Miesten II divisioona käynnistyy lauantaina

Julkaistu: 30.6.2021

Varsinaissuomalainen miesten jenkkifutis palaa kartalle, kun miesten II divisioona käynnistyy tulevana lauantaina. 

Viime syksy ja talvi on tehty kovasti töitä, jotta Varsinais-Suomen talousalueelta saadaan vihdoin taas joukkue miesten amerikkalaisen jalkapallon sarjoihin. Alueen seurat yhdistivät ennakkoluulottomasti voimansa ja henkilöresurssinsa, ja sen tuloksena saatiin koottua joukkue, joka nyt osallistuu Trojansin nimen alla miesten II divisioonaan. 

Miesten II divisioonaan osallistuu kaudella 2021 kaikkiaan 15 joukkuetta, jotka pelaavat kolmessa enemmän tai vähemmän maantietellisesti jaetussa lohkossa. Trojansin kanssa C-lohkossa pelaavat Helsinki Wolverines Blue, Vantaan TAFT, Hämeenlinna Tigers, sekä Kings Tallinnasta. 

Trojansin kausi alkaa vierasottelulla Hämeenlinnassa lauantaina 3.7. Ottelu Tigers–Trojans potkaistaan käyntiin Pullerin tekonurmikentällä kello 13.00. 

Ensimmäinen kotiottelu Trojansilla on lauantaina 17.7. kello 14.00. Silloin pelataan tutulla urheilupuiston yläkentällä ja vastustajakin on Trojansin tapaan pitkän linjan jenkkifutisseura eli Vantaan TAFT. 

Seuraavassa Trojansin päävalmentaja Aki Halosen mietteitä kauteen valmistautumisesta ja tulevista kamppailuista ja tavoitteista. 

  • Offseason oli haastava, mutta eipä tässä veneessä olla ihan yksin oltu. Ennen kauden avausottelua olemme päässeet treenaamaan joukkueena yhteensä kaksi kuukautta, josta siitäkin puolet ilman kontaktia, joten hiottavaa varmasti riittää koko kauden ajaksi. 
  • Joukkueemme on mielenkiintoinen yhdistelmä kokeneita pelaajia eri puolilta maata, junioreista aikuisten joukkueeseen siirtyviä pelaajia, korkeakoulujoukkueissa oppinsa saaneita late-entry -pelaajia sekä aiemmilta kausilta tuttuja kasvoja Trojansista ja Rusko Mayhemistä.
  • En odota, että kaudesta tulisi millään tavalla helppo. Tietysti aina, kun edustetaan Trojansin värejä, pelataan voitosta, mutta realiteetit pitää kuitenkin hyväksyä. Luonnollisesti lähdemme hiukan takamatkalta, kun verrataan joukkueisiin, jotka ovat pelanneet samalla pelaajarungolla ja systeemillä jo useamman kauden. Johtoajatuksemme on edelleen sama kuin projektia ajoitettaessa eli tavoitteena on pelata ehjä kausi ja luoda runkoa tulevaan.

Scroll to top