Miesten jenkkifutis takaisin Turkuun

Julkaistu: 7.10.2020

Suomalaisessa jenkkifutiskartassa on turkulaisen miesten joukkueen kokoinen aukko, joka pitää täyttää laadukkaalla ja pitkäjänteisellä amerikkalaisen jalkapallon toiminnalla.

Turku on aina ollut suomalaisen jenkkifutiksen vahvoja alueita. Trojansin miesten edustusjoukkue pelasi lajin korkeimmalla sarjatasolla 31 perättäistä kautta, haki kerran vauhtia divarista ja pelasi vielä neljä kautta, ennen kuin toiminta alkoi hiipua pelaajapulaan. Viime vuodet Trojansin lipunkantajana on toiminut naisten Vaahteraliigajoukkue, joka on upeasti pitänyt Trojansin mainetta ja kunniaa yllä. 

Naisten jenkkifutis on muutenkin Turun seudulla nosteessa, kun korkeimmalla sarjatasolla pelaa peräti kaksi naisten joukkuetta. Naisten menestyksen taakse ei voi kuitenkaan piiloutua ja kuvitella, että asiat olisivat hyvin. Miesten amerikkalainen jalkapallo on Varsinais-Suomessa jonkinlaisessa kriisissä. Pelaajia tämän kokoisella talousalueella on taatusti riittävästi kilpailukykyisen joukkueen kokoamiseksi ja junioreista on kasvamassa jo seuraava sukupolvi.

Kovin pitkään ei asian päälle voi jäädä makaamaan, sillä pelaajat, joilla on kokemusta Vaahteraliigasta tai muista kilpailusarjoista, etääntyvät lajista, ja juniorit kasvavat pian ulos junnusarjoista ja tarvitsevat urheilijanpolulleen seuraavan askeleen miesten joukkueen muodossa.

Trojans on päättänyt tarttua härkää sarvista ja järjestää asian tiimoilta tilannetta kartoittavan kyselyn, joka on tarkoitettu kaikille miesten amerikkalaisen jalkapallon toiminnasta kiinnostuneille, oli kiinnostus sitten pelaamista, valmentamista tai muuta seuratoimintaa. Vastaa kyselyyn 20.10. mennessä täällä.

Kyselyn jälkeen järjestämme kaikille avoimen keskustelutilaisuuden sunnuntaina 25.10. Turussa, Scandic Atriumissa osoitteessa Eerikinkatu 28–30 eli Scandic, joka sijaitsee Kelan toimiston vieressä. Tilaisuuden pitopaikka on kokoustila Airisto. Kaikki ovat tervetulleita ja tilaisuus on täysin avoin ja maksuton. Toivomme kuitenkin ilmoittautumista Facebook-tapahtuman sivulla, jotta voimme varautua oikein saapuvaan määrään osallistujia.

Kyseessä on siis todellakin kaikille avoin hanke, vaikka Trojans sen järjestäjänä onkin. Jos siis miesten amerikkalaisen jalkapallon eteen toimiminen kiinnostaa muodossa tai toisessa, tule keskustelemaan asiasta sunnuntaina 25.10. ja rakentamaan miesten jenkkifutikselle uutta nousua Turussa.

HUOM!

Tilaisuus järjestetään kahdessa osassa. Valmentamisesta ja muulla tavalla joukkueen toiminnassa mukana olemista kiinnostuneita pyydetään saapumaan tai osallistumaan tilaisuuteen klo 14–16 ja pelaamisesta kiinnostuneita klo 16–18. Tilaisuudesta on tarkoitus tuottaa live-feediä Facebookiin, joten jos et pääse paikan päälle, voit seurata tilaisuutta striiminä ja osallistua kommentoimalla.

Paikan päälle tulevia pyydetään käyttämään maskia, joita on myös saatavilla ja ottamaan muutenkin huomioon voimassa olevat koronarajoitteet. Sairaana tai oireisena ei paikalle saa tulla.

Scroll to top