Lionesses taisteli, mutta Trojans Women piti pintansa

Julkaistu: 16.7.2022


Jos lauantaina sää yläkentällä oli nihkeä, niin hiukan samaa voidaan sanoa Trojansin otteistakin sen kohdattua alkukaudesta omaa peliään reilusti parantaneen Lionessesin Lohjalta. Lohjalaiset olivat iskuetäisyydellä kotijoukkueesta aina viimeiselle neljännekselle asti, mutta lopulta Trojans otti sarjapisteet luvuin 23–0.

Pelaajien loukkaantumisista ei paljoa kylillä huudella, mutta silti poissaolot Trojansin rosterista hätkähdyttivät, kun ne yleisölle selvisivät. Ehkä näkyvimpinä puutteina iskukykyisimpään kokoonpanoon verrattuna olivat keskushyökkääjä Laura Pulkkisen ja takapuolustaja Hanna Ropasen poissaolot, mutta kaikkiaan poissa oli puolen tusinaa pelaajaa, jos riittääkään. 

Kun Trojansin keskittyminen ei ollut aivan sataprosenttista ja Lohja Lionesses pelasi erittäin hyvällä sykkeellä, Turun urheilupuiston yläkentällä nähtiin tasainen ja jännittävä ottelu, joka varmasti miellytti yleisöäkin.

 

Trojans aloitti näyttävästi

Lionesses aloitti ottelun hyvin edeten ihan mukavasti jo Trojansin kenttäpuoliskolle, mutta kotijoukkueen puolustus sai pysäytettyä hyökkäyksen ajoissa ja Lohjalta loppuivat yritykset. Trojansin hyökkäyksestä oli aistittavissa pientä hermoilua, kun ensimmäinen yritys sisälsi väärän aloituksen ja toisessa pallo putosi hand-offissa nurmelle. Seuraava yritys kuitenkin karisti ne tuntemukset, kun Jonna Hakkaraisen pitkä heitto täysin vapaana  olleelle Kirsti Nirhamolle tuotti heti ensimmäisellä hyökkäysvuorolla maalin. Laura Pulkkisen poissa ollessa potkaisijana toimi Emilia Ropanen, joka onnistui varmasti lisäpistepotkussaan. Tilanne 7–0.

Emilia Ropanen #14 otti potkaisijan hommat tyylikkäästi haltuun.

Seurasi pari tuloksetonta hyökkäysvuoroa, kunnes Trojans pääsi ensimmäisen neljänneksen vaihtuessa toiseksi jälleen pallon haltijaksi.  Kotijoukkue eteni vauhdikkaasti ja pääsi vain runsaan kymmenen jaardin päähän Lohjan maalialueesta. Hakkarainen tavoitteli heitollaan Suvi Partasta, mutta pallo otti matkalla kimmokkeen ja päätyikin Lionessesin Hilma Kuitusen syliin. Kyseessä oli vasta kauden toinen syötönkatko Jonna Hakkaraiselle. 

Hilma Kuitunen #29 oli oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Kirsti Nirhamo #21 ja Suvi Partanen #88 toimivat tapahtuman silminnäkijöinä.

Lohjalaisten riemu jäi kuitenkin lyhyeksi, sillä vain muutamaa peliä myöhemmin puolustuksen puolella pelannut Kirsti Nirhamo poimi aivan kentän pinnasta syötönkatkon lohjalaisten pelinrakentaja Aada Salmisen heitosta. Trojans pääsi jatkamaan hetki sitten katkennutta hyökkäystään Lohjan 30 jaardin linjalta ja pääsi Nirhamon kiinniotolla sekä Ainara Olmedon ja Lea Kaszasin juoksuilla vain puolen jaardin päähän maalialueesta. Seuraavaan yritykseen keskushyökkääjäksi tuli Petra Pölkki, joka pallon saatuaan paineli lupia kyselemättä suoraan maalialueelle vieden kotijoukkueen 13–0 johtoon. Lisäpistepotku osui poikkipuuhun ja kimposi siitä ulos, joten enempää pisteitä ei maaliin ynnätty. 

Petra Pölkki #33 luikahtaa maalialueelle kuin Stockmannin ovista.

Lionesses-puolustus tiiviinä

Trojansin toisen maalin jälkeen peli tasaantui huomattavasti, mutta aivan toisen neljänneksen lopussa kotijoukkue pääsi kolkuttelemaan jälleen Lohjan maalialueen portteja. Lionesses piti kuitenkin pintansa ja lopulta pelikello pelasti lohjalaiset käymällä loppuun ennen kuin mustapaitainen kotijoukkue sai toimitettua pallon maalilinjan yli. Tauolle mentiin numeroissa 13–0.

