Neljän kopla Kuopiosta vahvistamaan Trojans Womenia

Julkaistu: 8.6.2020

Naisten Vaahteraliiga käynnistyy heinäkuun lopulla ja Trojans Women lähtee tosissaan jahtaamaan kannua. Jo ennestään kovien omien pelaajien lisäksi Trojans on saanut nimekkäitä vahvistuksia sarjapaikastaan luopuneen Kuopio Steelersin riveistä.

Kulunut kevät on ollut raskas kaikille, mutta erityisen raskas se oli Kuopio Steelersille, joka joutui toteamaan, ettei edellytyksiä Naisten Vaahteraliigassa pelaamiselle ollut. Joukkueen riveissä on kuitenkin useita kovia urheilijoita, joilla on valtavasti energiaa ja veri vetää kentälle. Trojansissa ovet ovat olleet aina auki pelaajille, jotka ovat valmiita laittamaan itsensä likoon. Viime kaudella Helsinki Roosters joutui jättämään sarjan kesken ja iso joukko joukkueettomiksi joutuneita pelaajia rantautui Turkuun. Nyt samassa tilanteessa olevat kuopiolaiset ovat löytäneet pelipaikat Trojansista.

Turkuun saapuvat kuopiolaiset eivät  juurikaan kaipaa esittelyjä, sillä jokainen, joka on Naisten Vaahteraliigaa seurannut, tunnistaa nämä nimet. Keskushyökkääjä ja potkaisija Laura Pulkkinen on kulkenut kaikkien liigan puolustusten läpi kuin Sokoksen ovista. Hän tuo Trojansiin paitsi entistä enemmän juoksuvoimaa, myös lisäpistepotkujen mahdollisuuden, joka on aiemmin puuttunut Trojansilta lähes kokonaan. Pulkkinen oli viime kaudella toiseksi eniten pisteitä liigassa tehnyt pelaaja. 

Tukimiehen tontilla pelaava Essi Saastamoinen oli koko liigan taklaustilastojen ylivoimainen ykkönen. Kaikkiaan 62 soolotaklausta ja 46 avustusta. Huimat 10,6 ottelua kohden. Eroa seuraavaan lähes 30 taklausta. Linjan takana taklauksia tuli yhteensä 12.

Laitahyökkääjänä ja puolustuksen takakentällä pelaava Evi Laajapuro on aina vastustajan valmentajien mustassa vihkossa alleviivattuna pelaajana, jota kannattaa pitää silmällä kummallakin puolella palloa. Viime kaudella kiinniottoja noin 30 jaardia per ottelu ja lähes 10 jaardia per kiinniotto. 

Neljäs kuopiolaisvahvistus on takapuolustaja Oona Tuomi, joka vastustajan laitahyökkääjien pimentämisen lisäksi on kunnostautunut potkujen palauttajana. Aloituspotkuissa keskiarvo on liigan neljänneksi paras. 

Päävalmentaja Pauli Ojanen on erittäin tyytyväinen vahvistuksiinsa. ”Näitä pelaajia olen aiempina kausina kiroillut, kun olen pelejä jälkeenpäin videoilta katsellut. On hienoa saada heidät nyt pelaamaan omassa joukkueessa”.

Avainsanat:

Trojans Women
Scroll to top