Phoenix kaatui Trojans jatkaa tappioitta

Julkaistu: 12.7.2021

Paikalliskamppailussa Raisio West Coast Phoenix joutui taipumaan Turku Trojans Womenille numeroin 0–27 (0–7). Trojans jatkaa ilman tappioita, Phoenixin voittotili on vielä avaamatta. 

Trojans aloitti ottelun hyökkäävänä osapuolena, mutta edellisestä ottelustaan parantanut Phoenix piti turkulaishyökkäyksen aisoissa ja sai pallon yritysten huvettua. Hääppöisesti ei edennyt raisilaistenkaan hyökkäys, sillä Trojansin puolustus jatkoi Wolverinesia vastaan nähdyllä aggressiivisella ilmeellä. Phoenix liikku pääasiassa taaksepäin ja joutui luopumaan pallosta. 

Seuraavalla Trojansin hyökkäysvuorolla pelinrakentaja Jonna Hakkarainen orkestroi pitkän pelien sarjan. Pelien, joilla Trojans eteni tasaisesti omalta 25 jaardin linjalta kohti kotijoukkueen maalia. Kymmenen jaardin linjalle edettyään Hakkarainen antoi pallon Laura Pulkkiselle, joka taisteli itsensä ja pallon vastustamattomasti maalialueen oikeasta kulmasta sisään. Pulkkinen potkaisi vielä lisäpisteen tekemäänsä maaliin ja tilanne taululla 0–7.

Seuraavia pisteitä saataisiin odottaa, mutta tilanteita kyllä riitti. Trojansin Hilkka Rahkonen ryntäsi linjasta läpi kohti yllättyneitä Ronja Sulinia ja Minttu-Miina Harjulaa kesken näiden välisen pallonojennusoperaation. Sulin onnistui livahtamaan, mutta Harjulalle Rahkonen esitteli lähietäisyydeltä Kerttulan nurmikentän elinvoimaista biosfääriä. 

Ensimmäisen neljänneksen lopussa Phoenixin puolustus onnistuu Hakkaraisen säkittämisessä  ja jatkaa hyviä otteitaan, kun neljännes vaihtui. Hakkaraisen Janna-Jemina Seilekselle tarkoittaman pallon nappaakin Jonna Veräjänkorva, joka antaa joukkueelleen mahdollisuuden päästä taululle. 

Seuranneella hyökkäysvuorolla Sulinin pitkä heitto Noora Railonmaalle olisi sen tehnytkin, mutta Trojansin Hanna Ropanen pelasti tilanteen. Lopullisesti uhka Trojansin yltä väistyi, kun Hilkka Rahkonen katkaisi Sulinin syötön.

Trojans sen sijaan oli lähellä johtonsa kasvattamista, kun Janna-Jemina Seiles poimi Hakkaraisen heiton maalialueella. Harmillisesti pelissä oli hyökkäyksen kiinnipito ja maali hylättiin. 

Trojansin puolustus hankki pallon aina takaisin turkulaisille, mutta kotijoukkue oli selvästi terävämpänä kuin viikkositten ja työnsi kapuloita rattaisiin minkä kerkisi. Toisen neljänneksen lopussa Jasmin Lostedt katkaisee Hakkaraisen syötön ja Phoenix pääsi vielä yrittämään tasoitusta. Sitä ei kuitenkaan tullut, vaan hetkeä myöhemmin Trojans on taas pahanteossa. Lea Kaszas eteni kiivaasti juoksuillaan kohti maalia, mutta tällä kertaa kongi pelasti Phoenixin, kun peliaika päättyi ja puoliaika alkoi lukemissa 0–7.

Toisen puoliskon aluksi Trojans laittoi stopin Raision etenemiselle, mutta hyvä ei heilunut turkulaisillekaan. Phoenix-puolustajat pääsivät Jonna Hakkaraiseen käsiksi ja saivat pallon irtoamaan hänen käsistään. Ilo jäi lyhytaikaiseksi, sillä Phoenixin hyökkäyksen keinovalikoimasta ei löytynyt avainta, jolla Trojansin puolustus olisi avautunut. 

Trojans jauhoi tasaisesti pitkin kenttää, kunnes kotijoukkueen henkilökohtainen virhe toi turkulaiset hyviin iskuasemiin. Pitkä heitto Seilekselle oli jo johtaa maaliin, mutta Janna-Jemina astui sivurajan yli vain askeleen verran naalilinjan väärällä puolella. Viimeistelytyö jäi Lea Kazasille, joka juoksi puuttuneen jaardin ja toi joukkueelleen kuusi pistettä lisää. Lisäpistepotkun aloitussyötön vastaanotto epäonnistui ja WCP tuli linjasta läpi Hakkaraisen kimppuun. Tilanne 0–13.

Kolmannen neljänneksen loppu kului kummankin joukkueen käytyä vuoron perään turhaan kokeilemassa etenemistä.

Viimeisellä neljänneksellä päästiin vielä kirjauttamaan ottelupöytäkirjaan pistemerkintöjä. Ensin Trojans eteni maalialueen tuntumaan Seileksen kiinniotolla, jonka jälkeen Suvi Partanen koppasi pallon jo maalialueen sisäpuolella. Pulkkinen potkaisi lisäpisteen ja peli oli 0–20. Hetkeä myöhemmin hienosti kopeja ottanut Seiles sai palkkion maalin muodossa. Pulkkisen jalka toi siihen vielä lisäpisteen.

Aivan ottelun lopussa Trojans pääsi vielä yrittämään numeroiden kaunistamista, mutta peliaika loppui kesken ja tulostaululle jäivät numerot 0–27.

Trojansin päävalmentaja Pauli Ojanen kommentoi ottelua tuoreeltaan:

”Ottelu oli aina vaikea paikallinen koitos. Tällä kertaa oma henkinen latauksemme ei aivan onnistunut. Oltiin vähän hermona ja rentous puuttui. Puolustus oli kova, mutta hyökkäykselle jäi parannettavaa. Emme oikein meinanneet löytää avaimia, mutta loppua kohden yksinkertaistettiin peliä, saatiin lukko auki ja pinnoja tuli ihan sopivasti. Nyt on edessä tauko, joten pääsemme palamaan perusasioihin ja tuomaan parit uudet jutut hyökkäykseen. Hiottavaa on ja Mikkeli näyttää kovalta.”

Ottelun tilastot eivät tunnu pitävän kaikilta osin paikkaansa, joten seuraaviin tilastotietoihin kannattaa suhtautua varauksella. 

Trojans eteni ottelussa 402 jaardia, joista heitoilla 177 ja juosten 225. Phoenixin vastaavat lukemat olivat 31 – 30 – 1. Toisin sanoen Trojansin puolustus on kahdessa ottelussa sallinut vastustajien etenevän vain 90 jaardia. Trojans on sarjan kärjessä yhdessä Mikkeli Bouncersin kanssa kahdella voitolla, mutta Trojansin maaliero on parempi. Kauden ensimmäisessä kotiottelussa Mikkeli saapuu Trojansin vieraaksi sunnuntaina 25.7. kello 18.00.

Scroll to top