ura, eikä se ole lähelläkään loppua, vaikka hetken näytti jo pahalta. 

Tammikuisena lauantaina vuonna 2021 Kipa harjoitteli muun joukkueen kanssa Impivaaran jalkapallohallissa. Treenit olivat menneet hienosti ja kaikilla oli hauskaa, Kipa tunsi olevansa hyvässä kunnossa, kun töitä oli tehty pitkin syksyä ja talvea kovaa ja määrätietoisesti. Sitten, aivan varoittamatta, jotain tuntui poksahtavan polvessa ja Kipa tiesi heti, että nyt meni jotain rikki. 

Polvivammasta toipumisessa meni sitten koko kausi 2021, joka päättyi Trojansin riemukkaisiin mestaruusjuhliin Vantaalla pelatussa loppuottelussa. Vaikka mestaruus itsessään oli iloinen asia, oli se, ettei itse päässyt kentälle osallistumaan sen voittamiseen, Kipalle yksi elämän vaikeimmista kokemuksista. 

Kauden aikana Kipa ei suinkaan seissyt toimettomana, vaan läpi koko kauden hän valmensi Trojans Womenin muita laitahyökkääjiä samalla, kun hän teki mielettömästi töitä päästäkseen takaisin kuntoon ja takaisin kentälle. Nyt tuo työ on saatu valmiiksi ja Kirsti Nirhamo on palannut, eikä vain palannut, vaan on ehkä kovemmassa kunnossa kuin koskaan aikaisemmin. 

Ensimmäinen tulikoe on 6.12.2021 Israelissa alkavissa lippupallon MM-kisoissa, joissa Kipa on mukana Suomen maajoukkueessa. Trojansista mukana ovat myös Essi Saastamoinen ja Suvi Partanen. Kipa is back!

Scroll to top