Paikalliskamppailu West Coast Phoenix–Trojans Women lauantaina

Julkaistu: 20.5.2022

Paikallisten joukkueiden välisissä kamppailuissa on aina sähköä ilmassa. Sitä on varmasti luvassa myös lauantaina, kun West Coast Phoenix Raisiosa ja Trojans Women Turusta ottavat yhteen Ruskon kentällä kello 14.00 alkavassa Naisten Vaahteraliigan ottelussa.

Molemmat varsinaissuomalaiset joukkueet aloittivat kautensa tappioilla tarkalleen samoin pistein. Trojans taipui viime kauden hopeajoukkue Wolverinesille 0–14 ja Phoenix joutui tunnustamaan Mikkeli Bouncersin paremmakseen samoin lukemin. 

West Coast Phoenix on ottanut askeleita eteenpäin ainakin mikäli verrataan sen kohtaamisia Bouncersia vastaan viime kaudella. Silloin käkättimeen tuli numeroin 0–30 ja 22–42. Nyt ero oli supistunut vain kahteen touchdowniin, joten sen perusteella lauantaina olisi luvassa jännittävä kamppailu. 

Trojansin tämän kauden vahvuudesta on vielä liian aikaista sanoa juuta tai jaata, sillä sarja-avauksesta joukkueelta puuttui turhan monta keskeistä avainpelaajaa. Lea Kaszas paranteli maajoukkueleirillä saamiaan vammoja, toinen keskushyökkääjä Laura Pulkkinen loukkasi itseäänn heti ottelun alussa ja jätti pallon kantamisen muille ja kokenut, varmakätinen Sari Kuosmanen oli myös pois kokoonpanosta. Tätä taustaa vasten 0–14 tappio otettiin joukkueessa  vastaan tyynesti, sillä todellinen iskukyky on vielä näkemättä. 

Tuttu, mutta monipuolistunut Phoenix

West Coast Phoenix on totuttu tuntemaan joukkueena, joka heittää paljon. Viime sunnuntaina kuitenkin heittojen ja juoksupelien suhde oli kuitenkin varsin tasapainoinen, 28 juoksupeliä, 26 heittopeliä ja niillä kerätyt jaardit 55 ja 70. 

Eniten jaardeja juosten keräsi Sara Perttula, joka pelasi ottelussa myös tukimiehen tontilla, mutta ilmeisesti on vakuuttanut juoksukyvyillään valmennuksen ja otettu kantamaan myös palloa. Eikä suotta, sillä 15 yrityksellä kertyi 55 nettojaardia. Keskiarvo pallonkantoa kohden komeat 3,7 jaardia. Heittopeliä orkestroi entiseen tapaan pelinrakentaja Ronja Sulin, jonka suosikkikohteita Mikkelissä olivat Sanni Heikkinen ja Veronika Heino, tuttuja nimiä aiemmilta kausilta hekin. 

Puolustuksessa Phoenixin taklaajakuningattaria olivat avausottelussa Sara Perttulan lisäksi vanhat tutut Aino Joro ja Heidi Lindeman. 

Trojansissa uusia vastuunkantajia ja kokeneita taitureita

Jos Phoenixissä vastuuta kantoivat enimmäkseen vanhat konkarit, myös Trojansissa joukkueen runko on pysynyt hyvin kasassa. Tässä on nyt turha lähteä luettelemaan tuttujen pelaajien nimilistaa, joka olisi pitkä, joten nostetaan esille pelaajia, jotka kauden avausottelussa pääsivät nyt valokeilaan, esimerksiksi keskushyökkääjinä kunnostautuneet Petra Pölkki ja uusi tulokas Ainara Olmedo. Tiukassa paikassa kestomenestyjä Wolverinesia vastaan kumpikin kesti paineet ja suoritti hyvin, mikä lupaa Trojansille hyvää jatkon kannalta, sillä pelipaikkakohtainen syvyys rosterissa ei ole koskaan pahitteeksi. 

Jos jonkun vinkin kuitenkin lauantain otteluun voisi antaa, niin kannattaa seurata laitahyökkääjä Kirsti Nirhamoa. Koko viime kauden loukkaantumisen vuoksi sivurajalla ollut Kipa on täynnä virtaa ja näyttämisen halua. Avausottelussa hän väläytti jo tuttuja elkeitään, mutta ajoituksissa oli vielä pientä hakemista. Kun ne loksahtavat taas paikalleen, alkaa kentällä taatusti tapahtua.

Lauantain ottelu pelataan poikkeuksesllisesti tavallaan puolueettomalla maaperällä, kun se käydään Ruskon aina tuulisella kentällä. Kamppailu sarjapisteistä alkaa kello 14.00.

Scroll to top