Koko kolmas neljännes olikin sitten tasainen punnerrus ilman pisteruorituksia, mutta yhden syötönkatkon Lionesses sentään merkkautti pöytäkirjaan. Trojansin hyökkäys eteni välillä ihan kelvollisesti, mutta kasaan ei saatu riittävästi perättäisiä onnistumisia, jotta draivit olisivat yltäneet vastustajan maalialueelle asti. Ei nähty myöskään isoja pelejä, joissa pisteitä oltaisiin tehty yhden huippusuorituksen voimin. Lionesses väläytti muutamia vaarallisia hyökkäyspelejä, mutta hyvin pelannut Trojansin puolustus piti lohjalaiset kuitenkin turvallisen kaukana pisteidentekoetäisyyksiltä.  

Sari Kuosmanen #80 oli koko ajan tilanteen tasalla. Yksi syötönkatko tarttui näppeihin, toinen oli lähellä ja maahanlyöntikin nähtiin. Tässä vaihdetaan Suvi Väisäsen #33 asentoa vertikaalista horisontaaliseen.

Kipa niittaa ratkaisun

Viimeisellä neljänneksellä Trojansin hyökkäys loksahti kohdalleen ja akseli Hakkarainen-Nirhamo esitteli yleisölle parastaan. Kahdella perättäisellä, kirurgintarkalla heittopelillä viipaloitiin koko kenttä ja juhlittiin 19–0 johtoasemaan siirtymistä Lohjan maalialueella. Emilia Ropanen laittoi pallon haarukkaan ja siirsi digitaalit osoittamaan tilannetta 20–0, kun peliaikaa oli jäljellä 9:45.

Essi Saastamoinen #9 katsoo palloa sillä silmällä, että sen suunta on selvästikin väärä, joten asialle on tehtävä jotain.

Maali vapautti varmasti Trojansin leirissä hiukan tunnelmaa, mutta Lionesses ei suinkaan ollut luovuttanut. Se eteni sinnikkäästi puolenkentän tuntumaan, mutta määrätietoinen eteneminen pysähtyi Sari Kuosmasen nappaamaan syötönkatkoon. Trojans masinoi pitkän hyökkäysvuoron, joka kulutti kelloa reippaasti, ja kuljetti kotijoukkueen vain muutaman jaardin päähän maalista. Viimeisten jaardien juokseminen osoittautuikin hankalammaksi tehtäväksi ja lopulta päävalmentaja Pauli Ojanen marssitti kentälle potkujoukkueen hakemaan kolmea pistettä kenttäpotkumaalista. Ne myös saatiin, sillä Emilia Ropasen potku oli riittävän korkea, pitkä ja tarkka eli osui maalihaarukkaan. Tilanne 23–0 ja peliaikaa jäljellä 2:24.

Kyseessä ei ole ”conga line”, vaikka siltä ehkä näyttääkin. Oona Tuomi #27, Hilkka Rahkonen #34 ja ruotsalaisvahvistus Amanda Littorin #57 laittavat stoppia Lionesses-hyökkääjille.

Enempää pisteitä ei enää tehty ja lukemat 23–0 jäivät loppulukemiksi. Ottelun parhaina palkittiin Lionessesin Emmi Ohtonen ja Trojansin Petra Pölkki. Janoisimman pelaajan palkinnon kävi hakemassa Emilia Ropanen. Palkinnot jakoi toimitusjohtaja Ville Tappola, joka edusti otteluisäntänä toimineita Fredrik & Doris -ravintoloita.

Loppumietteet

Päävalmentaja Ojanen myönsi ottelun jälkeen, ettei valmistautuminen ollut mennyt ihan nappiin, mikä näkyi kentällä huolimattomuusvirheinä. Luonnollisesti loukkaantumiset ja muut poissaolot vaikuttivat nekin, mutta Ojanen luotti koko ajan siihen, että puolustus pitää nollan ja hyökkäys punnertaa voitoon tarvittavat pisteet taululle, kuten kävikin.

Pelinrakentaja Jonna Hakkarainen ruoski itseään turhankin kovin sanoin ottelun jälkeen. Syytä itseruoskintaan ei kuitenkaan ole. Vaikka pientä hermoilua ja jännittämistä olikin, mukaan mahtui myös koko joukko aivan ilmiömäisen hienoja suorituksia.

Jonna Hakkarainen #8 ampuu pallon troposfääriin.

On tietysti hyvä, että valmentajat ja pelaajat pyrkivät aina parempaan, mutta lauantain ottelu oli kuitenkin osoitus siitä, että joukkue on niin hyvässä tikissä, että se pystyy punnertamaan voiton vähemmän loistokkaalla pelilläkin. Ottelupöytäkirjassa ei ole kuvia, eikä tyylipisteitä jaeta. Kun muistaa, että Wolverines voitti Lohjan 28 pisteellä ja Saints 11 pisteellä, on tulos 23–0 ihan linjassa. Sitäpaitsi ainoana mainituista joukkueista Trojans piti vastustajan nollilla.

Seuraavaksi Trojans Women alkaa valmistautua Tampere Saintsin kohtaamiseen viikon päästä sunnuntaina. Ottelu alkaa taas kello 13.00. 

Scroll to top