Northern Lights yrittää katkaista Trojans Womenin voittoputken

Julkaistu: 31.5.2023

Trojans Women kohtaa sunnuntaina runkosarjan viimeisessä kotiottelussaan Oulu Northern Lightsin. Jatkuuko Trojansin voittoputki vai onko Oululla aseet sen katkaisemiseen?

Trojans Women on kohdannut ennen sunnuntain kohtaamista Helsinki Wolverinesin ja Tampere Saintsin, jotka molemmat joutuivat kipuamaan bussiinsa ilman sarjapisteitä. Wolverinesin Trojans selvitti numeroin 25–6 ja Saints taipui luvuin 22–14.

Oululaisilla on pelattuna vasta yksi ottelu, jossa Northern Lights kohtasi kotikentällään Wolverinesin. Ensimmäisellä puolikkaalla peli pysyi numeroiden valossa tasaisena, kun tauolle poistuttiin tilanteessa 13–16. Toinen puolikas oli kuitenkin helsinkiläisten vahvaa esitystä, kun Wolverines luukutti taululle 30 pistettä antamatta vastustajalleen ainuttakaan.

Northern Lightsin kompastuskiveksi muodostui liian yksipuolinen hyökkäyspeli. Yhtään onnistunutta heittoa eivät oululaiset saaneet aikaiseksi, joten heittopeli ei muodostanut todellista uhkaa, johon helsinkiläisten olisi tarvinnut erityisesti varautua. Niinpä vierasjoukke voi panostaa juoksupelin tukkimiseen, mikä onnistuikin kiitettävästi.

Pelkällä juoksupelilläkin voi pärjätä, jos se on aivan ylivoimaista. Hyvällä keskiarvolla Northern Lights palloa kantoikin, kun ottelun aikana kertyi 47 yrityksellä 200 jaardia, mikä Casion laskuopin mukaan tekee ylöspäin pyöristettynä 4,3 jaardia per kerta. Sillä pitäisi periaatteessa saada joka kerta uudet yritykset. Ihan näin yksioikoisesti ei jenkkifutismatematiikka kuitenkaan toimi.

Wolverines pelasi oululaisia vastaan yllättävänkin tasapainoisella hyökkäysrepertuaarilla, sillä kaikkiaan 58 pelatusta downista juoksupelejä oli 33 ja heittopelejä 25, ja tämä tuotti tulosta.

Trojansin lääke noudattaa varmasti samaa reseptiä eli kaikkia etenemisen keinoja hyväksi käyttäen pitää Oulun puolustus koko ajan varpaillaan. Näin se ei voi keskittyä vain yhden osa-alueen tukkimiseen. Tähän Trojansilla on kaikki edellytykset, sillä sekä juoksu- että heittohyökkäys ovat osoittaneet kahdessa aiemmassa ottelussa vaarallisuutensa.

Puolustuksessa Trojans voi melko rauhassa keskittyä juoksupelin pysäyttämiseen, mutta aivan kokonaan ei heittouhkaa voi olla noteeraamatta. Oulun seitsemästä heittoyrityksestä viisi oli pitkiä heittoja, jotka onnistuessaan olisivat voineet johtaa maaliin tai ainakin muuttaa dramaattisesti kenttäasemaa.

Eniten palloa Northern Lightsissa jo pelatussa ottelussa kantoi pelinrakentaja Nea Törmänen itse. Kaikkiaan 14 kertaa pallo pysyi Törmäsen kainalossa ja matka taittui 5,4 jaardin keskiarvolla. Myös keskushyökkääjä Aino Lepojärvi pääsi pallonkantojen määrässä kaksinumeroiseen lukuun. Kaikkiaan Wolverines-ottelun 47 juoksuyritystä jakautuivat kuuden eri pelaajan kesken ja viisi pääsi yli 3,3 jaardin keskiarvon, vieläpä selvästi. Juoksuvoimaa siis löytyy.

Heittopeleissä QB Törmäsen suosikkikohteita vaikuttavat olevan keskushyökkääjiksi rosterissa merkityt Annika Mäki ja Annika Kyröläinen.

Puolustuksessa hanakimpia taklaajia näyttäisivät olevan LB Kati Pulakka ja LB Riikka Pietikäinen, takapuolustaja FS Jenni Suorsa sekä LB Sara Nikupetri.

Vinkkejä Trojansista seurattaviksi pelaajiksi tarjoan hyökkäyksestä pelinrakentaja Lea Kaszasin lisäksi aika yllätyksettömästi laitahyökkääjätrioa JansenPartanenNirhamo. Kolmikko on tehnyt Trojansin seitsemästä maalista viisi. Keskushyökkääjä Suvi Väisäsen ohella katse kannattaa tarkentaa Matilda Berndtssoniin, joka tekee tilaa Väisäselle, vetää puolustusta peräänsä sekä poimii Kaszasin lyhyitä syöttöjä.

Puolustuksen linjassa numero 76 Veera Miettunen lukee hyvin hyökkäyslinjan aukkoja ja on usein hätyyttelemässä pelinrakentajaa. Essi Saastamoinen #9 tietysti, joka tuntuu olevan joka puolella kenttää ja aina ensimmäisenä pallonkantajassa kiinni. Pallo vetää puoleensa magneetin lailla myös Oona Tuomea #27 ja Sara Inkilää #13, joten jos näet vastustajalla pallon, näet kohta myös tämän kaksikon sitä jahtaamassa.

Sunnuntaina kannattaa tulla sankoin joukoin Turun urheilupuiston yläkentälle, sillä Naisten Vaahteraliigaa ei vähään aikaan sen jälkeen pääse livenä Turussa seuraamaan. Itse asiassa seuraava mahdollinen tilaisuus on 6.8. mikäli Trojansilla on välieräottelussa kotietu.

Trojans Women-Northern Lights siis sunnuntaina 4.6. kello 12.00

Scroll to top