Neljä pelaajaa Trojans Womenista lippupallon EM-kisoihin Irlantiin

Julkaistu: 16.8.2023

Lippupallon kautta aikojen kymmenennet Euroopan mestaruuskisat järjestetään 18.–20. elokuuta Irlannissa, Limerickin yliopiston alueella. Trojansista naisten joukkueeseen on valittu neljä pelaajaa.

Edelliset EM-kisat pelattiin vuonna 2019 Israelissa, jossa käytiin myös MM-kisat joulukuussa 2021. MM-kisoissa Suomea edustaneessa naisten joukkueessa pelasivat myös kaikki nyt Trojansista valitut pelaajat eli Kirsti Nirhamo, Suvi Partanen, Amanda Rouhiainen ja Essi Saastamoinen.

Suomen naisten lippupallojoukkueen parhaat sijoitukset ajoittuvat 2000-luvun alkuun. Mestaruuden Suomi nappasi vuoden 2005 kotikisoista. Sen jälkeen mitaleille ei ole päästy, mutta menestymisen mahdollisuuksia on ilmassa, sillä lippupallon suosio on ollut viime aikoina Suomessa nousussa. Suomi myös isännöi ensi vuonna pelattavia MM-kisoja, joten hyvä menestys näissä kisoissa on hyvä lähtölaukaus MM-kisaprojektille.

Millaisin miettein Trojansin maajoukkuepelaajat kisoihin sitten lähtevät?

Laitahyökkääjät Kirsti Nirhamo ja Suvi Partanen tarkastelevat alkavia kisoja aikaisemman kokemuksensa perspektiivistä. ”Israelin MM-kisoista opittiin, millä tasolla muu maailma lippupallossa menee. Nyt vanhempana ja tuosta reissusta viisastuneena tuntuu, että olemme saaneet treenattua paremmin. Lisäksi olemme saaneet kotimaassakin pelejä alle. ”

Yhtäläisyyksistään huolimatta lippupallo on oma pelinsä, jossa on omat jenkkifutiksesta poikkeavat erityispiirteensä. ”Ehkä ei olla enää niin jenkkifutareita kuin Israelissa”, Suvi naurahtaa.

Essi Saastamoinen taas kertoo palavan halusta päästä näyttämään taitojaan myös hyökkäyksen puolella. Puolustajana tunnettu Saastamoinen pelaa hyökkäyksessä centterinä ja on innoissaan uudesta pelipaikastaan ja sen tuomasta vastuusta.

Kulmapuolustaja Amanda Rouhiainen lähtee kisoihin luottavaisena. ”Olemme kaikki kehittyneet maajoukkueessa tosi paljon, kun leirejä on ollut kuukausittain tammikuusta alkaen.” Amanda odottaa Irlannin kisoista tiukempia pelejä kuin Israelissa.

Kisojen aikataulu löytyy IFAFin sivuilta >>

Ottelut myös striimataan eli voit seurata suomalaisten pärjäämistä live-streamin kautta >>.

Scroll to top