Pelaajauutisia – Trojans Women vahvistuu

Julkaistu: 29.4.2023

Pelaajamarkkinoilla tapahtuu ja Trojansissa on vetovoimaa. Peräti yhdeksän uutta pelaajaa on tulossa vahvistamaan Trojans Womenia.

Pelaajamarkkinoilla on viime kauden jälkeen ollut paljon liikehdintää, kun joukkueita on joutunut luopumaan sarjapaikoistaan. Iso joukko pelaajia on ollut vailla pelipaikkaa, mutta moni on löytänyt sellaisen Turusta. Molemmat osapuolet hyötyvät, sillä pelaajalla peliura voi jatkua keskeytyksettä ja Trojans Women saa riveihinsä motivoituneita vahvistuksia.

Puolustuksen linjaa vahvistaa Raisio West Coast Phoenixistä naapurikaupunkiin tullut DL Veera Miettunen, jonka taklaustilasto viime kaudelta näytti 19+27 taklausta sekä Lohjalta Turkuun saapuva DL Virpi Laine. Takakentälle Trojans saa täksi kaudeksi kaksi Lionessesin pelaajaa, Sara Inkilän ja Jenna Hietalan. Hietala pelasi viime kaudella vielä Raisiossa, jossa hän nappasi yhden syötönkatkon ja oli joukkueensa taklaustilaston kolmonen 20+38 taklauksella.

Hilkka Rahkosen päätettyä viime kauden jälkeen upean uransa Trojansissa ja maajoukkueessa sekä liityttyä Trojansin valmennustiimiin, puolustuksen keskikerrokseen lisää vahvuutta tuo Mikkeli Bouncersin puolustuksen lukkona tunnettu LB Niina Sutinen. Sutinen oli Mikkelin ykkönen ja koko liigan viitonen taklaustilastossa 38+47 taklauksellaan. Tässä Niinan ajatuksia tulevasta kaudesta Turussa.

”Odotan omaa kehittymistä, kun ympärillä on kovia pelaajia ja huippuvalmennus. Joukkueena kovia pelejä, kruununa Suomenmestaruus. Toki myös Turun kesää ja seikkailuja siellä.”

Hyökkäyksen linjan vahvistukseksi tulee OL Anna Suominen, joka aloitti uransa aikanaan Trojansin junioreissa. Ennestään kovaa turkulaista juoksuhyökkäystä saapuu vahvistamaan kaksi keskushyökkääjää Lohjalta, Matilda Berndtsson ja Suvi Väisänen. Berndtsson keräsi viime kaudella joukkueessaan selvästi eniten kiinniottoja ja teki kaksi maalia. Väisänen taas eteni juosten 48,5 jaardin ottelukohtaisella keskiarvolla ja teki kuusi maalia.  Heittohyökkäyksen vaarallisuutta lisää WCP:stä Lohjalle siirtynyt  ja sieltä nyt Turkuun tuleva Tiia Jansen. Jansen oli viime kaudella West Coast Phoenixin ykkönen kiinniotoissa ja teki viisi maalia, jolla hän jakoi joukkueensa ykkössijan. Tiialla on selkeä näkemys niin omista kuin koko joukkueenkin tavoitteista:

”Äkillisen joukkueen vaihdon myötä odotan kaudelta joukkueeseen tutustumista sekä hyviä ja tiukkoja pelejä. Ja totta kai lähdetään tavoittelemaan sitä kirkkainta mitalia. Odotan myös omaa kehittymistä sekä sitä, että pystyn antamaan kaikkeni kentällä.”

Naisten Vaahteraliiga käynnistyy lauantaina 6.5. kello 17.30 Turun urheilupuiston yläkentällä pelattavalla ottelulla Turku Trojans Women – Helsinki Wolverines Ladies.

Scroll to top