Miesten jenkkifutis palaa Varsinais-Suomeen

Julkaistu: 2.11.2020

Sunnuntaina 25.10. otettiin ensimmäiset askeleet miesten jenkkifutistoiminnan palauttamiseksi Varsinais-Suomeen, kun seudun seurat ja toiminnasta kiinnostuneet kokoontuivat keskustelemaan konkreettisista toimenpiteistä joukkueen kokoamiseksi.

Scandic Hotel Atriumin tiloihin kokoontui koronarajoitukset kaikessa laajuudessaan huomioon ottanut ryhmä amerikkalaisen jalkapallon pelaamisesta, valmentamisesta ja lajin parissa toimimisesta kiinnostuneita ihmisiä. Lisäksi tilaisuuden pelaajille tarkoitettu osio striimattiin Facebookin kautta. 

Keskustelutilaisuuden pohjana käytettiin kaikille miesten amerikkalaisesta jalkapallosta kiinnostuneille tarkoitetun kyselyn kautta tulleita vastauksia. Kyselyyn vastasi kaikkiaan 76 henkilöä, joista pelaamisesta oli kiinnostunut 54 vastaajaa. 

Kyselyn perusteella selvisi, että alueella on huomattavaa kiinnostusta pelaamista kohtaan ja merkittävällä osalla kiinnostuneista on myös runsaasti kokemusta lajista, sillä vastanneista lähes 60 % ilmoitti omaavansa yli viiden vuoden kokemuksen lajista. Mikäli tämä ryhmä saadaan aktivoitua, helpottaa se merkittävästi joukkueen kokoamista. Kokeneista pelaajista koostuvan rungon ympärille on helpompi tuoda uusia pelaajia saamaan kokemusta kuin lähteä rakentamaan joukkuetta kokonaan uusista pelaajita. 

Tulevan joukkueen pelimuodon ratkaisee hankkeeseen sitoutuvien pelaajien määrä. Enemmistö vastanneista haluaisi pelata 11 vs 11 -pelimuotoa, ja se onkin ensisijainen tavoite, joka tilaisuudessa asetettiin. Vaihtoehtona on 7 vs 7, jota voidaan pelata pienemmällä pelaajamäärällä. 

Tilaisuuden merkittäviin anteihin kuului se, että alueen seuratoimijat löysivät keskusteluissa yhteisen sävelen ja tavoitteen. Yhteen hiileen puhaltamalla varsinaissuomalaisen jenkkifutiksen nostaminen sille kuuluvaan asemaan vaikuttaakin tätä taustaa vasten täysin mahdolliselta saavuttaa. 

Keskuteluissa käytiin avoimesti läpi myös projektin sudenkuoppia ja erilaiset ongelmat tiedostettiin, joten kenellekään ei jäänyt epäselväksi, että tämän hankkeen maaliin saattaminen edellyttää aika paljon kovaa työtä. Siihen on nyt ensimmäisenä tarttumassa uuden miesten joukkueen päävalmentaja Aki Halonen, jonka tarkoituksena on nyt rakentaa ympärilleen valmennustiimi. Sen jälkeen selvitetään harjoitteluun liittyvät käytännön asiat, kuten harjoitustilat ja -vuorot. Kun pelaajille tarjottava paketti on kasassa, lähestytään pelaamisesta kiinnostuneita henkilöitä ja kootaan varsinainen joukkue. 

Jos olet kiinnostunut pelaamisesta, valmentamisesta tai muista tehtävistä joukkueessa, osallistuit sitten kyselyyn tai et, ota yhteyttä päävalmentaja Haloseen sähköpostitse coach.aki.halonen@gmail.com. Kerro lyhyesti itsestäsi, kokemuksestasi ja mikä pelipaikka tai tehtävä joukkueessa sinua kiinnostaa ynnä muuta, mitä katsot aiheelliseksi tässä vaiheessa kertoa. 

Scroll to top