Lionessess Lohjalta Trojans Womenin vieraiksi lauantaina

Julkaistu: 15.7.2022

Naisten Vaahteraliigan runkosarja jatkuu Turussa jälleen lauantaina kello 13.00. Vastustajakseen Trojans saa lohjalaisen Lionessesin. Edellinen kohtaaminen päättyi Trojansin selvään voittoon, mutta sen jälkeen Lohja on saanut pelinsä aivan uuteen lentoon. 

Trojans Women lähtee lauantain otteluun niskassaan tappio Wolverinesia vastaan. Helsinkiläiset säilyttivät puhtaan pelin sarjansa voittamalla Trojansin turkulaisten kotikentällä 22–6. Wolverinesin juoksupeli oli edelleenkin myrkkyä Trojansille, eikä oma hyökkäyskään saanut toivottuja tuloksia, vaikka edelliseen kohtaamiseen verrattuna pistetili sentään saatiin avattua. Viime viikon kitkerä tappio on sisuunnuttanut varmasti kotijoukkueen ja puhtia on kuin ravistellussa vissypullossa, joka vain odottaa purkautumistaan. 

Lohja Lionesses teki ensimmäisessä viidessä ottelussaan 52 pistettä. Nyt se on tehnyt sarjan toisen puoliskon kahdessa ensimmäisessä ottelussa jo 61 pistettä ja vastustajina ovat olleet Wolverines ja Saints. Kehittymistä on tapahtunut ainakin hyökkäyksen puolella. Puolustuskin on parantanut hiukan, sillä vastustajat tekivät nyt 26 pistettä vähemmän. Tosin 100 pistettä kahdessa ottelussa on aika paljon. 

Edellisessä joukkueiden kohtaamisessa Trojans eteni juosten ja heittäen lähes saman verran, noin 200 jaardia. Lohja taas eteni koko ottelussa tuolloin vain 84 jaardia, joista suurimman osan juosten keskuhyökkääjien Sini Liljan ja Suvi Väisäsen sekä pelinrakentaja Aada Salmisen toimiessa pääasiallisina pallonkantajina. 

Sama kolmikko vastasi juoksijaardeista myös kaksi viikkoa sitten Wolverinesia vastaan. Heittopelikin on kohentunut, sillä 15 heittoyrityksestä 10 onnistui ja jaardejakin tuli 90. Saintsia vastaan Salminen juoksi huikeat 200 jaardia, joten tämä kannattaa Trojansin puolustuksen ehdottomasti ottaa huomioon. Heittoyrityksiä Lionessesilla oli koko ottelussa vain 10 joista seitsemän onnistui ja niillä saatiin kokoon 70 jaardia. Heittojaardeilla ei nyt ihan kuuhun asti mennä, mutta ne muodostavat kuitenkin jo realistisen heittouhan, joka Trojansin on otettava huomioon. 

Trojansin vahvuudet on tullutkin esiteltyä kauden aikana jo moneen kertaan, joten en lähde niitä yksityiskohtaisemmin luettelemaan. Todettakon vain, että Trojansin heittohyökkäys on tuottanut liigassa toiseksi eniten jaardeja ja Jonna Hakkaraisen onnistumisprosentti on liigan paras. Heittoyrityksiä on ollut 143, joista vain yksi on johtanut syötönkatkoon ja eniten jaardeja keränneiden laitahyökkääjien TOP 6 -listalla on kolme Trojansin laituria. 

Juoksutilastot eivät kerro täyttä totuutta, sillä sekä Laura Pulkkinen ja Lea Kaszas pääsivät todenteolla remmiin vasta kolmannessa ottelussa. Pulkkisen keskiarvo kantoa kohden on kuitenkin jo ny kolmanneksi paras ja kaksikko on tehnyt yhteensä 11 maalia. 

Puolustuksessa Hanna Ropanen on kiistaton syötönkatkokuningatar kuudella interillään ja Essi Saastamoinen johtaa taklaustilastoa 11,7 taklauksen ottelukohtaisella keskiarvolla. Top-kympissä on kolme Trojansin puolustajapelaajaa ja puolustuksen kokonaistilastoissa sekä jaardien että pisteiden osalta Trojans on toisena sallien vastustajille vain 186,7 jaardia ja 8,9 pistettä per ottelu. 

Lauantain kamppailussa Lionesses on siis selvä haastaja, mutta ei mitenkään kevyesti otettava haastaja. Otteitaan parantaneella joukkueella on nälkää ja näyttämisen halua, joten takki auki ei tähänkään otteluun ole syytä tulla. Sitä pelkoa tuskin on, sillä Trojans haluaa varmasti karistaa viime viikonlopun tappion mielestään hyvillä esityksillä. 

Scroll to top